FC Voluntari – CFR Cluj 0-1. Victorie „stilul Dan Petrescu”. Gazdele și-au dat autogol și nu au tras niciun șut pe poartă

Iosif Pintilie 30.01.2023, 19:00
FC Voluntari – CFR Cluj 0-1. Victorie „stilul Dan Petrescu”. Gazdele și-au dat autogol și nu au tras niciun șut pe poartă

CFR Cluj are șansa de a reveni pe primul loc în Superligă, în duelul cu surpriza sezonului precedent: FC Voluntari. Duelul se va juca pe arena ”Anghel Iordănescu” de la marginea capitalei, în această seară, de la ora 20:00.


Final de meci. Victorie așa cum îi place lui Dan Petrescu. Fără să se întrebuințeze prea serios, campionii au punctat după o fază fixă și a fost suficient. De partea cealaltă, Voluntariul a jucat cu frică, s-a apărat în general bine, dar o greșeală le-a fost fatală ilfovenilor.


Min 72: Ratare Voluntari. Damașcan manevrează bine balonul în careu, trage periculos, din unghi, iar mingea trece puțin peste poartă


Min 69: GOL CFR! Campionii deschid scorul, cum altfel, din fază fixă. Deac execută cu efect un corner. Portarul Popa iese ezitant, în 6 metri și când o face mai mult îl încurcă pe Paz. Mingea îl lovește pe acesta și deviază în propria poartă


Min 65: Fază de poartă, Voluntari. Într-una din contrele rare ale gazdelor, Damașcan a pătruns în careu, i-a pasat lui Lopes, dar șutul acestuia este blocat de un fundaș advers


Min 55: După un start mai alert, CFR-ul a intrat iar în jocul Voluntariului, echipă care se blochează, momentan, foarte bine. Presiunea CFR-ului crește, totuși


S-a încheiat prima repriză


Min 36: Ocazie Voluntari. Marcelo Lopes găsește o centrare perfectă, în fața porții campioanei. Dumiter reacționează târziu și nu poate împinge balonul în plasă.


Min 19: Ratare CFR: Boateng îl lansează pe Krasniqi, iar jucătorul kosovar îl întoarce din fentă pe un adversar, dar Popa închide unghiul și apără șutul atacantului advers


Min 9: CFR Cluj a pornit determinată meciul, dar apărarea Voluntariului a rezistat până în acest moment. Campionii au trimis baloane în careu, dar fără să își creeze ocazii periculoase.

Min 1: Start de meci


Echipele de start: 

FC VOLUNTARI: M. Popa – Varzim, Matricardi, Armaș (cpt.) – Da Veiga Lopes, Sigurjonsson, Paz, Rață, Aliji – Dumiter, Damașcan
Rezerve: J. Fernandez – Andres, Al. Vlad, Cr. Costin, Tavares, Voican, Răduț, Florea, Merloi
Antrenor: Liviu Ciobotariu

CFR CLUJ: Sava – Manea, Yuri, Burcă, Camora (cpt.) – Boateng, Muhar, Cvek – Yeboah, Malele, Krasniqi
Rezerve: Scuffet – Braun, Kolinger, Hoban, Bordeianu, Deac, Petrila, Fica, Janga
Antrenor: Dan Petrescu

FC Voluntari – CFR Cluj, de la ora 20:00

Ilfovenii au adunat o singură victorie în ultimele patru meciuri, în duelul Hermannstadt, de pe 3 decembrie. Înaintea acestui meci, echipa a adunat o remiză și două înfrângeri.

În schimb, CFR are o singură înfrângere în ultimele 10 etape: duelul cu Rapid, de pe 30 octombrie 2022. De atunci, au șapte victorii și două egaluri.

Duelul va fi a 19-a întâlnire dintre cele două echipe. De doar două ori s-au impus ilfovenii, de 15 ori ardelenii, iar două meciuri s-au terminat la egalitate. Din 2016 nu au mai câștigat ilfovenii, pierzând de atunci 12 din cele 13 meciuri jucate.

Ce a spus Dan Petrescu înaintea meciului?

Dan Petrescu i-a lăudat excesiv pe adversari, înaintea acesttui meci. În același timp, el s-a plând de faptul că echipa nu a făcut pauza de iarnă de pe primul loc, dar și că lotul său, despre care se spune că este foarte numeros, nu este atât de numeros, mai ales când apar accidentările.

„Am dat greș în ultimul meci din an (n.r. egalul de la Botoșani), pentru că am fi iernat pe primul loc și era altceva. Avem niște meciuri incredibile acum care vin: Voluntari, FCSB, Craiova, două meciuri cu Lazio, derby cu U Cluj. Rezultatul ăsta ne-a ajutat foarte mult pentru moral.

La experiența pe care o am, orice meci e greu, dar tot timpul e mai greu să joci cu un adversar sub presiune, care a pierdut ultimul meci. Mi-e teamă de Ciobotariu și echipa lui: Nemec, Rață. Au vreo 14 jucători de echipa națională.

Ciprian Deac era accidentat, cum să nu prindă echipa. Nici n-a fost pe bancă. S-a antrenat separat și acum a revenit la echipă.

Acuma vine la șapte dimineață că s-a accidentat și pleacă la cinci. Cred că stă șapte ore în sală. E un profesionist fantastic, dar și exagerează. Poate de-asta a și venit această accidentare.

Mă amuză când mă uit la meciuri. CFR are un lot numeros, valoros, dar toate au două echipe! Nu doar noi. E clar că dacă aveam voie jucători mai mulți sigur nu plecau atâția. Deja după primele două meciuri avem două accidentări. Jucăm încă 21 de meciuri și avem nevoie de mai mulți jucători. Vor fi multe absențe în retur și cu suspendările.

Birligea și Petrila s-au antrenat mai puțin și ei sunt jucătorii Under. Deac a început antrenamentele, iar Camora și Kolinger sunt buni de joc. Billong s-a accidentat și el la antrenament.

Cred că maxim mai vine un jucător și mai pleacă unul care nu va fi pe listă. Dacă mai vine cineva, trebuie să plece un jucător”, a spus Dan Petrescu, la conferința de presă de dinaintea meciului cu FC Voluntari..

 

Urmăriți Playsport.ro și pe