FC U Craiova 1948 – Sepsi Sf. Gheorghe 1-0. Marius Croitoru respiră ușurat grație golului marcat de Sidibe

FC U Craiova 1948 – Sepsi Sf. Gheorghe 1-0. Marius Croitoru respiră ușurat grație golului marcat de Sidibe

FC U Craiova a învins Sepsi Sf. Gheorghe la Tg. Jiu cu scorul de 1-0, grație golului marcat de Sidibe în minutul 44. Echipa lui Marius Croitoru câștigă astfel primele puncte după două înfrângeri consecutive, iar antrenorul poate răsufla ușurat, cel puțin pentru moment, după ce în ultimele zile s-a vorbit chiar despre o eventuală plecare a sa din Bănie.


FC U Craiova 1-0 Sepsi Sf. Gheorghe

Final de meci!

Min. 90+2: Robert Popa a „boxat” foarte bine șutul-centrare trimis de Aganovic din lovitură liberă.

Min. 85: Replica oltenilor! Marquet a trimis puțin peste poartă dintr-o lovitură liberă din poziție centrală.

Min. 82: Ocazie mare pentru Sepsi! Popa a respins spectaculos lovitura de cap trimisă de Bălașa.

Min. 80: Ispas șutează din unghi, mingea este deviată de un adversar și se duce peste poartă. Corner pentru Sepsi.

Min. 69: Sidibe primește al doilea cartonaș galben și este eliminat!

Min. 67: Bahassa a șutat cu din afara careului, la capătul unei acțiuni individuale spectaculoase, însă exact pe direcția lui Niczuly, care a reținut fără probleme.

A început repriza secundă!

Finalul primei reprize!

Min. 44: GOL FC U Craiova! Sidibe a profitat de o greșeală mare a lui Dumitrescu după o diagonală a lui Asamoah și l-a învins pe Niczuly la colțul scurt! Faza a fost analizată pentru un posibil henț, dar în cele din urmă a rămas decizia inițială.

Min. 42: Cosmin Matei trimite mult peste poartă cu o lovitură de cap din 6 metri, după o centrare din partea dreaptă a lui Dimitrov.

Min. 35: Oltenii cer penalty la un duel între Ninaj și Iancu. Arbitrul Horațiu Feșnic a lăsat însă jocul să continue și nici sistemul VAR nu a intervenit.

Min. 32: Ocazie uriașă Sepsi! Păun a lovit transversala din doar doi metri. 

Min. 31: Șutul lui Cosmin Matei este respins în corner de un fundaș al lui FC U Craiova.

Min. 29: Negru a șutat peste poartă de la distanță.

Min. 18: Claudiu Bălan a deschis scorul dintr-o poziție suspectă de offside. Faza este analizată de sistemul VAR. Golul a fost anulat și rămâne 0-0. 

Min. 17: Popa a reținut fără mari probleme la șutul trimis de Rodriguez din afara careului.

Min. 10: Tudorie reușește să marcheze cu un șut plasat din careu, dar a fost semnalizat în poziție de offside. Rămâne 0-0 la Tg. Jiu. 

Min. 9: Ocazie FC U Craiova! Albu a șutat pe lângă poartă cu piciorul stâng din afara careului.

Min. 4: Ocazie Sepsi! Ninaj a trimis peste poartă cu o lovitură de cap în urma unui corner executat din partea dreaptă.

A început meciul!


Echipele de start:

FCU Craiova: Popa- Negru, Duarte, Grigore, Huyghebaert- Asamoah, Albu- Sidibe, Iancu, Van Durmen- Bălan
Rezerve: Mogoșanu, Paramatti, Papa, Achim, Baeten, Marquet, Chițu, Bahassa, Ganea
Antrenor: Marius Croitoru

Sepsi Sf. Gheorghe: Niczuly- Dimitrov, Bălașa, Ninaj, Dumitrescu- Rodriguez, Păun, Matei- Ștefănescu, Bărbuț, Tudorie
Rezerve: Achahbar, Aganovic, Began, Ciobotariu, I. Gheorghe, Golofca, Ispas, Junior F., Rondon
Antrenor: Cristiano Bergodi


