Hermannstadt – FCSB 0-1. Omrani, eroul lui Mihai Pintilii. Sorescu a fost schimbat la pauză la meciul de debut

Gabriel-Alexandru Ioniță 22.01.2023, 22:42
Hermannstadt – FCSB 0-1. Omrani, eroul lui Mihai Pintilii. Sorescu a fost schimbat la pauză la meciul de debut

FCSB a câștigat cu 1-0 în deplasare cu Hermannstadt, grație golului marcat de Billel Omrani în minutul 75. Deian Sorescu a fost titularizat la debutul său într-un meci oficial pentru vicecampioana României, dar a fost înlocuit la pauză cu Valentin Crețu. În urma acestei victorii, echipa roș-albastră a revenit la egalitate de puncte, 41, cu Rapid și a urcat din nou pe locul 3 în clasament.


Hermannstadt 0-1 FCSB

Final de meci!

Min. 75: GOL FCSB! La capătul unei faze superbe, Florinel Coman l-a lăsat singur cu portarul pe Omrani, care nu l-a iertat pe Letica!

Min. 63: La faza imediat următoare, Târnovanu a ieșit excelent din poartă și a respins o centrare foarte bună, venită din partea stângă.

Min. 63: Șutul slab trimis de Octavian Popescu din afara careului a fost reținut fără probleme de portarul Letica.

Min. 54: La poarta cealaltă, Andrei Cordea a șutat slab cu piciorul drept, mult pe lângă.

Min. 53: Sibienii, aproape de un euro-gol! Petrișor Petrescu a trimis un șut fabulos de la aproape 30 de metri, care a zguduit transversala porții lui Târnovanu, care nu a avut nicio reacție!

Min. 50: Edjouma a atacat prima bară la un corner executat din dreapta, dar a trimis slab, pe lângă poartă.

Min. 48: Letica reține fără probleme șutul trimis de Darius Olaru din afara careului.

A început repriza secundă! Două modificări efectuate de Mihai Pintilii la pauză. Deian Sorescu a fost înlocuit cu Valentin Crețu, în vreme ce Andrei Cordea i-a luat locul lui Andrea Compagno. 

Finalul primei reprize!

Min. 42: Prima ocazie a FCSB-ului! Miculescu a centrat din partea dreaptă, iar Compagno a atacat bine prima bară și a încercat să devieze. Mingea s-a dus însă mult pe lângă poartă.

Min. 11: Târnovanu, din nou pus la treabă! Portarul FCSB-ului a reținut de această dată la lovitura de cap a lui Buhăcianu.

Min. 9: Emoții pentru FCSB! Târnovanu a respins slab, în față, șutul trimis de Balaure din marginea careului.

A început meciul! Partida se dispută în condiții de ceață foarte densă!


Echipele de start:

Hermannstadt (4-4-2): Letica – Butean, Bejan (cpt.), C. Ene, Opruț – Balaure, Biceanu, Sota, Oroian – Buhăcianu, D. Paraschiv
Rezerve: Muțiu – Vl. Popa, Medina, Răuță, P. Petrescu, Bărbuț, Dr. Iancu, C. Popescu, Babic
Absenți: Antoche, Baba Alhassan, I. Stoica (accidentați), Issah (suspendat)
Antrenor: Marius Măldărășanu

FCSB (4-3-3): Târnovanu – Sorescu, Dawa, Tamm, Radunovic – Olaru, Șut, Edjouma – Miculescu, Compagno, Oct. Popescu
Rezerve: A. Vlad – Crețu, Haruț, Coman, Cristea, Omrani, Oaidă, Pantea, Cordea
Absenți: Panțîru, Ov. Popescu (accidentați)
Antrenor: Mihai Pintilii


Hermannstadt – FCSB, meci cu „casa închisă”

Meciul de pe noul stadion din Sibiu are toate premisele pentru a se disputa într-o atmosferă de senzație. Cu două zile înainte de acest joc, oficialii lui Hermannstadt au anunțat că toate biletele puse în vânzare au fost epuizate.

