Dunajska Streda – FCSB 0-1. Echipa lui Dică este mare favorită la calificare. Joonas Tamm, din nou decisiv

Dunajska Streda – FCSB 0-1. Echipa lui Dică este mare favorită la calificare. Joonas Tamm, din nou decisiv

FCSB a înfruntat în deplasare Dunajska Streda, în primul duel din turul 3 preliminar al UEFA Europa Conference League, și s-a impus cu 1-0, grație golului marcat de Joonas Tamm în minutul 69. Returul va avea loc peste o săptămână, pe Arena Națională.


Dunajska Streda 0-1 FCSB

Final de meci!

Min. 86: Târnovanu reține fără probleme șutul trimis de la distanță de Krstovic.

Min. 78: O nouă modificare efectuată de Nicolae Dică. Lixandru a intrat în locul lui Miculescu.

Min. 76: Schimbare la FCSB. Iese de pe teren Malcom Edjouma, iar în locul său intră Adrian Șut.

Min. 73: Tamm a văzut cartonașul galben după ce l-a ținut de tricou pe Krstovic.

Min. 69: GOL FCSB! Din lovitura liberă rezultată, Radunovic a centrat perfect cu piciorul stâng, iar Tamm a trimis o „rachetă” din voleu cu piciorul drept din 6 metri și nu i-a dat nicio șansă portarului advers! Mingea s-a dus direct sub bară!

Min. 67: Slovacii rămân în 10 după ce Kruzliak l-a faultat pe Octavian Popescu în postură de ultim apărător și a fost eliminat direct. 

Min. 64: Ianis Stoica îi ia locul lui Bogdan Rusu.

Min. 61: Și Edjouma primește cartonașul galben, pentru un fault făcut la mijlocul terenului, care a oprit un contraatac periculos al slovacilor.

Min. 56: Risto Radunovic și Kruzliak sunt avertizați după o dispută avută înaintea executării unui corner.

Min. 52: Ovidiu Popescu, șut puțin pe lângă poartă de la mare distanță!

Min. 50: Ovidiu Popescu centrează bine din partea dreaptă, iar Miculescu reia cu capul din centrul careului, mult peste poartă.

Min. 49: Din nou Rusu. De data aceasta din lovitură liberă, mult însă peste poartă.

Min. 46: Bogdan Rusu a șutat puțin pe lângă poartă din marginea careului.

A început repriza secundă! FCSB a efectuat o modificare la pauză. Răzvan Oaidă i-a luat locul lui Florinel Coman. Octavian Popescu a preluat banderola de căpitan.

Pauză în Slovacia!

Min. 37: Florinel Coman face același lucru, dintr-o poziție similară.

Min. 33: Krstovic a trimit peste poartă dintr-o lovitură liberă de la circa 20 de metri.

Min. 31: Florinel Coman trimite mult peste poartă de la distanță.

Min. 30: Miculescu trage în blocaj din careu.

Min. 28: Ocazie mare pentru FCSB! Octavian Popescu a șutat puțin pe lângă poartă, cu piciorul drept, din interioriul careului, ușor lateral dreapta.

Min. 25: Edjouma trimite puțin peste poartă cu piciorul drept din afara careului.

Min. 24: Olaru reușește să trimită mingea în poartă, dar golul a fost anulat pentru o poziție de off-side clară.

Min. 19: David Miculescu a trimis mult peste poartă.

Min. 18: Ocazie uriașă pentru echipa slovacă! Szantho a zguduit bara porții lui Târnovanu cu un șut din lovitură liberă.

Min. 12: Darius Olaru a șutat mult peste poartă de la distanță.

Min. 3: Bogdan Rusu a fost aproape să reia spre poartă din 5 metri o minge întoarsă foarte bine cu capul de Florinel Coman, dar a atacantul FCSB-ului a fost blocat în ultima clipă de un fundaș advers.

Min. 2: Dawa primește cartonașul galben după un atac întârziat în banda stângă.

