LIVE TEXT Academica Clinceni – FC Botoșani 4-3, în play-off. Conduși cu 3-1 la pauză, ilfovenii reușesc o răsturnare spectaculoasă de scor în repriza secundă. Vezi rezumatul VIDEO

Marian Cărăvan / 14.05.2021, 18:17
LIVE TEXT Academica Clinceni – FC Botoșani 4-3, în play-off. Conduși cu 3-1 la pauză, ilfovenii reușesc o răsturnare spectaculoasă de scor în repriza secundă. Vezi rezumatul VIDEO

În primul meci al etapei a 8-a din play-off-ul Ligii 1, Academica Clinceni a învins-o pe FC Botoșani cu scorul de 4-3. La pauză, oaspeții au condus cu 3-1, însă în repriza secundă ilfovenii au reușit o răsturnare spectaculoasă de scor.

LIVE TEXT Academica Clinceni – FC Botoșani 4-3 (Chandarov ’21, Markovic ’70 și ’87, Chunchukov ’75, / Achim autogol ‘5, Ongenda ’16, Papa ’45)

FINAL DE MECI LA CLINCENI! Academica Clinceni se impune cu 4-3, după ce a fost condusă la pauză cu 3-1.


Min. 90+4. Florescu șutează în forță, din lovitură liberă, dar ilfovenii resping. Arbitrul fluieră finalul meciului.


Min. 90+2. Botoșaniul nu se împacă cu gândul că va pleca învinsă de la Clinceni și atacă în valuri în prelungiri. Cartonaș galben Moulin (Clinceni), pentru un henț în preajma propriului careu. Lovitură liberă periculoasă pentru FC Botoșani.

Min. 87. GOL CLINCENI! Cordea creează o fază de toată frumusețea și îi pasează decisiv lui Markovic, care își aduce echipa în avantaj. „Remontada” la Clinceni.


Min. 75. GOL CLINCENI! Nou-intratul Chunchukov egalează cu o lovitură de cap din interiorul careului. E meci nebun la Clinceni. Ilie Poenaru a fost inspirat la schimbările efectuate în repriza secundă.


Min. 74. Cristi Tănase trimite mult peste poartă din lovitură liberă din poziție bună, din preajma careului de 16 m.


Min. 73. Dublă schimbare la FC Botoșani: ies Andrei Târcoveanu și Hervin Ongenda, intră Marcel Holzmann și Stefan Askovski.


Min. 70. GOL CLINCENI! Nou-intratul Markovic se descurcă impecabil în careul oaspeților și, deși era înconjurat de mai mulți jucători ai Botoșaniului, a reușit să șuteze spre poarta lui Hankic și să reducă din diferență.

Min. 64. Cristi Tănase centrează la bara a doua, dar mingea se scurge pe lângă poarta botoșănenilor.


Min. 63. Schimbare la FC Botoșani: iese Enriko Papa, intră Mihai Roman.


Min. 63. Dublă schimbare la Clinceni: ies Rusescu și Chandarov, intră Chunchukov și Markovic.


Min. 60. Cartonaș galben E. Papa, pentru un fault asupra lui Cordea.


Min. 59. Cristi Tănase ia o acțiune pe cont propriu, dar este blocat de fundașii Botoșaniului.


Min. 46. Ilie Poenaru mai operează o schimbare în echipa sa: iese Cebotaru, intră Moulin.


Min. 46. Schimbare la Clinceni: iese Adi Popa, intră Cristi Tănase.


Începe repriza secundă.


Pauză la Clinceni. După o primă repriză spectaculoasă, FC Botoșani conduce cu 3-1.


Min. 45. GOL BOTOȘANI! Enriko Papa fructifică cu o lovitură de cap centrarea de pe stânga din corner a lui Rodriguez.


Min. 32. Al Mawas execută o lovitură liberă din marginea careului de 16 metri, mingea se scurge ușor pe lângă poarta ilfoveană. Botoșănenii solicită corner.


Min. 31. Schimbare la Academica: iese Gardoș accidentat, intră Patriche.


Min. 30. Cartonaș galben Cascini, pentru o intrare întîrziată la Al Mawas.


Min. 25. Ongenda are probleme și primește îngrijiri în afara terenului.


Min. 21. GOL CLINCENI! Chandarov pătrunde în careu printre fundașii Botoșaniului și îl lobează pe Hankic.


Min. 21. Schimbare la FC Botoșani: iese Tîrcoveanu, intră Croitoru.


Min. 16. GOL BOTOȘANI! Hervin Ongenda trece de Gardoș, pătrunde impetuos în careu pe dreapta și îl învinge pe Ureche, cu un șut puternic la colțul lung.


Min. 15. Ilfovenii presează tot mai mult, pentru a reuși egalarea.


Min. 5. Clinceni – FC Botoșani 0-1. Autogol Achim. Fundașul Academicii Clinceni a încercat să paseze cu portarul, dar l-a surprins pe Ureche și mingea a intrat în poartă. FC Botoșani conduce cu 1-0 după acest „cadou” făcut de ilfoveni.


A început meciul.


