CS Mioveni – FC Botoșani 1-0. Moldovenii pierd, iar Teja riscă să își piardă locul

Olteanu Ștefan 08.11.2022, 18:00
CS Mioveni – FC Botoșani 1-0. Moldovenii pierd, iar Teja riscă să își piardă locul

CS Mioveni și FC Botoșani s-au întâlnit, marți, în a doua etapă a Cupei României. Piteștenii s-au impus la capătul unui meci echilibrat.

Minutul 82: GOL CS Mioveni! Kabananga îi pasează cu pieptul lui Carnat, acesta îi ntoarce favorul, iar congolezul marchează.

Minutul 62: Ocazie Mioveni! Burnea reia peste poartă, cu capul.

Minutul 42: Ocazie FC Botoșani! Pinson îl servește pe Camara, care șutează direct în Popescu.

Minutul 27: Ocazie Mioveni! Burnea reia dintr-o centrare, dar mingea este respinsă în corner.

Minutul 22: Ocazie FC Botoșani! Petkovski scapă singur spre poartă, însă ratează.

Minutul 1: A început partida.

CS Mioveni – FC Botoșani, echipele de start:

CS Mioveni: Iustin Popescu – Ionuț Rădescu, Garutti, Iacob, Burnea , Trif – Panait, Pop, Coșereanu – Carnat, Krasniqi; Rezerve: Sima, Oancea, Șerbănică, Balaur, Ene, Dumitru, Burlacu, Kabananga, Dat; Antrenor: Marius Stoica

FC Botoșani: Ureche – Patache, Dican, Sadiku, Dragu – Ivanov, Mussis, Sharaf, Petkovski – Camara, Pinson; Rezerve: Pap, David, Obedeanu, Santos, Zabou, Sno, Țigănașu, Șeroni, Perianu; Antrenor: Mihai Teja

CS Mioveni și FC Botoșani traversează perioade slabe în Superliga, însă în Cupa României, ambele au reușit să își câștige duelul din prima rundă a fazei grupelor.

Cele două fac parte din Grupa B, alături de FCSB, UTA Arad, Oțelul Galați și Gloria Buzău.

În prima rundă, CS Mioveni s-a impus la limită pe terenul lui Oțelul Galați, scor 1-0. De partea cealaltă, FC Botoșani a câștigat cu același scor, 1-0, în deplasare cu Gloria Buzău.

Astfel, CS Mioveni și FC Botoșani conduc Grupa B din Cupa României, cu câte 3 puncte. În celălalt duel din prima rundă, FCSB și UTA au remizat la Arad, scor 2-2.

La capitolul dueluri directe, FC Botoșani are un avantaj moral în fața adversarei de marți. Moldovenii nu au pierdut niciodată în duelurile directe cu CS Mioveni. În schimb, au obținut două victorii, ambele în deplasare, iar restul de trei partide s-au terminat la egalitate.

Partida de astăzi ar putea fi una critică și pentru Mihai Teja. Antrenorul lui FC Botoșani este în pericol de a fi demis, iar un eșec pe terenul lui CS Mioveni i-ar putea semna sentința.

Echipele probabile:

CS Mioveni: Popescu – Balaur, Scarlatache, Garutti – Oancea, Panait, Lixandru, Șerbănică – Rădescu, Krasniqi, Antal
Antrenor: Marius Stoica

FC Botoșani: A. Ureche – Sno, Dican, Șeroni, Țigănașu – Shahaf, Ivanov, Mussis – Petkovski, Roman II, Mateus
Antrenor: Mihai Teja

Declarațiile antrenorilor

Marius Stoica:

„Încercăm să aducem cel puțin o exprimare mai bună a jucătorilor, ca ei să prindă încredere și să putem aduce și puncte. Pentru că sunt necesare și lipsesc cu desăvârșire. Jucătorii trebuie să fie conștienți că nu e nimic pierdut, trebuie să își urmeze cursul ca și jucători profesioniști, au o imagine în joc. Eu am încredere în ei.

Normal că i-am văzut blazați și stau foarte prost cu moralul, dar eu sper să pot rezolva acest aspect la nivelul echipei. Pentru că mental nu stăm deloc bine. Sunt și probleme de lot, le știm, dar mergem înainte cu ce avem”.

Mihai Teja:

„Echipa care câștigă are șanse foarte mari să meargă mai departe, chiar dacă mai există un meci. Am spus tot timpul, Cupa pentru noi este prioritară, la fel ca orice altă competiție. Și mergem încrezători tot timpul, chiar dacă venim după acest rezultat din jocul cu Voluntari în care am pierdut, dar echipa a făcut un joc bun. Și trebuie să ne ridicăm moralul cu acest meci de Cupă.

Să încercăm să câștigăm, să trecem mai departe. E o Cupă care îți dă posibilitatea să ridici un trofeu deasupra capului. Ceea ce nu mulți fotbaliști și antrenori fac. În plus e și o poartă spre Europa. Deci e important, mergem să dăm tot ce avem mai bun, să câștigăm și asta trebuie să fie mentalitatea noastră”.

Urmăriți Playsport.ro și pe