Lewandowski i-a învins pe Messi şi Ronaldo pentru trofeul FIFA Best! Surprize uriaşe în „cel mai bun 11” din 2020

Gabriel Eșanu 17.12.2020, 22:30
Lewandowski i-a învins pe Messi şi Ronaldo pentru trofeul FIFA Best! Surprize uriaşe în „cel mai bun 11” din 2020

UPDATE, ora 22:25 / Robert Lewandowski a fost vizibil emoţionat de premiul pe care l-a primit din partea FIFA.

Să câştig un premiu de asemenea anvergură, să împart un titlu cu Messi şi Ronaldo… acestea sunt lucruri incredibile, care înseamnă atât de mult pentru mine. Ţin minte că visam să trăiesc asemenea momente şi iată că visul mi s-a îndeplinit


Robert Lewandowski a fost declarat cel mai bun fotbalist din 2020 la Best Fifa Football Awards, ceremonie care a avut loc la Zurich. Este prima dată când Lewandowski, 32 de ani, reuşeşte să câştige trofeul FIFA Best. I-a învins pe Cristiano Ronaldo şi Lionel Messi, oameni mult mai obişnuiţi cu prima poziţie.

Atacantul polonez a avut un 2020 fantastic şi a marcat 55 de goluri în 47 de partide pentru Bayern Munchen. I-a ajutat pe bavarezi să realizeze tripla: Liga Campionilor, Bundesliga şi Cupa Germaniei. Lewandowski a fost cel mai bun marcator din toate cele trei competiţii!

Lucy Bronze, legitimată la Manchester City, a primit premiul pentru „cea mai bună jucătoare a anului”. FIFA a acordat aceste distincţii ca urmare a voturilor exprimate de căpitanii şi selecţionerii echipelor naţionale, de fani în mediul online, dar şi de 200 de reprezentanţi mass-media.

Oarecum surprinzătoare a fost desemnarea lui Jurgen Klopp drept cel mai bun antrenor, în ciuda faptului că favorit era Hansi Flick, pentru parcursul absolut incredibil al lui Bayern Munchen. Şi alegerile pentru cel mai bun 11 au fost contestate în mediul online. A surprins în special neincluderea lui Neymar, starul lui PSG, finalista ultimei ediţii de Champions League. Poate chiar mai bizar, Alisson a prins postul de titular în cel mai bun 11, deşi Manuel Neuer a fost declarat cel mai bun portar din 2020.

Echipa ideală aleasă de FIFA

Alisson – Alex Arnold, Van Dijk, Ramos, Davies – Kimmich, De Bruyne, Thiago – Messi, Lewandowski, Ronaldo. Antrenor: Jurgen Klopp

Urmăriți Playsport.ro și pe