Lista finală a lui Burleanu. Declarații oficiale din partea FRF. Cine are cele mai mari șanse să devină antrenorul naționalei din cei 3?

Olteanu Ștefan / 18.11.2021, 08:46

Mihai Stoichiță a dezvăluit lista finală cu nume de potențiali selecționeri a lui Răzvan Burleanu. În cazul în care Mirel Rădoi nu se va răzgândi până pe 30 noiembrie, președintele FRF este gata să înceapă negocierile cu trei antrenori.

Victor Pițurcă, Adi Mutu și Gică Hagi, pe lista finală a lui Răzvan Burleanu

Invitat în cadrul unei emisiuni de sport, Mihai Stoichiță, directorul tehnic al Federației Române de Fotbal, a dezvăluit lista finală de potențiali selecționeri a președintelui Răzvan Burleanu.
FRF va demara în curând negocierile pentru postul de selecționer. Însă primul contactat va fi tot Mirel Rădoi, pe care jucătorii l-au cerut în continuare la echipa națională.
Discuția cu Rădoi va fi programată la sfârșitul acestei săptămâni sau cel târziu la începutul săptămânii viitoare, după care, dacă acesta va refuza propunerea FRF, vor fi contactați alți trei tehnicieni.
Mihai Stoichiță a vorbit deschis despre antrenorii cu care Federația va negocia, dar și despre cei care nu sunt pe lista lui Burleanu. Printre numele importante care lipsesc de pe listă se regăsesc Dan Petrescu sau Ladislau Boloni.
În schimb, cei care vor fi invitați la negocieri sunt Victor Pițurcă, Adi Mutu și Gică Hagi!

Vine Victor Pițurcă să califice echipa națională la un nou turneu final?

România a ratat prezența la Campionatul Mondial din Qatar, iar următorul obiectiv este calificarea la Euro 2024. În acest context, unul dintre aleșii Federației este Victor Pițurcă, specialistul în calificări la Campionatul European.
Victor Piţurcă se mândreşte cu aportul adus la trei din totalul de șase calificări ale României la Campionatul European, Euro 2000, Euro 2008 şi Euro 2016, chiar dacă nu a participat ca selecţioner decât la un turneu final.
Mai mult, la Euro 2008, România condusă de Victor Piţurcă a fost aproape de a produce surpriza şi de a se califica în sferturile de finală dintr-o grupă din care au mai făcut parte puternicele selecţionate ale Italiei, Franţei şi Olandei.
În vârstă de 65 de ani, Victor Piţurcă a fost selecţioner al echipei naţionale a României în trei mandate, 1998-1999, 2004-1009 şi 2011-2014.

Sigur, Victor Pițurcă poate fi o opțiune, de ce nu? Sunt multe opțiuni, toți au atuurile lor. Federația are un principiu: nu discută cu antrenori sub contract, decât cu aprobarea președintelui clubului respectiv. Întotdeauna a făcut așa. Să plătească Federația clauze pentru eliberarea unui antrenor? Cum e posibil asta?”, a spus Mihai Stoichiță despre posibilitatea aducerii lui Pițurcă la națională.

Adrian Mutu: „N-a avut rezultate proaste la echipa națională U21!”

Un alt nume de pe lista FRF este cel al lui Adrian Mutu. Mihai Stoichiță spune că fostul selecționer U21 va fi contactat pentru a i se propune o nouă colaborare, de data aceasta la naționala mare. Faptul că îi cunoaște deja pe jucători ar reprezenta un plus.
Mutu a pregătit selecționata U21 în intervalul ianuarie 2020 – mai 2021, reușind să nu piardă niciun meci la Campionatul European din acest an. România U21 a remizat cu Germania U21, scor 0-0, a bătut Ungaria U21, scor 2-1 și a remizat cu Olanda U21, scor 1-1.

De ce să nu fie Adi Mutu o opțiune? Multe cluburi din Europa practică acest lucru, continuitatea cu cel care a condus ultima generație. Mai ales că Adi n-a avut rezultate proaste la echipa națională U21. N-a pierdut cu Olanda, Germania, cu Ungaria a câștigat. Și sunt mulți alți antrenori, nu te focalizezi pe un singur antrenor”, a spus Mihai Stoichiță despre varianta Adrian Mutu, la Digi Sport.

Gică Hagi, antrenorul cerut de vocile importante din fotbalul românesc, dar și de suporteri

Al treilea nume menționat de Stoichiță este cel al lui Gică Hagi. Antrenorul Farului Constanța a fost cel mai vehiculat nume din presa sportivă românească în ultimele zile. Gică Popescu, Ionuț Lupescu, Ciprian Marica, Ionel Dănciulescu și mulți alții au sugerat că acum este momentul ideal pentru ca Gică Hagi să fie chemat la echipa națională.
Faptul că el a format o bună parte din actuala generație și pune osul la treabă pentru a forma și viitoarea generație este unul dintre atuurile principale ale „Regelui”. De asemenea, prin rezultatele obținute la FC Viitorul în ultimii ani, Hagi a demonstrat și că are o viziune amplă asupra fotbalului.
Mihai Stoichiță spune că Hagi a mai fost contactat de FRF și în trecut:

Este o opțiune și Gică Hagi. Înaintea lui Rădoi și Cosmin Contra, am avut contacte cu cei mai experimentați antrenori. Inclusiv cu Gică, care a refuzat. În situația în care suntem la echipa națională, cu nu știu câte calificări pierdute, banii plătiți în plus unui antrenor ar aduce siguranța performanței… sau siguranța imaginii?”, a mai spus Stoichiță.

Referitor la Dan Petrescu sau Ladislau Boloni, Stoichiță a declarat:

Am discutat cu CFR, cu domnul Varga, cu domnul Copilu, acum câțiva ani… și cu Dan Petrescu. Am fost refuzați de Dan Petrescu, el era sub contract cu Clujul.

Boloni a plecat de la echipa națională… eu sunt cel care trebuie să repare situațiile? Nu-i vorba de nume, e vorba despre principii”.

Strategia lui Gică Hagi scoasă la iveală! Regele a dezvăluit care este soluția ieșirii din criză a fotbalului românesc.