Lionel Messi, surprins la Barcelona. Cum a abordat întrebarea despre o posibilă reîntoarcere a sa pe Nou Camp

Gabriel-Alexandru Ioniță / 07.08.2022, 21:51
Lionel Messi, surprins la Barcelona. Cum a abordat întrebarea despre o posibilă reîntoarcere a sa pe Nou Camp

Lionel Messi a fost surprins în Barcelona, la doar câteva ore după ce a făcut un meci de senzație pentru PSG, contra celor de la Clermont. La scurt timp după finalul partidei din prima etapă de Ligue 1, starul argentinian în vârstă de 35 de ani a luat avionul spre orașul în care a locuit pentru cea mai mare parte a vieții sale.

Lionel Messi s-a întors la Barcelona pentru câteva zile și a generat un val de speculații

Imediat s-a speculat că Messi s-a întors la Barcelona pentru a discuta cu Joan Laporta condițiile unei eventuale reveniri pe Camp Nou, în contextul în care a intrat deja în ultimul an de contract cu Paris Saint-Germain. De asemenea, existau și zvonuri conform cărora Lionel Messi a fost invitatul special al clubului catalan la meciul amical pe care echipa antrenată de Xavi îl va juca pe teren propriu împotriva mexicanilor de la Pumas, pentru trofeul Joan Gamper.

Această variantă nu s-a confirmat. Barcelona s-a impus cu scorul de 3-0 în acest meci, dar Messi nu a fost surprins pe Camp Nou. Astfel, scopul vizitei făcute de argentinian în Catalunya rămâne un mister pentru moment. Singurul lucru cert este că el a fost învoit de cei de la PSG pentru câteva zile, după cum a informat sport.es.

În mod evident, Messi nu avea cum să nu fie întrebat de jurnaliștii catalani despre o eventuală revenire pe Camp Nou. Argentinianul a ales însă să nu răspundă în niciun fel la acest gen de întrebări.

Totuși, există o consecutivitate a evenimentelor care ar putea duce către ideea că Lionel Messi ar putea să aibă o întâlnire cu Laporta în această perioadă. Asta pentru că vizita sa la Barcelona a venit la scurt timp după ce președintele clubului blau grana a spus în mod public faptul că va încerca să îl aducă din nou pe argentinian pe Camp Nou. În această logică, mai mulți jurnaliști insistă în aceste zile că cei doi vor avea o întâlnire secretă în cel mai scurt timp.

Declarația lui Laporta care îi face să viseze pe fanii Barcelonei

Președintele clubului catalan a explicat că este în continuare foarte supărat că a fost obligat de context să renunțe la Messi în vara anului trecut. Astfel, el vrea să îndrepte acest lucru și să se asigure că argentinianul își va încheia cariera acolo unde a și început-o. Adică la Barcelona.

„Am făcut ce a trebuit să fac și am pus clubul înaintea celui mai bun jucător in istorie. Îl cunosc pe Messi de când era copil și îl iubesc pe Leo. Simt că îi sunt dator moral. Este cel mai bun jucător din istoria clubului și voi face tot ce pot să poată avea cel mai frumos final de carieră în tricoul Barcelonei.

Mi-ar plăcea să îl aduc înapoi. Nu va fi ușor, dar cred că dacă avem o strategie bună putem reuși. O lungă perioadă plină de reușite el a fost liderul nostru. El a fost cel care îi bucura pe suporterii noștri. Vom da totul ca Messi să își încheie cariera la Barcelona”, a spus recent Joan Laporta.

CITEȘTE ȘI Revoluție la Barcelona. Cerința lui Xavi față de un nume cu „greutate”