LIVE BLOG. Ziua alegerilor la FRF. Burleanu, ales cu unanimitate de voturi

Olteanu Ștefan 12.04.2022, 12:33

Marți, 12 aprilie 2022, este ziua alegerilor FRF, care vor avea loc la Casa Fotbalului.

Răzvan Burleanu candidează singur pentru funcția supremă a fotbalului românesc și e convins că va fi reales pentru a treia oară consecutiv, după mandatele din 2014 și 2018. Toate amănuntele de la Casa Fotbalului vă vor fi prezentate, în timp real, în format LIVE VIDEO pe PlaySport.ro, de la ora 11:00.

UPDATE. Toți cei 272 de membri prezenți în Adunarea Generală l-au ales pe Răzvan Burleanu pentru al treilea mandat

UPDATE. Tatăl lui Burleanu a ieșit în public și i-a criticat pe Prunea și Marica. Termeni duri folosiți de Burleanu senior.

UPDATE. În culisele fotbalului românesc apăruse o variantă „bombă” la șefia FRF

UPDATE. Fotoreporterul Playsport a obținut cadre spectaculoase de la alegerile FRF. fotografiile pot fi accesate în galeria foto

UPDATE: „Dacă ar concura Biden și cu Putin, ar ieși unul pe locul doi și celălalt pe locul trei. Nici Biden și Putin nu îl bat pe Burleanu. Atâta timp cât i-a amețit pe ăștia cu mingi și deplasări la munte. Omul politic joacă bine, nu ai ce să-i faci. Că nu se pricepe la fotbal, asta e altceva. E un om politic dat naibii. Poate să facă ce vrea dacă nu se retrage. Zece mandate de acum înainte. E politruc, nu e conducător la fotbal”, a declarat Dumitru Dragomir pentru Sport Arena.

UPDATE. Jurnalistul Alin Buzărin a scris, pe Playsport, un editorial acid la adresa lui Răzvan Burleanu.

UPDATE. Avem primele imagini de la FRF. Pot fi văzute în galeria foto oferită de fotoreporterul #Playsport

Ziua alegerilor la FRF. Răzvan Burleanu se pregătește pentru al treilea mandat în fruntea fotbalului românesc

Marți, 12 aprilie, în ziua alegerilor de la FRF, Răzvan Burleanu va fi numit în funcția de președinte al Federației Române de Fotbal pentru al treilea mandat consecutiv, el fiind singurul candidat.

Situația de față a nemulțumit mai multe persoane importante din fotbalul românesc, deoarece bilanțul lui Răzvan Burleanu din ultimele două mandate nu este tocmai încurajator. Singura performanță reușită de echipa națională sub conducerea sa a fost calificarea la Euro 2016. În rest, „tricolorii” au ratat trei turnee finale în precedentele două mandate ale lui Răzvan Burleanu, respectiv Campionatele Mondiale din 2018 și 2022, plus Euro 2020, unde România a fost printre țările gazdă.

De asemenea, pe site-ul PlaySport.ro a fost publicat și un raport financiar înteresant: în 2021, federația a cheltuit cu 30% mai mulți bani pe chirii, studii sau protocol decât pentru acțiunile loturilor naționale!

Opt ani cu Răzvan Burleanu la conducerea FRF: „O zi neagră. Totul a fost regizat!”. Florin Prunea, cel mai mare contestatar al actualului președinte

5 martie 2014. Răzvan Burleanu câștigă alegerile pentru Federația Română de Fotbal. Vasile Avram, Gheorghe Chivorchian, Sorin Răducanu și Marcel Pușcaș au fost contracandidații actualului șef de la FRF. Gică Popescu, favoritul cert al scrutinului, fusese condamnat cu o zi înainte. Trei ani, o lună și 10 zile cu executare în „Dosarul Transferurilor”.

Ceea ce a urmat este cunoscut de toți iubitorii fotbalului românesc. Naționala a ratat pe bandă turneele finale, cu excepția Campionatului European din Franța, din 2016. Mai mult, fotbalul românesc este de ani buni într-o cădere liberă, iar granzii din Liga 1 nu mai trec nici măcar de tururile preliminare ale cupelor europene.

Contactat de Playsport, Florin Prunea nu a reușit să găsească măcar câteva motive de speranță pentru fotbalul care în urmă cu doar 10 ani era pe locul 7 în Europa, în clasamentul coeficienților.

Cu siguranță, fotbalul românesc nu ar fi ajuns în situația în care este acum. A fost o zi neagră pentru fotbalul românesc. Pentru că din acea zi a început decăderea fotbalului românesc, la toate nivelurile, din toate punctele de vedere. Echipa națională, fotbalul profesionist, fotbalul amator și așa mai departe.

A fost și ziua… toată lumea știe cum a câștigat alegerile. A fost o alegere provocată. De condamnarea cu o zi înainte de alegeri a unuia dintre cei mai buni fotbaliști pe care i-am avut în această țară. Nu ar fi făcut nici 30 de voturi (n.r. Răzvan Burleanu)”, a declarat Florin Prunea pentru Playsport.