Simona Halep, prima reacție după ce a pierdut finala Transylvania Open: „Anett, m-ai zdrobit!”. Ce mesaj special i-a transmis lui Toni Iuruc

Bădulescu Silvian 31.10.2021, 19:03

Simona Halep s-a calificat în finala Transylvania Open. Locul 18 WTA o va întâlni pe Anett Kontaveit, locul 14 WTA.

Simona Halep – Anett Kontaveit 2-6, 3-6

Prima reacție oferită de Simona Halep.

Anett, m-ai zdrobit. Ți s-au deschis porțile către Turneul Campioanelor. Meriți să fii acolo, ai avut un an foarte bun și îti urez succes. Bucură-te de asta, ai avut o zi extraordinară.

Nu mă așteptăm să joc atât de bine în această săptămână, dar acasă e bine întotdeauna. Vreau să le mulțumesc celor de la Cluj. Turneul arată foarte bine și vă urez mult succes pentru anii următori. A fost o plăcere să fiu aici. Îmi pare rău că nu am putut câștiga, dar Anett a fost prea bună astăzi.

De asemenea, mulțumesc și sponsorilor care au făcut turneul posibil. Altfel e foarte turneu să organizezi un turneu în aceste vremuri dificile. E o onoare să fiu acasă și să am parte de un turneu așa de frumos. Sperăm că la anul să se desfășoare din nou turneul. Vă mulțumesc pentru că ați fost alături de mine. Dar să muncim în continuare și să mai avem parte de finale și de titluri.

E primul meu discurs în acest an. Vreau să îi mulțumesc și soțului meu. Mulțumesc că ești în viața mea și de asemenea mulțumesc și familiei. Sper ca în viitor să vă am în lojă mea

Ce să spun, îmi pare rău pentru că fanii nu au fost alături de noi. Dar știu că ați fost la televizor și ne-ați susținut pe toate româncele. Simțim energia voastră și vă mulțumesc frumos pentru toate mesajele. E o plăcere să fiu la acest turneu, în sala noastră și de ce nu, sper că voi mai juca finale și voi câștigatrofee aici, acasă”, a spus Simona Halep, după ce a pierdut finală de la Transylvania Open.

Prima reacție oferită de Anett Kontaveit:

Sunt fără cuvinte. A fost o săptămână incredibilă pentru mine. Vreau să o felicit pe Simona. Ești un model, te-am admirat atât de mulți ani. M-ai învins de multe ori și azi a fost o onoare să împart terenul cu ține.

Mulțumesc organizatorilor pentru acest turneu. M-am simțit bine aici și a fost o săptămână excelență. Mulțumesc mult pentru că ați organizat turneul!
Îmi pare Ons Jabeur (n.r. – jucătoarea căreia i-a luat locul la Turneul Campioanelor) pentru că a trebuit să îți fac asta. Sper că la anul să ne calificăm amândouă.

Vreau să îi mulțumesc și antrenorului meu, Dimitri. Am avut câteva luni incredibile. Nu știu cum s-a întâmplat asta, dar îți mulțumesc că ai fost aici pentru mine.
Mulțumesc tuturor sponsorilor din acest turneu. Ne bucurăm că am putut juca aici. Din păcate nu am putut să văd Cluj-Napoca, dar sper să mă întorc la anul și să văd mai mult”, a declarat și Anett Kontaveit.


FINAL. 2-6, 3-6: GAME, SET și MECI, Anett Kontaveit! Jucătoarea din Estonia a reușit un game alb. Kontaveit este campioana de la Transylvania Open, iar grație acestui rezultat va merge în premieră la Turneul Campioanelor!


2-6, 3-5: Game, Halep! Simona câștigă cel mai spectaculos game al partidei, după ce a salvat și 3 mingi de meci!


2-6, 2-5: Game, Kontaveit! Simona reușește să îi pună ceva probleme jucătoarei din Estonia, însă în cele din urmă Kontaveit își face serviciul. Halep servește pentru a rămâne în meci.


2-6, 2-4: BREAK, Kontaveit. Echilibrul se rupe și în acest set secund. Kontaveit a returnat excelent și a închis game-ul la 15.


2-6, 2-3: Game, Kontaveit! Estonianca închide game-ul la 15 și trece pentru prima oară la conducere în setul secund.


2-6, 2-2: BREAK, Kontaveit! Serviciul Simonei a suferit din nou, iar jucătoarea din Estonia a fructificat a doua minge de break și a închis game-ul la 30.


2-6, 2-1: Game, Kontaveit! Jucătoarea din Estonia câștigă primul game în setul secund, după ce a profitat și de o ieșire nervoasă a jucătoarei noastre.


INFO. Simona Halep are o primă cădere nervoasă. Jucătoarea noastră a pierdut un punct în game-ul 3 al setului secund și a lovit cu racheta de pământ de mai multe ori.


2-6, 2-0: Game, Halep! Simona Halep își confirmă break-ul și închide game-ul la 15.


