Lewandowski who? Bayern Munchen calcă tot în picioare în Bundesliga. „Carnaval de goluri” la Bochum

Gabriel-Alexandru Ioniță 21.08.2022, 21:30
Lewandowski who? Bayern Munchen calcă tot în picioare în Bundesliga. „Carnaval de goluri” la Bochum

Bayern Munchen a demonstrat o dată în plus că nu îi duce deloc lipsa lui Robert Lewandowski, plecat în această vară la Barcelona. După 6-1 la Frankfurt, cu Eintracht, în prima etapă, gigantul bavarez a trecut cu „șenilele” și peste VFL Bochum, tot în deplasare.

Bayern Munchen l-a uitat deja pe Lewandowski și marchează pe bandă rulantă în startul de sezon

A fost 7-0 pentru echipa antrenată de Julian Nagelsmann, care s-a instalat deja confortabil pe fotoliul de lider din Bundesliga. Bayern Munchen a început la turație maximă meciul de la Bochum și s-a distanțat la 3-0 după doar 33 de minute. Sane în minutul 4, de Ligt în minutul 25, cu primul său gol pentru Bayern, și Kingsley Coman în minutul 33 au marcat pentru multipla campioană a Germaniei.

Sadio Mane a ieșit și el la rampă în minutul 42 și a stabilit scorul pauzei, 4-0 pentru Bayern Munchen, după ce în minutul 40 a avut un gol anulat pentru un henț. „Mașinăria” lui Nagelsmann nu s-a oprit și a mai marcat de trei ori în repriza secundă, prin același Mane, în minutul 60 din penalty, autogolul lui Gamboa din minutul 69 și reușita lui Gnabry din minutul 76.

Astfel, se dovedește o dată în plus în acest start de sezon că Julian Nagelsmann a avut dreptate când a dorit ca Robert Lewandowski să plece de la Munchen, așa cum se zvonește în presa din Germania. El a considerat că prezența polonezului în centrul atacului echipei sale făcea ca ceilalți jucători de atac să nu ajungă la fel de mult la finalizare și implicit să nu înscrie foarte multe goluri.

Nagelsmann a preferat să aibă mai mulți jucători care să înscrie frecvent în locul unui vârf „clasic”

Ca o alternativă, Nagelsmann a dorit să pună în practică un joc bazat pe schimburi frecvente de poziții între jucătorii ofensivi, astfel încât fiecare dintre ei să ajungă să marcheze mai multe goluri. Și se pare că a reușit din plin acest lucru. Cel puțin în acest start de sezon. În meciul cu Bochum, Bayern Munchen a marcat prin 5 jucători diferiți, plus autogolul lui Gamboa.

În total, campioana Germaniei a marcat de 15 ori în primele trei etape ale acestui sezon de Bundesliga. Ceea ce înseamnă de departe cel mai bun atac din campionat și o medie fabuloasă de 5 goluri pe meci.

Echipele de start la Bochum 0-7 Bayern Munchen

VFL Bochum: Riemann- Gamboa, Ordets, Heintz, Janko- Asano, Losilla, Stoger, Forster- Hofmann, Zoller
Rezerve: Bonga, Esser, Goralski, Holtmann, Lampropoulos, Masovic, Oermann, Osei-Tutu, Tolba
Antrenor: Thomas Reis

Bayern Munchen: Neuer- Pavard, Upamecano, de Ligt, Hernandez, Coman, Kimmich, Sabitzer, Sane- Muller, Mane
Rezerve: Gnabry, Gravenberch, Mazraoui, Sarr, Stanisic, Tel, Ulreich, Vidovic, Wanner
Antrenor: Julian Nagelsmann

Urmăriți Playsport.ro și pe