Echipele de start

Academica Clinceni: A. Ureche – F. Achim, Bilali, F. Gardoș, Pîrvulescu – Cebotaru, Cascini – A. Popa, Chandarov, Cordea – R. Rusescu
Rezerve: Vâlceanu, Pashov, Moulin, C. Tănase, Markovic, Ventura, Chunchukov, M. Dobrescu, Patriche
Antrenor: Ilie Poenaru

FC Botoșani: Hankic – Patache, Chindriș, Meleke, A. Șeroni – E. Florescu, Rodriguez, E. Papa – Ongenda, D. Croitoru, Al Mawas
Rezerve: E. Pap, Racovitan, Plămadă, Holzmann, Târșă, Ashkovski, S. Camara, M. Roman, Tîrcoveanu
Antrenor: Marius Croitoru


Se întâlnesc ultimele două clasate din play-off-ul Ligii 1. Gazdele, Academica Clinceni, ocupantele locului 6, cu 26 de puncte, vin după remiza cu FCSB, scor 2-2. De partea cealaltă, FC Botoșani e pe locul 5, cu 31 de puncte, și vine după victoria surprinzătoare din Bănie, 3-2 cu Universitatea Craiova.

Botoșănenii sunt obligați să câștige pentru a mai spera la locul 4. Echipa antrenată de Marius Croitoru are doar șanse teoretice de a mai prinde locul 4 sau chiar ultima treaptă a podiumului. În caz contrar, FC Botoșani va rebui să se mulțumească cu locul 5. În meciul tur din play-off, FC Botoșani a câștigat la limită, scor 2-1, după „dubla” lui Fili. Pentru ilfoveni a marcat Raul Rusescu.

De cinci ori s-au întâlnit până acum Clinceni și Botoșani în Liga 1. Ambele echipe au obținut câte o victorie, iar trei meciuri s-au încheiat la egalitate.

Meciul Academica Clinceni – FC Botoșani, din etapa a 8-a a play-off-ului, începe la ora 17:30. Este în format LIVE TEXT pe Playsport.ro și transmis în direct pe Digi Sport 1, Telekom Sport 1 și Look Sport+.

Echipele probabile

Aacdemica Clinceni: 82. Ureche – 3. Fl. Achim, 4. Bilali, 29. Patriche, 21. Dobrescu – 24. Cascini, 37. Cebotaru – 77. Ad. Popa, 8. Chandarov, 25. Cordea – 9. Rusescu
Rezderve: 1. Vâlceanu, 5. Gardoș, 6. Pașov, 7. Moulin, 10. Cr. Tănase, 11. Markovici, 19. Ventura, 22. P. Pârvulescu, 45. Longher
Absent: L. Dumitriu (incert)
Antrenor: Ilie Poenaru

FC Botoșani: 13. Hankici – 19. Patache, 6. Chindriș, 3. Meleke, 90. Holzmann – 27. Ed. Florescu, 8. J. Rodriguez, 10. Ongenda – 9. Al Mawas, 99. Caia, 28. Fili
Rezerve: 1. Ed. Pap, 5. Plămadă, 11. M. Roman I, 15. Așkovski, 17. S. Camara, 25. Racovițan, 32. Șeroni, 67. Papa, 80. Târcoveanu
Absenți: Țigănașu, Braun (suspendați), Keyta (incert)
Antrenor: Marius Croitoru

Arbitrează George Găman (Craiova); asistenți –  Adrian Popescu (Craiova) și Vlad Bârleanu (București). Rezervă: Rareș Vidican (Satu Mare). Observator: Eduard Dumitrescu (Pitești).

Academica Clinceni – FC Botoșani 4-3. Cum poți vedea rezumatul VIDEO al meciului

Academica Clinceni a reușit o victorie spectaculoasă vineri, 14 mai, în etapa a 8-a din play-off-ul Ligii 1. FC Botoșani a deschis scorul în minutul 5, după autogolul lui Florin Achim. Fundașul Clinceniului a vrut să-i paseze propriului portar, dar acesta a fost surprins de coechiperul său și mingea a intrat în poartă. Ongenda a făcut 2-0, în minutul 16, apoi Chandarov a redus din diferență, reaprinzând speranțele ilfovenilor. Până la pauză s-a făcut însă 3-1 pentru FC Botoșani, după ce a punctat și Enriko Papa.

Nimeni nu anticipa însă ce avea să se întâmple în repriza secundă. Antrenorul gazdelor, Ilie Poenaru, a fost foarte inspirat la schimbări, iar doi dintre jucătorii pe care i-a trimis în teren au și punctat. Academica Clinceni a reușit o răsturnare spectaculoasă de scor, după ce Botoșaniul a condus cu 3-1.

A fost nebunie la Clinceni, din minutul 70. Nou-intratul Markovic a redus atunci din diferență, reaprinzând din nou speranțele gazdelor. Presiunea tot mai mare a adus și golul egalizator, reușit în minutul 74 de un alt nou-intrat, Chunchukov. Să se încheie 3-3? Nici vorbă! Clinceniul a reușit „remontada” în minutul 86. Din nou a marcat Jovan Markovic, care a adus a doua victorie a Clinceniului în play-off.

După o răsturnare spectaculoasă de scor, Academica Clinceni a luat toate cele trei puncte din confruntarea cu FC Botoșani. Vezi rezumatul VIDEO al meciului