Liga 1 are unul dintre cei mai buni dribleuri din lume! Joacă la ultima clasată, Academica Clinceni

Robert Zanfir / 02.11.2021, 18:15
Liga 1 are unul dintre cei mai buni dribleuri din lume! Joacă la ultima clasată, Academica Clinceni

Michael Omoh (30 de ani) apare pe un incredibil loc 12 în clasamentul celor mai buni dribleri dat publicității de CIES Football Observatory. Primul jucător român care apare în top este Ștefan Baiaram, de la Universitatea Craiova.

Liga 1 surprinde încă o dată. Deși traversează una dintre cele mai proaste perioade din istorie, campionatul intern reușește să propună goluri senzaționale sau jucători cu performanțe greu de crezut.

Liga 1 are unul dintre cei mai buni dribleuri din lume! Joacă la ultima clasată, Academica Clinceni

Unul dintre fotbaliștii cu cifre greu de crezut este Michael Omoh. Nigerianul joacă la Academica Clinceni, ultima clasată din Liga 1, și apare pe o surprinzătoare poziție 12 în clasamentul celor mai buni dribleuri din lume.

Statistica a fost dată publicității de CIES Football Observatory din Elveția și a avut ca obiect de studiu 33 de ligi ale lumii, pe baza indicelui Instat.

Michael Omoh a ajuns în această vară la Academica Clinceni, pentru care a marcat un gol și a pasat decisiv de 3 ori în cele 12 meciuri jucate.

Potrivit statisticii, mijlocașul are o rată a reușitelor de 67,9 la sută. Omoh a încercat în acest sezon în medie un dribling la 9 minute și 21 de secunde și are un index general de 7,26.

Următorul jucător din Liga 1 care apare în clasament este Ștefan Baiaram, care este și primul român din clasament. Jucătorul Universității Craiova are un index general de 6,24 și o medie de 67,4% driblinguri reușite.

Cei doi sunt urmați de Mateus (Botoșani, 56,9) Cordea (58, 8) și Markovic (58,8).

Spaniolul Adama Traoré (Wolverhampton, 11,24), argentinianul Nahuel Luján (Universidad de Chile, 9,68) și nigerianul Chidera Ejuke (ȚSKA Moskova, 9,3) sunt liderii topului.

Secretul golurilor lui Ronaldo Deaconu

Recent, Liga 1 a propus lumii și două goluri fabuloase. Autorul, Ronaldo Deaconu, este cunoscut pentru șuturile și golurile marcate prin astfel de procedeu.

Mijlocașul lui Gaz Metan a marcat incredibil în poarta lui Dinamo, în victoria gazdelor, 2-1, iar secretul reușitelor a fost dezvăluit pentru Playsport.ro.

„Nu e talent, este foarte multă muncă. Exercițiu. Ore de exercițiu. De mic lucrez la biomecanică. Tata mi-a zis că nu am un fizic extraordinar.

Nu sunt vreun Castern Jancker (n.r. fostul atacant al Germaniei și al lui Bayern Munchen- 1.93 m), nu o să am vreodată puterea lui, astfel că trebuie să mă evidențiez prin tehnică.

Și am muncit și muncesc în continuare. În fiecare săptămână fac, separat, unul sau două antrenamente în care îmi exersez loviturile”, a explicat jucătorul lui Gaz Metan pentru Playsport.