FOTO | FCSB – Farul Constanța 0-2. Victorie uriașă pentru echipa lui Hagi în lupta pentru play-off. FCSB rămâne la 11 puncte în spatele liderului CFR Cluj

Gabriel-Alexandru Ioniță / 27.02.2022, 18:05
FOTO | FCSB – Farul Constanța 0-2. Victorie uriașă pentru echipa lui Hagi în lupta pentru play-off. FCSB rămâne la 11 puncte în spatele liderului CFR Cluj

Farul Constanța s-a impus pe Arena Națională în fața FCSB-ului, grație golurilor marcate de Jefte Betancor și Virgil Ghiță. În urma acestui rezultat, constănțenii se distanțează la 3 puncte față de FC Argeș, ocupanta locului 7, și devin mari favoriți la ocuparea ultimului loc de play-off cu două etape rămase de disputat din sezonul regulat.

De partea cealaltă, FCSB pierde contactul cu liderul CFR Cluj. Distanța dintre cele două echipe este acum de 11 puncte.


FCSB 0-2 Farul Constanța

Final de meci!

Min. 90+3: Keșeru șutează mult peste poartă cu piciorul drept.

Min. 86: Jefte Betancor este înlocuit cu Buta.

Min. 85: Ianis Stoica șutează pe lângă poartă din voleu.

Min. 83: Andrei Miron îl înlocuiește pe Vinicius.

Min. 82: Andrei Vlad își salvează din nou echipa la „bolta” trimisă de Jefte Betancor din interiorul careului.

Min. 75: Intervenție excelentă a lui Andrei Vlad în fața lui Robert Moldoveanu. Atacantul Farului a fost lăsat în poziție de unu la unu cu portarul FCSB-ului de centrarea perfectă a lui Dussaut, dar a ajuns puțin târziu la minge și a nu a putut să ridice mingea peste Vlad.

Min. 72: Adrian Petre trimite puțin peste poartă din poziție excelentă și este imediat schimbat de Hagi cu Alexi Pitu. De asemenea, Radaslavescu a ieșit de pe teren, iar în locul său a intrat tânărul de 18 ani Sîrbu.

Min. 67: Aioani reține fără probleme șutul trimis de Octavian Popescu din marginea careului de 16 metri.

Min. 64: Ianis Stoica trimite puțin pe lângă poartă din poziție excelentă.

Min. 60: Dublă schimbare la FCSB. Au ieșit Sorin Șerban și Edjouma, au intrat Perianu și Claudiu Keșeru.

Min. 59: GOL FARUL! Virgil Ghiță rămâne în careu în urma uni corner, primește o pasă cu capul de la Larie și, scăpat din marcaj, înscrie fără emoții cu un șut din voleu din 7 metri. 

Min. 57: Andrei Vlad reține fără mari probleme șutul de pe loc al lui Jefte Betancor.

Min. 56: Adrian Petre șutează bine, cu pământul, din lovitură liberă de la circa 28 de metri, Andrei Vlad respinge, cu ceva emoții.

Min. 56: Dublă schimbare la Farul. Ies Omoh și Boboc, intră Moldoveanu și Dussaut.

Min. 47: Boboc trimite lamentabil cu piciorul stâng, mult pe lângă poartă, din colțul careului de 16 metri, puțin lateral dreapta.

Min. 46: A început repriza secundă! Două schimbări efectuate de roș-albaștri. Valentin Gheorghe i-a luat locul lui Florinel Coman, în vreme ce Andrei Dumiter a fost schimbat cu Ianis Stoica. 

Finalul primei reprize!

Min. 45+2: Radaslavescu șutează puternic din afara careului, Andrei Vlad respinge fantastic și trimite mingea în corner după ce aceasta a „mușcat” bara din dreapta.

Min. 42: GOL FARUL! Jefte Betancor primește o pasă excelentă la firul ierbii din partea stângă de la Grameni, preia fără marcaj și îl execută cu sânge rece pe Andrei Vlad din mijlocul careului.

Min. 37: Florinel Coman trimite mult peste poartă cu piciorul stâng de la 25 de metri.

Min. 29: Constănțenii cer penalty în urma unui duel între Jefte și Iulian Cristea, dar Radu Petrescu a lăsat jocul să continue.

Min. 21: Andrei Cordea șutează puternic cu piciorul stâng de la mare distanță, mult peste poarta Farului.

Min. 19: Jefte Betancor, aproape de gol. Atacantul Farului a reluat din voleu cu piciorul drept o centrare din partea stângă, mingea a fost deviată de Iulian Cristea și s-a dus puțin pe lângă poarta lui Andrei Vlad.

Min. 15: Malcom Edjouma trimite mult peste poartă cu o lovitură de cap în urma unui corner executat din partea dreaptă.

