LIVE TEXT FC Argeș – FC Botoșani, 0-2. Dubla lui Sebastian Mailat a fost decisivă. Moldovenii urcă, temporar, pe locul 8 în Superligă

Bădulescu Silvian 29.01.2023, 13:32
LIVE TEXT FC Argeș – FC Botoșani, 0-2. Dubla lui Sebastian Mailat a fost decisivă. Moldovenii urcă, temporar, pe locul 8 în Superligă

Min. 90+5: Fluier final la Pitești! FC Botoșani pleacă acasă cu toate punctele puse în joc.

Min. 79: Ocazie FC Argeș! Șutul lui Bertrand din interiorul careului trece pe lângă poarta lui Pap.

Min. 66: Ocazie FC Botoșani! Mailat este aproape de a bifa hattrick-ul. Totuși, șutul acestuia cu șpițul trece pe lângă poarta lui Micle.

Min. 54: GOOOL FC BOTOȘANI! Sebastian Mailat l-a învins pe Micle și a făcut dubla. Opt reușite stagionale pentru fotbalistul moldovenilor.

Min. 53: În urma consultării tehnologiei VAR, Iulian Dima a acordat penalty în urma unui henț făcut de Garita în propriul careu.

Min. 46: A început repriza secundă în Trivale.

Min. 45: Pauză la Pitești.

Min. 42: GOOOL FC BOTOȘANI! Sebastian Mailat deschide scorul după o lovitură de cap din centrarea belgianului Mboko.

Min. 19: Ocazie FC Botoșani! În urma unei incursiuni pe partea stângă de atac a Botoșaniului prin Mailat, cel mai periculos om al moldovenilor, Straton respinge cu greu în fața careului. Ulterior, Zebic a degajat mingea în afara careului.

Min. 1: A început partida de pe stadionul „Nicolae Dobrin”.


Echipele de start

FC Argeș: Straton – Tofan, Brendon, Zebic, Bassong – Mimito, Njike – Tîrcoveanu, Crețu, Calcan – Garita.

Rezerve: Micle, Jakolis, Dobrosavlevici, Constantin, Rizii, Hanne, Meza Colli, Croitoru, Bertrand.

Antrenor: Marius Croitoru.

FC Botoșani: Pap – Mboko, Mutombo, Șeroni, Țigănașu – Dican, Zabou, Ivanov – Mailat, Dragu, Roman II.

Rezerve: Ducan, Sadiku, Patache, David, Pinson, Camara, Roman I, Golofca, Florescu.

Antrenor: Flavius Stoican.

A1: Iulian Dima. Asistenți: Adrian Popescu și Ștefan Slabu.


FC Argeș – FC Botoșani deschid ziua de duminică a etapei 23 a Superligii. Cele două formații au nevoie de puncte ca de aer pentru a se îndepărta de zona roșie a clasamentului. În acest moment, piteștenii și moldovenii au același punctaj, 24.

Partidă specială pentru Marius Croitoru

FC Argeș, surpriza plăcută a sezonului trecut cu o calificare în play-off, are un sezon în opoziție. Formația din Pitești ocupă doar locul 12, cu 24 de puncte acumulate în 23 de etape și, dacă pierde astăzi, poate pica pe loc de baraj.

Mai mult, echipa din Trivale nu o duce prea bine în campionat. Piteștenii au obținut ultimul succes stagional de-abia în luna octombrie, pe 30, după o victorie la limită, 1-0, pe terenul UTA-ei. Singurul gol al acelei partide a fost marcat de Arnold Garita, în minutul 27. În acest context, meciul cu FC Botoșani este unul de șase puncte. Cu o eventuală victorie, echipa poate urca, momentan, până pe poziția a 8-a.

În plus, pentru antrenorul Marius Croitoru, partida cu botoșănenii este una specială. Acesta a antrenat echipa din nordul Moldovei din 2019 până în 2022. În acest interval, a reușit o calificare în Europa și două prezențe în play-off-ul Superligii.

Flavius Stoican a revigorat pe FC Botoșani

FC Botoșani a fost una dintre formațiile care, la început de sezon, a fost văzută drept o candidată serioasă la play-off. Totuși, după un început excelent de sezon, echipa patronată de Valeriu Iftime a avut lungi perioade de meciuri fără victorie.

În acest interval, botoșănenii au suferit înfrângeri cu scor de maidan. Au pierdut 7-0, respectiv 8-0 în deplasare la Sepsi OSK și Farul Constanța. Defensiva a fost punctul slab din această stagiune.

De altfel, în 22 de etape scurse, Eduard Pap, goalkeeper-ul integralist în fiecare meci, a încasat 34 de goluri. Doar CS Mioveni, „lanterna roșie”, stă mai prost la capitolul golurilor încasate.

FC Argeș – FC Botoșani, echipe probabile

FC Argeș (4-2-3-1): Straton – Tofan, Dobrosavlevici, Brendon, Bassong – Meza Colli, Njike – Crețu, Tîrcoveanu, Bertrand, Garita.

Rezerve: Micle, Boubacar Hanne, Calcan, Rizzi, Constantin, Pârvu, Jakolis, Mimitp, Zebic.

Antrenor: Marus Croitoru.

FC Botoșani (4-2-3-1): Pap – Mboko, Mutombo, Șeroni, Țigănașu – Ivanov, Dican – Mailat, Roman II, Dragu – Zabou.

Rezerve: Ureche, Florescu, Golofca, Roman I, Camara, Patache, David, Cărăușu, Pinson.

Antrenor: Flavius Stoican.

Urmăriți Playsport.ro și pe