Min. 1: Bogdan Rusu reia cu capul o centrare trimisă de Radunovic din partea stângă, însă mingea se duce aproape paralel cu linia porții.

A început meciul!


Echipele de start:

Dunajska Streda: 22. Veszelinov – 28. Blackman, 44. Risvanis, 24. Kruzliak, 14. Ciganiks – 8. Dimun, 66. Kacer – 20. Veselovsky, 7. Balogh, 74. Szantho – 45. Krstovic
Rezerve: 99. Petras, 5. Muhamedbegovic, 13. Kalmar, 16. Brunetti, 19. Njie, 21. Moumou, 23. Rymarenko, 27. Ramadan, 31. Davis, 77. Nebyla, 78. Carlos Pinto, 98. Nicolaescu
Antrenor: Adrian Gula

FCSB: 32. Târnovanu – 23. Ov. Popescu, 5. Dawa, 16. Tamm, 33. Radunovici – 27. Olaru, 18. Edjouma – 11. Miculescu, 10. Oct. Popescu, 7. Fl. Coman – 90. B. Rusu
Rezerve: 99. A. Vlad, 6. Haruț, 8. Șut, 9. I. Stoica, 26. Oaidă, 28. Pantea, 29. Bouhenna, 30. Musi, 31. Mamut
Absenți: V. Crețu, Panțâru, I. Cristea, Dumiter (accidentați), Fl. Tănase (transferat)
Antrenor: Nicolae Dică


Dunajska Streda – FCSB, de la 21:30

Acesta ar putea fi meciul de debut pentru noile achiziții de la FCSB, David Miculescu (21 de ani, ex-UTA) și Bogdan Rusu (32 de ani, ex-CS Mioveni). Cei doi au șanse mari să fie titulari în Slovacia.

Lotul celor de la Dunajska Streda este cotat la 11,73 milioane de euro. Conform site-ului de specialitate Transfermarkt, lotul FCSB-ului valorează 35,3 milioane de euro.

Învingătoarea dintre FCSB și Dunajska Streda se va duela în play-off-ul Conference League cu Viking FK (Norvegia) sau Sligo Rovers (Irlanda). Meciurile din play-off vor avea loc 18 și 25 august.

Echipele probabile

Dunajska Streda: Veszelinov – Blackman, Risvanis, Brunetti, Ciganiks – Dimun, Kacer – Kalmar, Veselovsky, Balogh – Krstovici
Antrenor: Adrian Gula

FCSB: Târnovanu – Ov. Popescu, Dawa, Tamm, Radunovic – Olaru, Edjouma – D. Miculescu, Oct. Popescu. Fl. Coman – B. Rusu
Antrenor: Nicolae Dică

Ce a spus Nicolae Dică înaintea meciului

Antrenorul de la FCSB, Nicolae Dică, este convins că FCSB va avea o misiune dificilă în turul 3 preliminar:

„Eu îmi aduc aminte când am fost antrenor că am reuşit să mergem cu echipa în primăvara europeană, unde am întâlnit Lazio, am reuşit şi să câştigăm la Bucureşti. Au trecut acele vremuri, nu trebuie să trăim din amintiri, trebuie să vedem realitatea, să fim conştienţi că avem mult de muncă. Să avem încredere în noi că putem să ajungem din nou la un nivel ridicat.

Îmi doresc enorm de mult să ajungem în grupele Conference League, dar pentru a ajunge acolo trebuie să fim conştienţi că avem de muncă foarte mult şi să fim un grup. Este foarte important pentru mine acest lucru, doar împreună putem să reuşim. Aici mă refer staff, jucători, conducători, suporteri.

Am văzut, dar cum ați spus și voi, nu suntem favoriți cu nicio echipă. Important e să privim cele două meciuri și abia după să ne gândim la adversarul următor, pentru că deocamdată nu ne-am îndeplinit obiectivu”, a transmis Dică, la conferința de presă.

Urmăriți Playsport.ro și pe