2-6, 1-0: BREAK, Halep! Simona Halep începe excelent setul secund și face break-ul la 0!


INFO. Primul serviciu a trădat-o pe Simona în acest prim set. Spre deosebire de meciurile anterioare, ea a avut un procentaj mult mai slab. Doar 5 puncte din 15 a câștigat Simona pe primul serviciu.

Primul serviciu nu funcționează pentru Simona Halep. FOTO: PlaySport.ro
Primul serviciu nu funcționează pentru Simona Halep. FOTO: PlaySport.ro

2-6: BREAK și SET, Kontaveit! Estonianca a fructificat prima minge de set și a închis game-ul la 30.


2-5: BREAK, Simona! Halep reacționează și reușește să facă break-ul la 15.


1-5: Break, Kontaveit! Simona Halep e de nerecunoscut în acest start de finală. Kotaveit a fructificat din nou a doua minge de break și e la un singur game distanță de câștigarea primului set.


1-4: Game, Kontaveit! Adversara Simonei a lovit foarte puternic mingea și a reușit să închidă game-ul la 15.


1-3: BREAK, Kontaveit! Jucătoarea din Estonia a avut trei mingi de break și a fructificat-o pe a doua.


1-2: Game, Kontaveit. Jucătoarea din Estonia a salvat o primă minge de break, după care a revenit și și-a adjudecat game-ul 3.


INFO. Adrian Mutu e prezent în tribunele arenei.

Adrian Mutu asistă la finala dintre Simona Halep și Anett Kontaveit. FOTO: PlaySport.ro
Adrian Mutu asistă la finala dintre Simona Halep și Anett Kontaveit. FOTO: PlaySport.ro

1-1: Game, Halep! Simona a reușit să revină de la 0-30, într-un game în care Kontaveit a riscat și a returnat foarte puternic.


0-1: Game, Kontaveit! Jucătoarea din Estonia a servit foarte bine și a reușit să închidă game-ul la 15.


A început partida!


Principalele favorite au ajuns în finală

Atât Simona Halep, cât și jucătoarea din Estonia au fost principalele favorite la câștigarea trofeului. Cele două nu au dezamăgit și au ajuns în ultimul act al competiției, urmând ca una din ele să ridice trofeul deasupra capului. Cele două se vor duela duminică, de la ora 17.30.

În faza semifinalelor, cele două au trecut lejer de adversarele întâlnite. Fostul număr 1 mondial, Simona Halep, a trecut de ucraineanca Marta Kostyuk, locul 55, 6-0, 6-1. Pe de altă parte, jucătoarea din Estonia a depășit-o pe Rebecca Peterson, jucătoarea de pe locul 99, scor 6-3, 6-2.

„Un vis devenit realitate”

Simona Halep a avut un discurs echilibrat după ce a învins-o pe Kostyuk.

Este un vis devenit realitate pentru mine, mi-am dorit să ajung în finală. Este turneul meu de casă, mereu joc bine când vin aici. Sunt motivată, sunt fericită și abia aștept să joc finala de mâine.

În ciuda scorului, românca a ținut să precizeze că partida cu locul 55 WTA nu a fost așa ușor cum a părut la prima vedere.

Nu a fost ușor acest meci. La ultima noastră întâlnire ea nu a ratat foarte mult. Astăzi m-a ajutat mult serviciul, iar ea a ratat mai multe lovituri. Trebuie să rămân concentrată pentru finală. Vreau să dau totul mâine, să fiu agresivă. De la finala de la Wimbledon (n.r. 6-2, 6-2 cu Serena Williams) nu am dominat un joc precum am făcut-o astăzi. A fost un meci perfect atunci. Mă simt puternică aici, mereu vreau să joc la acest nivel. La București am câștigat de două ori, sper să am și mâine noroc”.

De asemenea, aceasta a prefațat și disputa de mâine, contra Anettei Kontaveit.

Nu voi avea un meci ușor cu Kontaveit, a jucat foarte bine până acum, este încrezătoare. Este doar un meci în plus, vreau să fiu concentrată până la final. Îmi pare rău că fanii nu sunt aici, cred că atmosfera ar fi fost de un milion de ori mai frumoasă. Sper ca oamenii să-mi transmită energie de acasă, cea mai dulce victorie ar fi aici, acasă” a completat Halep.

În total, aceasta a cedat doar 12 game-uri în cele patru partide jucate până acum la Transylvania Open. Le-a eliminat, pe rând, pe Gabriela Ruse (6-1, 6-2), Varvara Gracheva (6-4, 6-2), Jaqueline Cristian (6-1, 6-1) și Marta Kostyuk (6-0, 6-1). Românca își poate adăuga un nou trofeu în palmares după cele 22 de titluri WTA câștigate și cele două titluri Grand Slam (Roland Garros 2018 și Wimbledon 2019).

Urmăriți Playsport.ro și pe