Echipe probabile:

FCU Craiova 1948: 31. R. Popa – 2. R. Negru, 35. A. Duarte, 3. Paramatti, 5. Huyghebaert – 88. Marquet, 77. Asamoah – 24. Baeten, 7. G. Iancu, 30. Van Durmen – 9. Cl. Bălan

Rezerve: 50. I. Gurău, 6. Vl. Achim, 8. Dr. Albu, 11. A. Chițu, 14. K. Papadopoulos, 27. R. Grigore, 28. Bahassa, 44. G. Enache, 51. Sidibe

Absent: Bauza (indisponibil)

Antrenor: Marius Croitoru

Sepsi: 33. Niczuly – 88. Dimitrov, 44. Bălașa, 82. Ninaj, 20. A. Dumitrescu – 5. J. Rodriguez, 6. N. Păun, 8. I. Gheorghe – 90. Golofca, 9. Tudorie, 11. M. Ștefănescu

Rezerve: 12. Began, 10. Achahbar, 13. C. Matei, 22. Francisco, 27. R. Ispas, 29. Damașcan, 45. D. Ciobotariu, 77. Aganovic, 99. Rondon

Absent: Safranko (indisponibil)

Antrenor: Cristiano Bergodi

Stadion: Municipal (Târgu Jiu)

Arbitru: Fesnic Horatiu Mircea (Cluj-Napoca) / A1: Avram Valentin (Bucureşti), A2: Cerei Alexandru (Cluj-Napoca) / Arbitru VAR: Dima Iulian (Bucureşti), Arbitru AVAR: Bârleanu Vlad (Bucureşti)


FC U Craiova 1948 – Sepsi, oltenii au mare nevoie de victorie. Marius Croitoru este în pericol de a fi demis

Marți seară, de la ora 19:15, FC U Craiova 1948 o înfruntă pe Sepsi în etapa a opta din Superliga. Partida de la Târgu Jiu este extrem de importantă pentru Marius Croitoru, al cărui post este în pericol.

FC U Craiova 1948 are un parcurs slab în acest start de sezon, mult sub așteptările conducerii clubului. Oltenii vin după două înfrângeri consecutive, iar un nou eșec i-ar putea fi fatal lui Marius Croitoru. După șapte etape disputate, FC U Craiova se află pe locul 12, având doar 7 puncte acumulate. O victorie la Târgu Jiu ar mai risipi din tensiunea creată în jurul echipei oltene.

De cealaltă parte, Sepsi vine și ea după o înfrângere pe teren propriu. Covăsnenii au pierdut în runda trecută în fața celor de la Rapid, scor 1-2. Echipa lui Cristiano Bergodi se află pe locul 7 în clasament, având 10 puncte acumulate. O victorie cu FC U Craiova i-ar apropia pe covăsneni de locurile fruntașe din Superliga.

Marius Croitoru, conștient că postul său este în pericol

În cadrul conferinței de presă premergătoare partidei cu Sepsi, Marius Croitoru a vorbit despre situația sa de la FC U Craiova. Tehnicianul a admis că rezultatele nu sunt pe măsura așteptărilor, iar postul său este în pericol. Totuși, Croitoru a explicat că va pleca singur dacă lucrurile vor continua să meargă prost în Bănie.

Presiune e peste tot, și la Botoșani, și la FC U Craiova, la toate echipele. Mie-mi place presiunea asta. Când n-ai rezultate, atunci se dezechilibrează lucrurile. Antrenorul se schimbă oriunde nu există rezultate, și la echipe de play-out, și la echipe de play-off. În rest, e spectacol, pentru presă, pentru cei care citesc, pentru cei din afara fenomenului.

Pentru un antrenor e simplu. Ai rezultate, stai, n-ai rezultate, nu stai. Asta se aplică și pentru jucători. Eu nu pot să stău să văd că n-am rezultate, că n-adun puncte, să stau doar de drag pe un scaun, pentru că nu mă mulțumește în primul rând pe mine asta. Nu o să stau niciodată în viața mea unde lucrurile nu sunt ok”, a spus Marius Croitoru.