LIVE TEXT Rapid – CFR Cluj 2-0 | Dan Petrescu, pus la colț de bobocii Ligii 1. Spiritele se inflamează în Ardeal

Olteanu Ștefan / 17.10.2021, 20:34
LIVE TEXT Rapid – CFR Cluj 2-0 | Dan Petrescu, pus la colț de bobocii Ligii 1. Spiritele se inflamează în Ardeal

Rapid a câștigat categoric cu CFR Cluj, iar Dan Petrescu simte cum îi fuge banca de rezerve de sub picioare. Campioana României, bătută fără drept de apel de bobocii Ligii 1.

Pentru că rezultatele sunt slabe, dar și comisioanele cerute pentru transferuri sunt scumpe, Neluțu Varga urmează să îl schimbe. Pentru a citi mai departe, rămâneți pe playsport.ro.

LIVE TEXT Rapid – CFR Cluj 2-0

Final de partidă!


Min 82. Ocazie mare pentru CFR Cluj. Păun a trimis din corner, iar Cestor a trimis periculos cu capul spre poarta lui Moldovan. Mingea a fost respinsă în corner.


Min 78. Ocazie uriașă pentru CFR Cluj! Deac trimite superb dintr-o lovitură liberă de la 20 de metri, însă Horațiu Moldovan se întinde și scoate mingea din vinclu. Corner pentru CFR.


Min 74. Galben pentru CFR! Costache îl lovește în picior pe Hlistei și este penalizat de arbitru.


Min 70. Schimbare la Rapid. Iese Bălan și intră Marzouk Bnou.


Min 67. Schimbare la Rapid. Intra Ilie în locul lui Stahl.


Min 62. Triplă schimbare la CFR Cluj! Intră Costache, Bordeianu și Sigurjonsson și ies Chipciu, Omrani și Boateng.


Min 55. Gol Rapid. Adrian Bălan primește o pasă în careu din partea lui Sefer și înscrie cu latul din 6 metri. Dublă pentru Bălan la Mioveni.


Min 46. O primă schimbare la CFR Cluj. Debeljuh intră în locul lui Alibec.


Pauză.


Min 45. Rapid, aproape să-și dubleze avantajul! Bălan a primit o pasă din partea lui Crepulja, a pătruns în careu și a trimis mingea în plasă. Arbitrul a ridicat fanionul, însă, pentru a semnaliza o poziție de offside la Bălan.


Min 29. Ocazie mare pentru CFR Cluj! Chipciu și-a încercat norocul cu un șut de la marginea careului, însă Moldovan s-a întins și a respins în corner.


Min 27. GOL Rapid! Albu i-a pasat perfect lui Bălan, care a țâșnit spre poarta CFR-ului într-o cursă superbă și l-a învins pe Hindrich cu un șut pe jos din interiorul careului.


Min 12. Ocazie pentru Rapid! Stahl a primit o pasă între Burcă și Manea, a pătruns în careu și a trimis un șut în forță la colțul scurt. Mingea s-a dus peste poarta apărată de Hindrich.


Min 7. OCAZIE URIAȘĂ pentru Rapid! Sefer a trimis un șut senzațional de la 30 de metri, însă Hindrich s-a întins superb și a respins mingea care se ducea direct în vinclu. Super intervenție a portarului de 19 ani. E doar corner pentru Rapid.


Min 2. Ocazie pentru Rapid! Bălan a primit o pasă în careu din partea lui Stahl și a trimis spre poarta lui Hindrich. Camora s-a întins și a respins mingea în corner.


Min 2. O primă ocazie pentru CFR Cluj! Manea a primit o centrare din partea lui Deac și a trimis cu capul spre poarta lui lui Moldovan. Goalkeeperul Rapidului s-a întins și a reținut mingea.


Min 1. A început partida.


Echipele de start:

Rapid: Moldovan – Săpunaru, Dandea, Grigore, Morais – Albu, Crepulja – Sefer, Stahl, Hlistei – Bălan
Rezerve: Drăghia, Ilie, Marzouk, Ioniță, Demci, Barbu, Florica, Nastos, Costin
Antrenor: Mihai Iosif

CFR Cluj: Hindrich – Manea, Burcă, Cestor, Camora – Păun, Boateng, Deac – Chipciu, Alibec, Omrani
Rezerve: Bălgrădean, Ștefan, Graovac, Bordeianu, Sigurjonsson, Culio, Gîdea, Costache, Debeljuh
Antrenor: Dan Petrescu