Min. 9: Ocazie uriașă ratată de Farul. Adrian Petre a trimis pe lângă poarta din poziție ideală, unu la unu cu Andrei Vlad din 4 metri. Atacantul constănțenilor nu a reușit să lovească mingea așa cum și-a dorit, ci doar a „șters-o” puțin cu exteriorul piciorului drept. 

Min. 4: Florin Tănase intră prin alunecare, deși era evident că nu avea cum să ajungă la minge, și îl lovește pe portarul Aioani în față, iar acesta se resimte și are nevoie de îngrijiri medicale.

Min. 2: Șutul lui Boboc din interiorul careului este blocat excelent de Vinicius.

Min. 1: A început meciul!


Echipele de start:

FCSB: A. Vlad – Ov. Popescu, Vinicius, I. Cristea, Șerban – Fl. Tănase, Edjouma, Oct. Popescu – Cordea, Dumiter, Fl. Coman
Rezerve: Târnovanu, A. Miron, Matei Tănasă, I. Stoica, Burlacu, V. Gheorghe, Perianu, Keșeru
Antrenor: Toni Petrea

Farul Constanța: Aioani – Boboc, Ghiță, Larie, De Nooijer – Radaslavescu, Mladen, Grameni – Jefte, Ad. Petre, Omoh
Rezerve: Brănescu, Dussaut, Sîrbu, Pitu, Moldoveanu, Enes Sali, Mălăele, Buta, N. Popescu
Antrenor: Gheorghe Hagi

Stadion: Arena Națională (București)
Arbitru: Petrescu Radu (Bucureşti) / A1: Ghinguleac Radu Adrian (Bucureşti), A2: Gheorghe Bogdan (Bucureşti)


FCSB – Farul Constanța, duel extrem de încins pe Arena Națională

FCSB este obligată să câștige pentru a rămâne în apropierea liderului CFR Cluj. Campioana României a învins Sepsi Sf. Gheorghe în deplasare cu scorul de 2-0 și s-a distanțat provizoriu la 11 puncte în fruntea clasamentului. Astfel că echipa antrenată de Toni Petrea nu își permite un pas greșit în meciul cu Farul.

De partea cealaltă, și constănțenii au mare nevoie de puncte. Ei sunt implicați în lupta pentru un loc de play-off, alături de FC Botoșani și FC Argeș în mare măsură. UTA Arad și Rapid se află și ele în acea zonă, dar șansele lor sunt mai mult la nivel teoretic după rezultatele din ultimele etape.

Farul Constanța se află la egalitate de puncte cu FC Argeș înaintea meciului cu FCSB. Piteștenii au jucat deja în această etapă. Ei au remizat pe teren propriu cu FC Voluntari, scor 0-0.

Astfel că un rezultat pozitiv obținut de Farul pe Arena Națională ar pune echipa lui Gică Hagi într-o poziție favorabilă înaintea ultimelor două etape din sezonul regulat. În schimb, o eventuală înfrângere ar ține încinsă lupta pentru ultimul loc de play-off până în ultima clipă.

În tur, FCSB s-a impus la Ovidiu cu scorul de 1-0 în urma unui autogol al lui Constantin Grameni în minutul 13.

Echipele probabile:

FCSB: 99. A. Vlad – 2. V. Crețu, 55. Vinicius, 17. I. Cristea, 33. Radunovici – 27. Olaru, 18. Edjouma, 9. Oct. Popescu – 98. Cordea, 10. Fl. Tănase, 7. Fl. Coman
Rezerve: 32. Târnovanu, 4. Miron, 8. Șut, 13. Dumiter, 22. V. Gheorghe, 23. Ov. Popescu, 25. Perianu, 26. Oiadă, 28. Keșeru
Absenți: Panțâru (accidentat)
Antrenor: Toni Petrea

Farul Constanța: 12. Aioani – 2. Boboc, 23. V. Ghiță, 17. Larie, 6. De Nooijer – 24. Grameni, 11. A. Ciobanu, 16. Nedelcu – 28. Iancu, 10. Betancor, 92. Omoh
Rezerve: 94. Brănescu, 4. Dussaut, 5. Mladen, 9. Ad. Petre, 13. Sali, 19. Moldoveanu, 29. Radaslavescu, 80. Pitu, 98. N. Popescu
Absenți: Purece, Artean (suspendați)
Antrenor: Gheorghe Hagi

Stadion: Arena Națională (București)
Arbitru: Petrescu Radu (Bucureşti) / A1: Ghinguleac Radu Adrian (Bucureşti), A2: Gheorghe Bogdan (Bucureşti)

Ce au declarat cei doi antrenori înaintea meciului

Toni Petrea:

Gică Hagi: