Liber la Covid 19 în Australia. Jucătorii vor putea evolua în turneul de la Melbourne chiar dacă sunt infectați

George Drafta 10.01.2023, 09:50
Liber la Covid 19 în Australia. Jucătorii vor putea evolua în turneul de la Melbourne chiar dacă sunt infectați

Ameninţarea pandemiei a trecut, iar dovada cea mai bună o reprezintă abordarea pe care o au oficialii Australian Open în 2023.

Dacă anul trecut au condiţionat participarea în competiţie de vaccinarea obligatorie, acum jucătorii vor putea evolua şi dacă sunt infectaţi cu coronavirus! Cel puţin acesta a fost anunţul organizatorilor. Care au precizat că jucătorii nu trebuie să se mai testeze împotriva Covid-19 pentru a putea apărea pe teren.

„Am vrut doar să urmăm ceea ce este în prezent în comunitate. Am făcut un pas mai departe făcând o recomandare de nu evolua atunci când eşti bolnav. Le-am spus clar jucătorilor noştri, precum şi personalului nostru, dacă cineva nu se simte bine, să stea acasă, personalul nostru medical va continua să monitorizeze acest lucru, cu jucătorii în mod individual.

Este un mediu normalizat pentru noi şi, la fel ca la crichet, vor exista potenţial jucători care vor concura cu Covid-19″, a dezvăluit directorul turneului Craig Tiley, preluat de BBC.

Dovada cea mia bună că australienii nu mai condiţionează participarea în competiţii de situaţia medicală a celor implicaţi a venit săptămâna trecută. Când jucătorul de cricket Matt Renshaw a fost testat pozitiv la Covid-19. Însă a continuat să joace pentru reprezentativa australiană într-un meci împotriva Africii de Sud, disputat la Sydney.

Craig Tiley a dezvăluit flexibilitatea autorităţilor australiene în privinţa participării la Australian Open
Craig Tiley a dezvăluit flexibilitatea autorităţilor australiene în privinţa participării la Australian Open

Scandalul din 2022 a fost dat uitării

În urmă cu un an, lumea asista uimită la felul în care Novak Djokovic era expulzat din Australia. După ce sârbul nu avea un certificat de vaccinare, obligatoriu pentru participarea în competiţie. El a ajuns la Antipozi şi a aşteptat un eventual verdict favorabil pentru a fi admis pe tabloul principal al competiţiei.

Acest lucru nu s-a mai întâmplat, iar fanii sârbului ua protestat acuzând tratamentul la care a fost supus favoritul lor. Situaţia a fost cât pe ce să provoace chiar un scandal dimplomatic între cele două ţări. La vremea respectivă, restricţiile erau valabile în toată lumea, iar coronavirusul era încă o ameninţare globală.

În 2023, Djokovic nu va avea o problemă în a se prezenta la Australian Open, având în vedere că organizatorii nu mai condiţionează participarea.

Djokovic revine pe terenurile unde a triumfat de opt ori în trecut
Djokovic revine pe terenurile unde a triumfat de nouă ori în trecut

Ambiţia lui Djokovic

Sârbul se antrenează intens pentru startul primului turneu de Grand Slam al anului. Iar pentru a fi în formă la momentul partidei din turul 1, jucătorul în vârstă de 35 de ani şi-a programat un super test în următoarele zile. Djokovic se va duela cu Nick Kyrgios. Cel pe care l-a învins în finala de la Wimbledon, din urmă cu jumătate de an.

Djokovic este marele favorit la cucerirea trofeului Australian Open. Casele de pariuri îl creditează cu prima şansă pe pământ australian, iar dacă aceste calcule ale hârtiei se vor confirma şi la Melbourne, sârbul îl va egala la numărul de titluri de Grand Slam pe spaniolul Rafael Nadal, care se laudă în prezent cu 22 de victorii finale în marile competiţii ale sportului alb.

Urmăriți Playsport.ro și pe