FC Voluntari – UTA 3-0. Ilfovenii anunță un nou sezon bun. David Miculescu a dezamăgit în ultimul meci pentru arădeni

Autori: Bordei Radu, Robert Zanfir / 30.07.2022, 17:32
FC Voluntari – UTA 3-0. Ilfovenii anunță un nou sezon bun. David Miculescu a dezamăgit în ultimul meci pentru arădeni

FC Voluntari câștigă cu UTA, 3-0, într-un meci care a contat pentru etapa a 3-a din Superliga. Arădenii l-au debutat pe Virgiliu Postolachi, fostul atacant al francezilor de la PSG. L-au pierdut, în schimb, pe David Miculescu, transferat la FCSB.

FC Voluntari și-a revenit după eșecul cu Botoșani. Liviu Ciobotariu și compania au trecut de UTA, victorioasă în ultima etapă, în fața Petrolului. Cu un joc economicos, Voluntariul a rezolvat partida în doar patru minute. Nemec și Lopes au înscris în minutele 39, respectiv 43. Daniel Florea a pus cireașa pe tort pentru gazde, care adună 6 puncte în clasament.

De partea cealaltă, UTA dezamăgește încă o dată, după eșecul cu FC Argeș. David Miculescu a fost extrem de discret în ultima partidă după transferul la FCSB. Arădenii l-au debutat și pe Virgiliu Postolachi. Atacantul trecut pe la PSG nu s-a remarcat cu nimic în prima partidă jucată în România.

FINAL: FC Voluntari – UTA 3-0

Min85: GOOOL! Florea marchează din fața porții și asigură victoria gazdelor
Min46: Virgiliu Postolachi debutează în Superliga. Fostul jucător al celor de la PSG a intrat în locul lui Claudiu Keșeru.
Min46: Începe repriza a doua

PAUZĂ: Voluntari – UTA 2-0

Min43: GOOOL!
FC Voluntari dublează diferența în doar patru minute. Alexandru Vlad a șutat puternic în fața porții și mingea a intrat în plasă, după o deviere a lui Marcelo Lopes.

Min39: GOOOL! FC Voluntari deschide scorul  cu o lovitură de cap a lui Adam Nemec. Atacantul a reluat imparabil, sub transversală. 
Min35: David Miculescu încearcă o pasă peste linia apărării adverse, dar mingea este respinsă. Atacantul pare că se menajează, după transferul la FCSB.
Min32: Droppa finalizează o acțiune prelungită a gazdelor. Șutul este blocat de apărarea arădenilor
Min15: Ocazie pentru Voluntari. Marcelo Lopes șutează puternic, dar mingea este reținută de Iacob
Min1: Începe partida


FC Voluntari – UTA Arad. ECHIPELE DE START:

FC VOLUNTARI: M. Popa – Veiga Varzim, Matricardi, Armaș (cpt.), Al. Vlad – Meleke, Droppa, Rață – Cr. Costin, Nemec, Da Veiga Lopes
REZERVE: Rîmniceanu – Aliji, Andres, Marrone, Helder Tavares, Voican, L. Fulop, Merloi, Florea
ANTRENOR: Liviu Ciobotariu

UTA ARAD: Iacob – Vukcevic, Erico, Benga, Hoxhallari – Batha, Cascini – Ubbink, Miculescu, Otele – Keșeru (cpt.)
REZERVE: Balauru – Isac, Stahl, Matei, Șteau, Ademi, Chindriș, Dobrescu, Postolachi
ABSENȚI: C. Dinu, Baxevanos (accidentați)
ANTRENOR: Ilie Poenaru

Stadion: Orăşenesc (Mioveni)
Arbitru: Popa Cătălin (Piteşti) / A1: Neacşu George Florin (Câmpulung Muscel), A2: Vodă Alexandru (Alba Iulia) / Arbitru VAR: Dima Iulian (Bucureşti), Bîrdeş Romică (Piteşti)


Meciul cu FC Voluntari, ultimul pentru Miculescu în tricoul arădenilor?

Surse Playsport afirmă că Becali a anunțat oficial la Arad, după prânz, că e dispus să crească oferta până la un milion de euro. Iar UTA, care pornise licitația de la 1,7 milioane de euro, de fapt valoarea clauzei de reziliere, ar fi dispusă să accepte vânzarea lui David Miculescu!

Aradul ar intenționa să păstreze și un procent la revânzare, 10-15%, un capitol la care, de asemenea, se lucrează. Conducătorul de facto al ”Bătrânei Doamne”, Alexandru Meszar, lămurește pentru playsport situația completă a negocierilor și admite că Becali a urcat prețul azi:

Miculescu e deținut în coproprietate de UTA, 60%, și de terți, 40%. În ce privește procentul clubului, UTA e de acord ca acele 60 de procente să însemne minimum un milion de euro, adică exact oferta făcută acum de domnul Becali. Din punctul nostru de vedere, este OK! Mai departe, nu știm ce se întâmplă cu restul de 40%, de care depinde finalizarea tranzacției

Sursele Playsport spun că procentul respectiv ar aparține unei firme a impresarului Cătălin Sărmășan.

Echipe probabile

FC VOLUNTARI: 71. M. Popa – 24. Ricardinho, 34. Matricardi, 5. Armaș – 98. C. Costin, 3. Meleke, 22. Rață, 8. Răduț, 7. Aliji – 11. D. Florea, 77. Nemec
REZERVE: 12. Râmniceanu, 2. C. Achim, 6. Droppa, 10. Merloi, 14. M. Lopes, 18. H. Tavares, 19. Marrone, 23. Al. Vlad, 80. L. Fulop
ANTRENOR: Liviu Ciobotariu

UTA ARAD: 93. Fl. Iacob – 15. Vukcevic, 21. Erico, 4. Benga, 22. Hoxhallari – 19. Batha, 5. Cascini – 20. Ubbink, 10. Miculescu, 7. Otele l 28. Keșeru
REZERVE: 33. Balauru, 3. M. Dobrescu, 6. Chindriș 8. Fl. Matei, 9. Ademi, 17. Postolachi, 29. Stahl, 31. Isac, 70. R. Șteau
ABSENȚI: C. Dinu, Baxevanos (accidentați)
ANTRENOR: Ilie Poenaru

Stadion: Orăşenesc (Mioveni)
Arbitru: Popa Cătălin (Piteşti) / A1: Neacşu George Florin (Câmpulung Muscel), A2: Vodă Alexandru (Alba Iulia) / Arbitru VAR: Dima Iulian (Bucureşti), Bîrdeş Romică (Piteşti)