Lionel Messi, înjurat și scandalul a izbucnit pe loc. Momente tensionate la Campionatul Mondial din Qatar

George Drafta 25.11.2022, 17:38
Lionel Messi, înjurat și scandalul a izbucnit pe loc. Momente tensionate la Campionatul Mondial din Qatar

După cinci zile de la debutul competiţiei din Qatar, a apărut şi primul incident între suporterii a două dintre echipele participante.

Fanii Argentinei şi Mexicului au avut ceva de împărţit miercuri seară. Divergenţele au apărut îtr-un fan zone unde aceştia urmăreau meciurile turneului final. Locul special amenajat se află în parcul Al Bidda din capitala qatareză Doha. Susţinătorii aztecilor au fost cei care i-au provocat pe argentinieni. Ei au fredonat un cântec cu accente negative la adresa lui Leo Messi.

Iar până la îmbrânceli a fost doar un pas. Presa a fost martoră la eveniment şi a vorbit despre „cel mai cel mai grav incident de acest tip de la startul Campionatului Mondial”. Cei de la The Sun susţin potrivit informaţiile primite din zona Golful Persic faptul că mai multe persoane au acuzat câteva contuzii în urma schimburilor de lovituri apărute în învălmăşeala creată.

Cele două grupuri de suporteri se vor reîntâlni însă sâmbătă, cu ocazia meciul dintre selecţionatele Argentinei şi Mexicului. Întâlnirea poate fi decisiv pentru pume. Pentru că în cazul unei noi înfrângeri, trupa albi-celeste pleacă acasă.

Scaloni tremură

Antrenorul Argentinei ştie că echipa sa nu mai poate să facă paşi greşiţi dacă vrea să evite ruşinea unei posibil eliminări încă din faza grupelor. La finalul înfrângerii cu Arabia Saudită, Lionel Scaloni şi-a dat seama de presiunea care va fi umerii lui Messi & Co la următoarele două jocuri din grupă.

„A fost un meci ciudat. Un gol poate schimba lucrurile şi aşa s-a întâmplat. Trebuie să câştigăm următoarele două partide a Ştiam cum joacă Arabia Saudită şi am pregătit meciul. Linia lor de fund este avansată, iar unele ofsaiduri au fost milimetrice, dar pentru asta există tehnologia. Ştim ce fac ei şi o fac bine”, arecunoscut tehnicianul sud-americanilor după eşecul, total neaşteptat de marţi.

Presa i-a desfiinţat

Media din Argentina nu a putut suporta umilinţa îndurată în faţa „şoimilor verzi” şi a reacţionat dur după ce pumele au ieşit învinse de pe teren.

„Lipsa de reacție, absența jocului combinativ, lipsa presiunii, lipsa solidității defensive sunt elementele care au marcat această echipă. Argentina a pierdut mult mai mult decât un meci împotriva Arabiei Saudite. Și-a uitat propriile principii de fotbal în vestiar și a început Cupa Mondială în cel mai rău mod posibil”, a fost concluzia amară a celor de la Ole.

Argentina a fost a doua favorită a bookmakerilor înaintea startului Cupei Mondiale din Qatar. Doar Brazilia, marea rivală de pe continentul sud-american era mai bine cotată.