Rapid – Chindia Târgoviște 2-0. Giuleștenii revin pe podium! Marko Dugandzic s-a scuturat de coșmarul de la Mioveni: a marcat din penalty

Robert Zanfir 25.02.2023, 21:55
Rapid – Chindia Târgoviște 2-0. Giuleștenii revin pe podium! Marko Dugandzic s-a scuturat de coșmarul de la Mioveni: a marcat din penalty

Rapid câștigă cu 2-0 cu Chindia Târgoviște, într-un meci care a contat pentru runda 27 din Superliga. Adi Mutu și compania revin pe podium și așteaptă replică rivalilor de la FCSB.

Rapid a dat în Giulești peste o echipă extrem de bine pusă la punct. Neînvinsă în 2023, formația lui Toni Petrea nu le-a făcut nicio favoare gazdelor. Cu Andrei Ciobanu accidentat încă din minutul 7 și cu Tiberiu Căpușă eliminat pe finalul primei reprize, cele două echipe au intrat la cabine umăr la umăr.

A fost nevoie de un penalty ca echilibrul să se rupă. Marko Dugandzic a scăpat de scheletul din dulap și a arestat mingea. A bătut în stilul propriu și a uitat de coșmarul de la Mioveni.

S-a făcut 2-0 după autogolul lui Boldor, iar Adi Mutu și compania revin pe podium.


FINAL: Rapid – Chindia Târgoviște 2-0

Min69: GOOOL. Rapidul se distanțează după autogolul lui Boldor
Min66: GOOOL.
Dugandzic deschide scorul din lovituiră de la 11 metri. 16 goluri marcate de croat
Min65: Același Dugandzic obține lovitura de la 11 metri în urma unui atac al lui Corinus
Min64:
Încă o șansă pentru Rapid. Dugandzic primește în careu și șutează la colțul scurt. 
Min57:
Iese Sefer, revine Papeau. Iese și Ioniță
Min54:
Ocazie uriașă a Rapidului. Costache șutează din întoarcere, mingea îl depășește pe Căbuz, care se redresează și scoate de pe linia porții
Min46: Începe repriza a doua

PAUZĂ: Rapid – Chindia 0-0

Min45+4: Ocazie uriașă a Rapidului. Săpunaru reia peste poartă, singur din fața porții
Min45+3: ELIMINARE
. Chindia rămâne în inferioritate după al doilea galben primit de Tiberiu Căpușă
Min45: Chivulete arată trei minute de prelungire
Min25: Ocazie mare pentru Rapid. Săpunaru și Albu trec pe lângă centrarea lui Ioniță
Min14: Ocazie mare pentru Rapid. Săpunaru, în prim-planul acțiunii
Min7: Ciobanu nu mai rezistă și cere schimbarea. Acuză probleme musculare la coapsa piciorului stâng.
Min1: Începe meciul


Rapid – Chindia. ECHIPELE DE START:

Rapid: H. Moldovan – Belu-Iordache, Săpunaru, P. Iacob, J. Morais – Al. Ioniță II, Al. Albu, A. Ciobanu – Sefer, Dugandzic, V. Costache
Rezerve: Drăghia – Ignat, Fl. Ștefan, Emmers, Crepulja, Pănoiu, Papeau, Bamgboye, Lukassen
Antrenor: Adrian Mutu

Chindia: Căbuz – Căpușă, Corinus, Boldor, Ad. Ioniță – M. Dulca, Vorobjovas, Akhmatov – Neguț, Cooper, D. Popa
Rezerve: Eșanu – C. Dinu, Perianu, Sg. Buș, A. Șerban, Atanase, Mihaiu, Orozco, Chamed
Antrenor: Anton Petrea

CHINDIA: 33. Căbuz – 98. Căpușă, 25. Boldor, 21. Orozco, 88. Ad. Ioniță – 8. M. Dulca, 66. Ahmatov – 10. Neguț, 5. Vorobjovas, 19. D. Popa – 9. Cooper
REZERVE: 1. D. Moldovan, 7. Jipa, 11. Atanase, 15. C. Dinu, 16. Perianu, 17. Chamed, 23. Mihaiu, 29. L. Buș, 77. A. Șerban
ABSENT: Grubac, Popadiuc, Celea, Dumitrașcu (accidentați)
ANTRENOR: Anton Petrea

Stadion: Superbet Arena-Giulești
Arbitru: Chivulete Andrei Florin (Bucureşti), A1: Mitruţi Daniel (Craiova – Dolj), A2: Constantinescu Andrei (Bucureşti), Arbitru VAR: Vidican Rares George (Satu Mare), Arbitru AVAR: Urzică Vladimir (Piatra Neamţ – Neamţ)


„Echipa mai valoroasă va câștiga campionatul. Noi suntem acum pe locul 4 şi mai departe ne dorim să ajungem cât mai sus. Obiectivul nostru e îndeplinit, dar când începe play-off-ul nu putem spune stop ambiţiilor. De aceea vom încerca să câştigăm fiecare meci şi să ajungem cât mai sus în clasament.

După ce se vor înjumătăţi punctele va fi un play-off incendiar, benefic pentru fotbalul românesc. Noi nu ne temem de nimeni şi cred că echipa cea mai valoroasă va câştiga campionatul”, a declarat Adrian Mutu.

Este un meci foarte important pentru noi în economia campionatului, avem nevoie de puncte. Acum că suntem matematic calificaţi în play-off, în aceste meciuri rămase de jucat cel mai important lucru este să strângem cât mai multe puncte pentru a ne putea folosi de ele.

Chindia se apără foarte bine, joacă foarte mult pe contraatac. E o echipă robustă, care e foarte greu de desfăcut. Trebuie să fim foarte atenţi pe aceste contraatacuri pentru că vârfurile lor pleacă foarte bine.

Ştim că este neînvinsă Chindia în acest an, dar totodată şi noi vrem să reîncepem să câştigăm. E un meci complicat, sper să avem forţa de a-i desface pe adversari şi de a înscrie”, a spus Adrian Mutu la conferința de presă.

Urmăriți Playsport.ro și pe