Lionel Messi, marcator cu Valencia, a egalat un record deținut de legendarul Pele

Gabriel Eșanu 19.12.2020, 20:45
Lionel Messi, marcator cu Valencia, a egalat un record deținut de legendarul Pele

Considerat de mulți specialiști, cel mai bun jucător din istorie, Pele este singurul fotbalist din istorie care a cucerit titlul mondial de 3 ori, cu naționala Braziliei. Totodată, Pele mai deținea un record pe care nimeni nu credea că poate fi egalat. Este vorba de numărul de goluri marcate pentru un singur club.

Legenda Braziliei a reușit să marcheze pentru Santos nu mai puțin de 643 de goluri în 656 de meciuri oficiale. Partidele amicale nu au fost luate în considerare. Practic, Pele a marcat aproape un gol pe meci în cei 18 ani petrecuți în tricoul lui Santos, grupare care în anii 60-70 era considerată printre cele mai bune din America de Sud dar și din lume.

Messi a marcat un gol istoric, dar Barcelona se încurcă din nou. Doar egal cu Valencia, pe propriul teren

Ei bine, o altă legendă a fotbalului, una contemporană, a reușit să egaleze această cifră uimitoare. Leo Messi și-a petrecut întreaga carieră la Barcelona, pentru care a scris istorie în foarte multe momente. Argentinianul a contribuit la 34 de trofee majore cucerite de catalani, dintre care 10 titluri de campioană și 4 Ligi ale Campionilor.

Acum a mai atins o bornă, una pe care nimeni nu credea că poate fi atinsă. În partida cu Valencia, de sâmbătă seara, Lionel Messi a marcat din nou și a ajuns la 643 de reușite în tricoul catalanilor, singurul club la care a jucat. Astfel messi egalează recordul stabilit de celebrul Pele, iar asta doar în 16 ani, din 2004, anul în care a debutat sub comanda lui Frank Rijkaard în tricoul blaugrana. Este adevărat că Pele avea mai puține meciuri la dispoziție într-un sezon, dar oricum performanța decarului Barcelonei este una remarcabilă, mai ales în mediul ultracompetitiv din fotbalul de azi.

FC Barcelona este pe locul 5 în campionat, la opt puncte de liderul Atletico Madrid. Faţă de care are şi un meci în plus

Mai mult ca sigur că Leo Messi va stabili un nou record în perioada următoare, unul care sigur va fi și mai greu de egalat de un alt fotbalist. Chiar dacă va decide să plece în vară din Catalunia, Messi va rămâne o legendă pentru Barcelona și pentru fotbal în general.

Din păcate pentru argentinian, această reușită istorică a fost marcată de un nou semieșec  al echipei antrenate de Ronald Koeman. Chiar dacă Valencia este și ea măcinată de probleme, Barcelona nu a reușit să profite și a luat doar  un punct în meciul de pe teren propriu. Valencia a marcat prima, prin Diakhaby, dar Messi și Araujo le-au adus pe gazde în avantaj. „Liliecii” au egalat însă prin Gomez și au stabilit scorul final, 2-2.

Barcelona rămâne pe locul 5, la 8 puncte în spatele liderului Atletico Madrid, care a câștigat cu 3-1, meciul cu Elche. „Plăpumarii” au și un meci mai puțin disputat față de Barcelona.

Urmăriți Playsport.ro și pe