FC Argeș – FCU Craiova 0-2. Compagno, eroul lui Marius Croitoru

Gabriel-Alexandru Ioniță / 12.08.2022, 21:00
FC Argeș – FCU Craiova 0-2. Compagno, eroul lui Marius Croitoru

FCU Craiova a câștigat în deplasare cu FC Argeș, scor 2-0, în etapa cu numărul 5 din SuperLigă.

Atacantul Compagno a marcat ambele goluri pentru echipa lui Marius Croitoru. Oltenii ajung la șapte puncte și urcă temporar pe locul 6 în clasament.

FC Argeș – FCU Craiova 0-2

FC Argeș: Greab – C. Tofan, Turda (M. Constantin 38), Cestor (Vianna 54), Latovlevici – Meza (Celestine 73), Njike – Ișfan, Donisa (Calcan 46), Bertrand – Garita
Rezerve: Straton – Jakolis, Alceus, H. Covaci, R. Gașpar

FCU Craiova: R. Popa – G. Enache, Duarte, R. Grigore, Huyghebaert – Asamoah, V. Achim – Baeten (Sidibe 11), G. Iancu (Marquet 67), A. Chițu (Papadopoulos 88) – Compagno
Rezerve: Gurău – Dr. Albu, Zanfir, D. Croitoru, Bahassa, Cl. Bălan

Minutul 90+4: Fluier final! Victorie importantă pentru FCU Craiova.

Minutul 75: GOOOL FCU Craiova! Compagno reușește “dubla” în Trivale. Oltenii sunt aproape să obțină cele trei puncte.

Minutul 58: Chițu a trimis periculos în fața porții, dar Marius Constantin a respins.

Minutul 46: S-a reluat partida!

Minutul 45: Pauză!

Minutul 27: Sidibe a șutat din marginea careului, dar mingea a trecut pe lângă poartă.

Minutul 11: Baeten s-a accidentat și a fost schimbat cu Sidibe.

Minutul 3: GOOOL FCU Craiova! Atacantul Compagno deschide scorul la prima ocazie a partidei. Start perfect pentru oaspeți.

Minutul 1: A început meciul!

FC Argeș – FCU Craiova, meci ce se anunță a fi unul extrem de echilibrat

Ambele echipe vin după înfrângeri în etapa trecută, astfel că au mare nevoie de puncte. FC Argeș a pierdut în deplasare cu Rapid, scor 1-2, în vreme ce FCU Craiova a pierdut Derby-ul Băniei cu CSU cu același scor, într-un meci considerat pe teren propriu.

Cele două sunt despărțite de doar două puncte și de două poziții în clasament înaintea meciului direct. Echipa antrenată de Andrei Prepeliță ocupă locul 8 cu 6 puncte, în vreme ce cea pregătită de Marius Croitoru este pe locul 10 cu 4 puncte.

Ce au spus cei doi antrenori înaintea partidei

Marius Croitoru a atacat din nou arbitrajul lui Istvan Kovacs din derby-ul cu CSU Craiova. Antrenorul lui FCU a avut de asemenea cuvinte dure și la adresa celor de la CCA, după ce aceștia au emis un comunicat prin care au încercat să explice eroarea făcută de Kovacs la faza acordării celui de-al doilea penalty pentru CSU.

„Este mai mult durerea jucătorilor, eu ca antrenor sunt obișnuit. Problema mare e atunci când vezi că judecă cu atâta seninătate și vin și spun că 20 de milioane de oameni sunt orbi și el e cel care vede bine. Eu i-am spus clar că am văzut reluările și el îmi spunea că a fost penalty clar. E o bătaie de joc la adresa muncii noastre și a clubului nostru. E o bătaie de joc față de acești jucători care vor să fie arbitrați corect.

Lumea este de partea dreptății, de parea adevărului. Când nu aveam VAR, ok, dar acum avem prea mult și ne intră și în ochi, probabil d-aia n-a văzut. Nu pot să cred că tu stai și te uiți la televizor, 20 de milioane de oameni văd ce a văzut toată lumea și tu nu. Nu e posibil. De la prea mult VAR există posibilitatea să ne intre și în ochi.

„Este o bătaie de joc”

Comunicatul CCA este o bătaie de joc. E și normal, ești atacat și nu poți să te aperi pentru că nu ai cu ce, decât să ataci. Există doar posibilitatea să mușamalizeze puțin ceea ce a văzut o țară întreagă, acuzându-ne pe noi de nu știu ce. La ce să te aperi? Imaginile vorbesc de la sine. Dacă nu era VAR, ok, ar fi fost acea fracțiune de secundă și era o decizie pe care nu o puteai schimba.

Să n-o mai bage pe asta că e arbitru FIFA sau UEFA. Dacă ai greșit, plătești. Și noi plătim, dar pentru greșelile lui. El, dacă plătește și stă doi ani sau două luni, stă pentru greșelile lui. Când vede o țară întreagă și băiatul respectiv îi spune că îl lovește în cap și el tratează cu atâta lejeritate și această ignoranță. Ei trebuie să înțeleagă că e singura meserie din lume în care îți faci prost meseria și ești plătit”, a spus Marius Croitoru la conferința de presă.

Andrei Prepeliță, extrem de supărat pe jucătorii săi după înfrângerea din Giulești

Antrenorul lui FC Argeș a fost nemulțumit de modul în care jucătorii săi au gestionat fazele în urma cărora cei de la Rapid au marcat cele două goluri.

În prima repriză, nu ne-au surprins cu nimic. Luăm un gol pe neașteptate, pentru că ei nu aveau ocazii. În prima repriză am avut ocazii foarte mari, apoi nu a iesit nimeni la gol, a fost nepermis de liber Sefer, a făcut trei preluări, nu a ieșit nimeni să blocheze șutul.

Apoi aceleași probleme după primirea golului, am avut o cădere și nu îmi explic de ce. Tot analizăm și analizăm din nou și primim goluri de genul ăsta.

În prima repriză, la demarcarea pe care a făcut-o Costache, Tofan știa, asta i-am spus toată săptămâna, dar s-a repezit. Păcat, pentru că era un meci în care puteam să scoatem punct sau puncte”, a spus Prepeliță după meciul din Giulești.

Echipele probabile:

FC Argeș: Greab- Tofan, Turda, Constantin, Latovlevici- Meza Colli, Njike- Jakolis, Calcan, Bertrand- Ișfan
Antrenor: Andrei Prepeliță

FCU Craiova: Popa- Enache, Duarte, Paramatii, Huyghebaert- Achim, Asamoah- Baeten, Bahassa, Van Durmen- Compagno
Antrenor: Marius Croitoru