Programul casei de bilete de la Stadionul Municipal Sibiu va fi suspendat până la următorul meci pe care FCH îl va disputa pe teren propriu.

Potrivit legii nr.4 din ianuarie 2008 privind combaterea violenței cu ocazia competițiilor și jocurilor sportive, ART.10, alin.2, pentru efectuarea accesului spectatorilor în arena sportivă, organizatorul de competiții sau jocuri sportive are obligația de a controla distribuirea biletelor, în limita locurilor admise, fără a depăși 90% din capacitatea arenei sportive.

Ne pare rău pentru toți cei care nu au reușit să achiziționeze bilete, dar vor mai avea ocazia la celelalte meciuri programate în Superliga, pe Stadionul Municipal Sibiu. Mulțumim tuturor celor care ne sunt și ne vor fi alături!”, au anunțat sibienii vineri, 20 ianuarie, prin intermediul rețelelor de socializare.

FCSB, tot cu tandemul Pintilii – Strizu și la Sibiu

Așadar, este clar că cei de la FCSB vor fi supuși unei presiuni în plus la acest joc. Situația de la echipa roș-albastră este oricum destul de agitată, în contextul scandalului generat în ultima perioadă de faptul că Mihai Pintilii încă nu deține licența PRO. Aceste tensiuni au escaladat în momentul în care Leo Strizu, posesorul acestei calificări din staff-ul vicecampioanei, nu a fost luat în cantonamentul din Antalya.

La acel moment, Mihai Stoica a anunțat că sunt șanse mari să se renunțe chiar definitiv la serviciile acestuia. În cele din urmă, s-a revenit asupra deciziei, iar Leo Strizu va sta pe banca tehnică a FCSB-ului la meciul cu Hermannstadt. Informația a fost furnizată tot de managerul general al clubului, care, în același timp, s-a arătat și foarte încrezător în privința startului echipei în meciurile oficiale din noul an.

FCSB are mare nevoie de victorie la Sibiu, pentru a reveni la egalitate de puncte cu Rapid, echipa aflată în prezent pe locul 3 în Superligă. De asemenea, vicecampioana ar putea să se distanțeze la 3 puncte de Universitatea Craiova, după ce formația din Bănie a fost învinsă la Botoșani.

De partea cealaltă, se poate spune că Hermannstadt se află într-o oarecare criză, generată de pierderea acelor 9 puncte, ca urmare a unor datorii neachitate. Astfel, echipa antrenată de Marius Măldărășanu va încerca să își refacă „zestrea” într-un timp cât mai scurt, în cazul în care decizia Comisiei de Disciplină nu va putea fi întoarsă prin apel.

Cum ar putea arăta cele două echipe. Sorescu, așteptat în „primul 11”

Hermannstadt (5-3-2): 25. Letica – 18. Medina, 17. Butean, 5. Bejan, 70. C. Ene, 98. Opruț – 29. Biceanu, 14. Mino Sota, 51. Oroian – 30. Paraschiv, 96. Balaure
Rezerve: 31. Muțiu, 7. P. Petrescu, 11. D. Iancu, 13. Răuță, 20. Bărbuț, 21. Bucuroiu, 28. Buhăcianu, 77. Babici, 93. C. Popescu
Absenți: Antoche, Baba Alhassan, I. Stoica (accidentați), Issah (suspendat)
Antrenor: Marius Măldărășanu

FCSB (4-3-3): 32. Târnovanu – 22. Sorescu, 16. Tamm, 17. I. Cristea, 33. Radunovic – 27. Olaru, 8. Șut, 18. Edjouma – 98. Cordea, 96. Compagno, 10. Oct. Popescu
Rezerve: 99. A. Vlad, 2. V. Crețu, 5. Dawa, 7. Fl. Coman, 11. Miculescu, 19. Omrani, 24. Nikolov, 26. Oaidă, 80. Radaslavescu
Absenți: Panțîru, Ov. Popescu (accidentați)
Antrenor: Mihai Pintilii

 

Urmăriți Playsport.ro și pe