Lionel Messi, către soție: „Gata, s-a terminat”. Campionul mondial și-a motivat gestul pe care l-a văzut toată lumea

Iosif Pintilie 04.02.2023, 14:54
Lionel Messi, către soție: „Gata, s-a terminat”. Campionul mondial și-a motivat gestul pe care l-a văzut toată lumea

Argentina a devenit, la finalul anului 2022, campioană mondială la fotbal. După patru finale internaționale pierdute, Messi și naționala lui au reșut să rupă un blestem, iar argentinianul se poate retrage liniștit, știind că a câștiga tot ce se putea câștiga în carieră.

Ce i-a spus Messi soției sale, după finala din Qatar

Messi a reușit să câștige trei trofee alături de echipa națională, în ultimii doi ani: Copa America 2021, după o finală cu Brazila, Finalissima 2022, după o finală cu Franța, plus Cupa Mondială, cel mai importamt trofeu din fotbal.

Înaintea acestor ultimi doi ani fantastici, Messi a suportat o perioadă plină de eșecuri, pe plan internațional, după ce a pirdut trei finale de Copa America( contra Braziliei, în 2007, respectiv contra lui Chile, în 2015 și 2016), dar și o finală de Cupă Mondială, în 2014, împotriva Germaniei.

Messi și colegii lui au reușit să rupă blestemul și s-au impus în toate meciurile jucate cu ”trofeul pe masă” în ultimii ani. După finala din Qatar, Messi a fost filmat în timp ce îi spunea soției sale, Antonelei Roccuzzo că: ”e gata”.

La mai bine de o lună de la finala cu Frața, considerată de mulți drept ”cel mai frumos meci din istoria fotbalului”, Leo Messi a explicat acele cuvinte, spunând că a fost vorba despre modul lui de ase descărca, știind că a câștigat tot ce putea câștiga în fotbal.

„De ce i-am zis asta? Pentru că, după atâta timp și atâta suferință, se terminase. Au fost perioade când am suferit foarte mult la echipa națională, au fost multe dezamăgiri, finale pierdute.

Am primit multe critici, de toate culorile. Iar familia mea a suferit chiar mai mult decât mine.

Am spus ‘E gata’ pentru că am închis cercul: Copa America și acum Cupa Mondială. Nu a mai rămas nimic acum”, a explicat Messi, conform Goal.

Cât de mult a suferit Messi din cauza echipei naționale?

La 29 de ani, în 2016, după ce a pierdut a treia finală de Copa America, Leo Messi anunța că se retrage din echipa națională, fiind nefericit din cauza eșecurilor din acea perioadă.

„Este greu după patru finale pierdute (n.r. – trei la Copa America şi una la Cupa Mondială). Cred că pentru mine aventura la naţională s-a încheiat. Cred că este cel mai bine pentru toată lumea. Şi pentru mine şi pentru oamenii care aşteaptă acest lucru. Decizia este luată”, a declarat Messi, în 2016.

El a revenit mai apoi, evoluând la Cupa Mondială din Rusia, după care, și-a anunțat iarăși retragerea. Nu a fost nici a doua oară cu noroc, pentru că pe 7 martie 2019, Lionel Scaloni anunța lista de jucători convocați pentru amicalele cu Venezuela și Maros, iar fotbalistul ce juca la acel moment pentru FC Barcelona era în lot. Alături de acest selecționer, Leo Messi a reulit, în final, să aducă în țara sa cele mai importante titluri.

Urmăriți Playsport.ro și pe