Lionel Messi mai are un pas până să devină „Regele fotbalului”. Singurul trofeu care îi lipsește

Gabriel-Alexandru Ioniță 19.12.2022, 18:08
Lionel Messi mai are un pas până să devină „Regele fotbalului”. Singurul trofeu care îi lipsește

Lionel Messi a reușit în sfârșit să își îndeplinească visul de a câștiga Cupa Mondială. După finala dintre Argentina și Franța, foarte mulți oameni din „fenomen” au căzut de acord asupra ideii conform căreia fotbalistul lui Paris Saint-Germain ar fi devenit „oficial” cel mai mare din toate timpurile. Bineînțeles, există și oameni care contestă această idee. Este vorba, în mod evident, în special de fanii lui Cristiano Ronaldo.

Lionel Messi mai trebuie să câștige un trofeu cu PSG pentru a „completa fotbalul”

Lăsând la o parte aceste polemici între fanii celor doi, este destul de clar că Lionel Messi este „posesorul” unul palmares absolut fabulos. Argentinianul de 35 de ani a cucerit nu mai puțin de 39 de trofee de-a lungul carierei. Printre acestea se numără nu mai puțin de 10 titluri în Spania cu Barcelona și 4 trofee UEFA Champions League, tot cu echipa catalană.

De asemenea, Messi a reușit să câștige imediat trofee și în Franța, în urma transferului la PSG, care s-a produs în vara anului 2021. În primul sezon petrecut pe Parc des Princes, deținătorul a 7 trofee „Balonul de Aur” a reușit să câștige titlul în Ligue 1. În plus, în vara acestui an, a cucerit cu formația pariziană și Supercupa Franței.

Totuși, de când Leo a semnat cu PSG, echipa pariziană nu a reușit să se impună în Cupa Franței. Acesta ar fi singurul trofeu la nivel colectiv care i-ar lipsi lui Messi în acest moment. Bineînțeles, este vorba despre competițiile în care argentinianul a apucat să joace.

Cupa Franței, piesa lipsă din palmaresul starului argentinian

În sezonul trecut, PSG a fost eliminată din optimile de finală ale Cupei Franței, în urma executării loviturilor de departajare, de către Nice. Fără îndoială că fotbalistul de 35 de ani va face tot ce va depinde de el pentru ca echipa sa să câștige în acest sezon această competiție. S-ar putea să fie ultima șansă pentru el să facă acest lucru, întrucât contractul său cu campioana Franței expiră la finalul acestui sezon. Iar, până în prezent, nu s-a luat o decizie oficială în legătură cu viitorul său.

Unii oameni ar putea spune că Messi încă nu a câștigat nici Champions League cu PSG. Este adevărat, dar argentinianul a cucerit în 4 rânduri acest trofeu pe vremea când evolua la Barcelona. La nivel internațional, el a cucerit Copa America în vara anului 2021 și Cupa Mondială din Qatar. În plus, în 2008, a făcut parte din echipa Argentinei care a câștigat medalia de aur la Jocurile Olimpice de la Beijing.

La nivel individual, este fără îndoială cel mai decorat fotbalist din toate timpurile. Messi a câștigat de nu mai puțin de 7 ori trofeul „Balonul de Aur”, un record absolut. De asemenea, el a fost desemnat de două ori de către FIFA drept cel mai bun fotbalist al anului, în 2009 și 2019, și de trei ori de către UEFA, în 2009, 2011 și 2015.

Urmăriți Playsport.ro și pe