Farul Constanța – UTA Arad 2-0. Echipa lui Gică Hagi rămâne pe primul loc în Superligă. „Marinarii” câștigă după ce au jucat aproape o repriză în inferioritate numerică

Gabriel-Alexandru Ioniță 02.10.2022, 16:51
Farul Constanța – UTA Arad 2-0. Echipa lui Gică Hagi rămâne pe primul loc în Superligă. „Marinarii” câștigă după ce au jucat aproape o repriză în inferioritate numerică

Farul Constanța a învins-o pe UTA Arad pe teren propriu cu scorul de 2-0 în etapa cu numărul 12 din Superligă. Alibec din penalty în minutul 20 și Casap în minutul 90 au marcat pentru echipa lui Gică Hagi, care își păstrează primul loc în Superligă, cu un avans de 3 puncte față de Rapid, care va juca însă luni seară cu Chindia Târgoviște.

„Marinarii” au jucat aproape întreaga repriză secundă în inferioritate numerică. Corinus a fost eliminat în minutul 51 după ce l-a ținut în careu pe Otele, care se afla în situație iminentă de gol. Postolachi a ratat penalty-ul rezultat, iar ulterior arădenii nu au reușit să pună prea mare pericol la poarta lui Marian Aioani. UTA Arad ajunge pe locul 9 în clasament, cu 15 puncte după 12 meciuri jucate.


Farul Constanța 2-0 UTA Arad

Final de meci!

Min. 90: GOL FARUL! Morar a trimis pe poartă dintr-o lovitură liberă, portarul Iacob a respins în față, Casap a urmărit faza și a marcat cu un șut din 7 metri. 

Min. 70: Jobello trimite peste poartă din poziție bună.

Min. 66: Alibec a șutat slab, pe lângă poartă, din marginea careului de 16 metri.

Min. 56: Postolachi trimite peste poartă de la 11 metri!

Min. 51: Otele este ținut în careu de Corinus, iar arbitrul Horia Mladinovic acordă penalty pentru UTA și cartonaș roșu pentru fundașul Farului!

A început repriza secundă!

Finalul primei reprize!

Min. 34: Iacob a reținut fără mari probleme șutul trimis de Alibec din marginea careului de 16 metri.

Min. 24: Otele trimite pe lângă poartă cu o lovitură de cap în urma unui corner executat din partea stângă.

Min. 20: GOL FARUL! Denis Alibec transformă fără emoții lovitura de la 11 metri!

Min. 18: Horia Mladinovici acordă penalty pentru Farul în urma unui duel între Alibec și Batha!

Min. 12: Denis Alibec șutează în diagonală cu piciorul stâng, puțin pe lângă poartă.

Min. 6: Louis Munteanu a trimis slab, pe lângă poartă, cu o lovitură de cap din poziție bună.

A început meciul!

Startul meciului este întârziat de niște probleme tehnice întâmpinate de brigada de arbitri în ceea ce privește sistemul de comunicare dintre membrii brigăzii. 


Echipele de start:

Farul Constanța: Aioani – Sîrbu, Larie, Corinus, Kiki – Artean, T. Băluță, Grameni – K. Doucoure, Alibec, L. Munteanu
Rezerve: Buzbuchi – Mboko, Borza, Casap, Sali, R. Moldoveanu, V. Morar, Andronache, L. Banu
Antrenor: Gică Hagi

UTA Arad: P. Iacob – Vukcevic, Benga, Chindriș, Dobrescu – P. Anton, Șteau, Batha – Jobello, Postolachi, Otele
Rezerve: Balauru – Erico, Isac, Ubbink, Stahl, Negoescu, Keșeru, Ademi, Abeid
Antrenor: Ilie Poenaru

Stadion: Complex Sportiv Academia Hagi (Ovidiu)
Arbitru: Mladinovici Horia Gabriel (Bucureşti) / A1: Gheorghe Sebastian Eugen (Suceava), A2: Badea Marius (Râmnicu Vâlcea) / Arbitru VAR: Barbu Marian (Făgăraş), Arbitru A. VAR: Vornicu Adrian (Iaşi)


Farul Constanța – UTA Arad, meci între două echipe care țintesc accederea în play-off

Farul Constanța a început această etapă pe primul loc în Superligă, la egalitate de puncte cu Rapid, dar cu un golaveraj superior. În mod evident, echipa lui Gică Hagi vrea să își mențină acest parcurs foarte bun și să se impună și în fața celor de la UTA Arad.

Și, cel puțin pe hârtie, are mari șanse să reușească acest lucru. Constănțenii vin după 4 victorii obținute în ultimele 5 etape. În plus, în această perioadă, „marinarii” au învins CFR Cluj și FCSB și au fost învinși doar de CSU Craiova, după ce au condus cu 3-1.

De partea cealaltă, UTA Arad vine după o înfrângere pe teren propriu în fața celor de la Hermannstadt, scor 1-2. În schimb, echipa antrenată de Ilie Poenaru s-a impus în ultima partidă disputată în deplasare în Superligă, 2-1 cu FC Botoșani.

Astfel, sunt premise conform cărora „Bătrâna Doamnă” ar putea să îi pună unele probleme și Farului în acest meci. UTA se află pe locul 9 în clasament, cu 15 puncte după primele 11 meciuri jucate, și se află în lupta pentru un loc de play-off la finalul sezonului regulat.

Echipele probabile:

Farul Constanța: 12. Aioani – 21. Sîrbu, 17. Larie, 18. Artean, 25. Kiki – 45. Corinus, 6. T. Băluță, 24. Grameni – 7. Alibec, 9. L. Munteanu, 80. Pitu
Rezerve: 1. Buzbuchi, 4. Doukoure, 8. Casap, 19. L. Andronache, 27. Borza, 77. Sali, 99. R. Moldoveanu
Absenți: Nedelcu, Torje, Benzar (accidentați), M. Popescu (suspendat)
Antrenor: Gheorghe Hagi

UTA Arad: 93. Fl. Iacob – 15. Vukcevic, 4. Benga, 6. Chindriș, 22. Hoxhallari – 14. P. Anton, 70. Șteau, 19. Batha – 29. Stahl, 17. Postolachi, 11. Jobello
Rezerve: 33. Balauru, 3. M. Dobrescu, 8. Fl. Matei, 9. Ademi, 20. Ubbink, 21. Erico, 28. Keșeru, 31. Isac, 77. Negoescu
Absent: Cascini (suspendat)
Antrenor: Ilie Poenaru

Stadion: Complex Sportiv Academia Hagi (Ovidiu)
Arbitru: Mladinovici Horia Gabriel (Bucureşti) / A1: Gheorghe Sebastian Eugen (Suceava), A2: Badea Marius (Râmnicu Vâlcea) / Arbitru VAR: Barbu Marian (Făgăraş), Arbitru AVAR: Vornicu Adrian (Iaşi)