Lewis Hamilton a arătat întregii lumi cum sunt tratați copiii ucraineni în România. „Trebuie să-i ajutăm și să-i ridicăm”

Moldoveanu Camelia 14.04.2022, 19:13
Lewis Hamilton a arătat întregii lumi cum sunt tratați copiii ucraineni în România. „Trebuie să-i ajutăm și să-i ridicăm”

Lewis Hamilton nu este indiferent dramei prin care poporul ucrainean trece de când Rusia a pornit un război nemilos. Imaginile dintr-o tabără de refugiați aflată pe teritoriul României l-au impresionat pe septuplul campion mondial la Formula 1.

Lewis Hamilton, impresionat de copiii ucraineni aflați în România

Vladimir Putin poartă un război pe teritoriul Ucrainei încă de pe data de 24 februarie, iar atacurile sângeroase par departe de a se încheia. Din nefericire, populația civilă este cea mai afectată. Femei și copii ucraineni, într-un număr mare, au trecut granițele țării atacate. România a depus eforturi considerabile pentru a-i ajuta pe toți cei care au fugit din calea bombelor.

Lewis Hamilton face parte din categoria sportivilor care au transmis un mesaj de încurajare pentru poporul ucrainean. Septuplul campion mondial la Formula 1 a distribuit pe contul lui de Instagram un filmuleț realizat într-o tabără de refugiați. Este vorba despre un video realizat în România, distribuit pe paginile de socializare ale UNICEF.

Mă rog pentru oamenii din Ucraina. Puterea de care au dat dovadă în tot acest timp este incredibilă. Trebuie să-i ajutăm și să-i ridicăm. Familiile sunt deplasate, separate și ucise. Ucrainenii, în special femeile și copiii, au trecut prin violență și au nevoie de ajutorul nostru”, a transmis Lewis Hamilton, pe InstaStory.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de UNICEF (@unicef)

Gigi Becali a cazat câteva sute de refugiați la baza celor de la FCSB, din Berceni

Gigi Becali s-a ținut de planul pe care îl anunțase la începutul războiului. Finanțatorul celor de la FCSB promisese că va primi refugiați din Ucraina, la baza echipei de la Berceni, printre alte imobile pe care le deține. Dacă la început au fost cazate în jur de 5 familii, ulterior numărul refugiaților a crescut.

Sunt vreo 200 de refugiați la Berceni, sunt și pakistanezi, indieni, studenți care s-au refugiat din calea războiului. Și aseară au venit 5 autocare, probabil vor mai sosi. Ajut cum pot, acolo locuiesc în condiții foarte bune. Nu este lux, dar oricum au tot ce le trebuie, a explicat finanțatorul FCSB, la Pro X

Latifundiarul a fost acuzat în trecut că este rasist sau că nu suportă străinii, mai ales pe cei de culoare sau de altă credință.

Eu ajut mulți copii din Africa, din Congo, alte țări. Eu nu sunt rasist, sau ce zice lumea, sunt niște prostii. Nu contează că este negru, alb sau de altă religie, la mine contează cum este omul. Dacă cineva este negru și îi spun negru, ăsta este rasism? Nu e nicio jignire. Nu am nicio problemă, sunt oameni negri de 10 ori mai buni decât albii. Uitați-vă la Ucraina, sunt frați cu rușii și se omoară între ei, a declarat Gigi Becali

Urmăriți Playsport.ro și pe