„Fotbal Tango” capătă viaţă, sub bagheta lui Marius Mitran. Prima ediţie. Invitat special – Andrei Păunescu

Mihai Cheles / 03.06.2021, 20:03

Joi, 3 iunie, de la ora 21, prinde „glas” noua emisiune oferită de PlaySport.ro – „Fotbal Tango”, moderată de unul dintre cei mai apreciaţi jurnalişti din România, Marius Mitran.

LIVE | „Fotbal Tango” capătă viaţă, sub bagheta lui Marius Mitran, de la ora 21! Prima ediţie. Invitat special – Andrei Păunescu

Astfel, primul invitat al maestrului Marius Mitran este bunul său prieten, Andrei Păunescu, fiul marelui şi regretatului poet, Adrian Păunescu! O primă ediţie în care Marius Mitran ne oferă o doză de „altceva”. Un altfel mod de a readuce sportul în inimile microbiştilor din România. Un bun „ambasador” al cuvintelor este şi Andrei Păunescu, cel care a avut norocul să-i cunoască pe cei mai mai mari fotbalişti pe care i-a avut România vreodată: Nicolae Dobrin, Ilie Balaci şi mai apoi Gheorghe Hagi.

Emisiunea poate fi vizionată LIVE VIDEO pe:

Cine este Andrei Păunescu?

Andrei Păunescu s-a născut pe 3 mai 1969, la Bucureşti. Părinţii săi au fost Adrian Păunescu (1943-2010) şi Constanţa Buzea (1941-2012). Aşa cum era de aşteptat, cu un tată extrem de cunoscut în România pentru creaţiile sale literare, a fost atras şi el în aceste medii culturale, artistice, chiar şi jurnalistice. De asemenea, a împărtăşit aceeaşi pasiuni precum tatăl său. În special fotbalul. A fost mare fan al lui Nicolae Dobrin, apoi şi-a întors faţa către Universitatea Craiova.
A absolvit:
1987 – Şcoala Centrală  – Zoia Kosmodemianskaia
1991 – Facultatea de Litere a Universităţii din Bucureşti
2002 – Şcoala Forţelor Armate din Canada, Ontario
2008 – Obţine doctoratul în istorie, la Facultatea de Istorie, Universitatea „Ovidius” din Constanţa.
I-a plăcut de mic să cânte, mergând în spectacole alături de celebrul Cenaclu Flacăra. Este pasionat, în special, de folk. Un folk ritmat, cântat cândva de Dan Chebac, Vali Sterian, Victor Socaciu sau formaţia Phoenix.
De asemenea, este extrem de talentat la desen. A publicat mai multe desene, texte şi cronici în Revista Flacăra, iar anii l-au transformat într-un veritabil redactor-şef la numeroase publicaţii. Între 2005-2007, a fost publicist-comentator, la revista Tango.
A cochetat, de asemenea, şi cu televiziunea, având numeroase colaborări cu Antena 1, Tele 7 ABC sau OTV, dar şi cu Radioul, unde s-a făcut auzit la Radio Bucureşti FM şi Radio Smart FC