Rapid primește vizita campioanei CFR Cluj în runda a 12-a, însă meciul se va juca la Mioveni. Noul stadion al giuleștenilor nu este încă pregătit pentru inaugurare, iar Arena Națională a fost închiriată pentru turneul de Dota 2 de la București.
Pe Rapid o așteaptă un test extrem de dificil în această seară. Elevii lui Mihai Iosif nu au mai reușit să câștige de 6 etape în Liga I. În ultimele 5 meciuri, Rapid a remizat de două ori, scor 2-2 cu UTA Arad și 2-2 cu Sepsi, și a fost învinsă învinsă de trei ori: 1-2 cu Universitatea Craiova, 1-2 cu Gaz Metan și 0-1 cu FC Voluntari.
În acest context, echipa a părăsit deja locurile de play-off, însă cu un succes în această seară ar putea să revină în primele 6.

Va fi destul de greu însă, având în vedere forma pe care o traversează campioana României. CFR Cluj vine după 3 victorii consecutive în Liga I, scor 1-0 cu Universitatea Craiova, 1-0 cu UTA Arad și 2-1 cu Gaz Metan.
CFR Cluj este lider în campionat, cu 30 de puncte după 11 etape. În spatele campioanei sunt FCSB și FC Voluntari, ambele cu câte 24 de puncte, dar cu un meci mai mult disputat.
Un alt minus important pentru Rapid în această seară va fi reprezentat de lipsa suporterilor înfocați din tribune. Peluza Nord a anunțat deja că nu se va prezenta la meci, în semn de protest față de restricțiile impuse de autorități.

Echipele probabile:

Rapid: 31. H. Moldovan – 77. Belu, 22. Săpunaru, 27. Dr. Grigore, 11. J. Morais – 4, Crepulja, 23. Albu – 7. Sefer, 10. R. Ilie, 94. Hlistei – 9. Ad. Bălan
Rezerve: 90. Drăghia, 2. Nastos, 3. Florica, 8. Carnat, 17. Pănoiu, 20. R. Moise, 21. B. Barbu, 30. Dandea, 57. Marzouk
Absenți: Alami (suspendat), Goge (accidentat)
Antrenor: Mihai Iosif

CFR Cluj: 34. Bălgrădean – 4. Cr. Manea, 3. Burcă, 92. Cestor, 45. Camora – 19, Culio, 37. Bordeianu, 7. Păun – 10. C. Deac, 22. Debeljuh, 27. Petrila
Rezerve: 23. Cristiano, 6. Graovac, 9. Omrani, 16. Susici, 21. A. Boateng, 29. Bouhenna, 75. Gâdea, 77. Alibec, 96. Fl. Ștefan
Antrenor: Dan Petrescu

Stadion: Orăşenesc (Mioveni)
Arbitru: Haţegan Ovidiu (Arad) / A1: Ghinguleac Radu Adrian (Bucureşti), A2: Grigoriu Mircea Mihail (Bucureşti)

Declarațiile antrenorilor

Mihai Iosif:

Ne așteaptă un meci cu campioana României. Acum câțiva ani, când eram la Liga 5, am spus că-mi doresc să iau campionatul cu Rapid, cu cât mai mulți jucători din propria pepinieră. Ăsta este visul meu.

Mă aștept să facem o partidă bună, jucăm cu o echipă care are un lot numeros, valoric și numeric. Sper să ne ridicăm la înălțimea așteptărilor. Sper să fie de bun augur că jucăm la Mioveni.

Suporterii sunt foarte importanți la Rapid, sunt factor esențial. Nici nu știu ce să zic… ne va afecta foarte mult lipsa lor.

Alex Ioniță s-a recuperat fizic, se antrenează cu noi. Din păcate, avem foarte multe absențe pentru acest meci. Sper ca, în cel mai scurt timp, Ioniță să devină jucătorul care a fost. Vom vedea, e posibil să joace cu CFR”.

Dan Petrescu:

I-am urmărit acum, îi studiez. Va fi un meci foarte greu. Ei poate nu trec prin cea mai bună perioadă, dar își doresc să revină cu un rezultat pozitiv.

Eu preferam să joc pe Arena Națională, unde pot veni mai mulți suporteri și cred că și gazonul era mai bun. Eu la Mioveni n-am mai fost demult, sper ca gazonul să fie bune. CFR a jucat la Mioveni, dar eu nu eram atunci.

Contează ce facem noi pe teren. Eu țin minte un meci foarte bun contra Rapidului, Mara și Bilașco au dat gol în Giulești și am bătut 2-1, iar ei sunt pe aici acum. Pe celelalte nu le mai țin minte”.

Vești teribile pentru fanii Rapidului. Motivul pentru care nu se pot întoarce pe stadionul din Giulești.