România U23 – Australia U23 1-0 | Victorie de moral pentru „tricolori” înainte de Jocurile Olimpice. Golul superb marcat de Ganea a făcut diferența

Olteanu Ștefan / 08.06.2021, 21:12
România U23 – Australia U23 1-0 | Victorie de moral pentru „tricolori” înainte de Jocurile Olimpice. Golul superb marcat de Ganea a făcut diferența

Final de partidă la Marbella. România câștigă ultimul amical din Spania, scor 1-0 în fața Australiei. A fost ultima partidă a „tricolorilor” înainte de Jocurile Olimpice de la Tokyo. George Ganea a marcat golul victoriei în această seară, cu un lob superb. România U23 va juca primul meci la Olimpiadă pe 22 iulie, împotriva selecționatei din Honduras.

România U23 – Australia U23 1-0

Final de partidă! Victorie pentru România, scor 1-0!


Min. 79: Ocazie România. Ciobanu pătrunde în careu, depășește un adversar, dar se împiedică în minge și ratează o oportunitate bună de a majora avantajul „tricolorilor”.


Min 60. Ocazie România! Cîmpanu a trimis un șut în forță pe jos de la aproximativ 30 de metri, dar mingea a trecut cu puțin pe lângă bara stângă.


Min 55. Ocazie România. Marco Dulca trimite un șut de la 20 de metri, însă mingea trece peste poarta Australiei.


Min 46. A început partea secundă a duelului de la Marbella.


Pauză!


Min 43. Ocazie mare Australia! Arzani a executat o lovitură liberă de la aproximativ 18 metri, iar mingea a trecut cu puțin pe lângă vinclul porții apărate de Aioani.


Min 9. GOL ROMÂNIA! George Ganea primește o pasă în adâncime din partea lui Andrei Ciobanu și preia cu mare finețe, după care finalizează cu un lob excelent.


Min 1. A început partida la Marbella!


Echipa de start a României:

Marian Aioani – Andrei Rațiu, Alexandru Pașcanu, Dragoș Nedelcu, Radu Boboc – Alex Cîmpanu, Marius Marin, Andrei Ciobanu – Marco Dulca, Alexandru Mățan, George Ganea

Echipa de start a Australiei:

Maynard-Brewer – Arzani, Cleur, Francois, Iredale, Najjarine, O’Toole, Rich-Baghuelou, Ryan, Teague, Watts

Echipa de start a României U23
Echipa de start a României U23

România U23 – Australia U23 este ultimul examen al „tricolorilor” înainte de Jocurile Olimpice de la Tokyo. Sub îndrumarea lui Nicolae Dică, secundul selecționerului Mirel Rădoi, reprezentativa U23 a României a efectuat un stagiu de pregătire în Spania, la Marbella, unde a avut programate și două jocuri amicale, împotriva Mexicului și Australiei, selecționate calificate, de asemenea, la Jocurile Olimpice de la Tokyo. În prima partidă, disputată pe 5 iunie cu Mexic U23, selecționata condusă de la margine de Nicolae Dică a fost învinsă cu 1-0. Astăzi, la duelul cu Australia U23, pe banca „tricolorilor” U23 își va face apariția și selecționerul Mirel Rădoi. Acesta a plecat în cantonamentul din Spania, la scurt timp după jocurile amicale ale naționalei mari cu Georgia (1-2) și Anglia (0-1).
La ultima ședință de pregătire pentru duelul cu Australia, la antrenamentul condus de Nicolae Dică a asistat și selecționerul Mirel Rădoi.

Nicolae Dică: „Sper să câștigăm cu Australia!”

Imediat după eșecul cu Mexic U23, Nicolae Dică declara:

Au fost multe lucruri pozitive. Am făcut presing sus și am recuperat multe mingi. Am avut reacție după pierderea mingilor. Am avut o posesie bună în prima repriză, dar nu ne-am creat ocazii. Am făcut o greșeală la golul lor și ne-a costat. Trebuie să fim concentrați când ajungem în ultimii 30 de metri că să reușim să marcăm din două ocazii, ca mexicanii.
Nu știu câți titulari avem acum pentru Jocurile Olimpice, depinde de ce jucători vom avea atunci. Fără să mă gândesc, spun că nu sunt aici: Coman, Hagi, Man sau Mihăilă. Mexic are o echipa foarte bună, jucători născuți 97, 98 și 99. Noi avem și 2000, și 2001… Eu vreau mai mult de la această echipă. Sper să câștigăm cu Australia. Indiferent cine va merge la Jocurile Olimpice, mă refer la jucători, trebuie să mergem cu obiectivul de a câștiga o medalie.”, spunea Nicolae Dică, pentru FRF TV.

De asemenea, căpitanul Marius Marin declara:

A fost un meci foarte bun de pregătire. Am avut atitudine, dorință de a câștiga, iar per total am făcut un joc bun. Mexic are o echipă foarte matură, au venit în mare parte cu jucătorii născuți în ’97. În mare parte au venit cu echipa care va merge la Jocurile Olimpice și cred că se vor bate pentru o medalie. Sper ca în meciul cu Australia să profităm de ocaziile pe care le vom avea.
S-a văzut că Mexicul a avut mai multă prospețime decât noi, după pauză am făcut un pas în spate. Sunt mulți jucători tineri aici, 2000-2001, iar cel mai important este că au avut atitudine și că au dat totul pe teren.”

„Tricolorii” au făcut o scurtă plimbare, astăzi, pe lângă hotelul din Marbella
„Tricolorii” au făcut o scurtă plimbare, astăzi, pe lângă hotelul din Marbella

Lotul convocat la naționala U23 pentru cantonamentul din Spania:

Portari: Marian Aioani (Chindia Târgoviște), Mihai Popa (Astra);

Fundași: Alexandru Pașcanu (Ponferradina/Spania), Cristian Manea (CFR Cluj), Radu Boboc (FC Viitorul), Ricardo Grigore (Dinamo București), Mihai Velisar (Gaz Metan), Gabriel Buta (FC Viitorul), Andrei Rațiu (Villarreal/Spania);

Mijlocași: Marius Marin (AC Pisa/Italia), Andrei Ciobanu (FC Viitorul), Dragoș Nedelcu (FCSB), Octavian Popescu (FCSB), Ovidiu Perianu (FCSB), Marco Dulca (Chindia Târgoviște), David Miculescu (UTA Arad), Alexandru Cîmpanu (Universitatea Craiova), Ștefan Baiaram (Universitatea Craiova), Alexandru Mățan (Columbus Crew/SUA);

Atacanți: George Ganea (FC Viitorul), Valentin Costache (CFR Cluj).

  • 5 iunie: ROMÂNIA U23 – MEXIC U23, 0-1
  • 8 iunie: ROMÂNIA U23 – AUSTRALIA U23, de la ora 21:00

Gigi Becali a stat de vorbă cu Mirel Rădoi şi va lăsa doi jucători la Jocurile Olimpice. “Am vorbit cu el!”

Programul României la Jocurile Olimpice de la Tokyo:

Joi, 22 iulie

  • Noua Zeelandă – Coreea de Sud (ora locală 17:00, Kashima)
  • Honduras – România (ora locală 20:00, Kashima) 14:00, ora României

Duminică, 25 iulie

  • Noua Zeelandă – Honduras (ora locală 17:00, Kashima)
  • România – Coreea de Sud (ora locală 20:00), Kashima) 14:00, ora României

Miercuri, 28 iulie

  • România – Noua Zeelandă (ora locală 17:30, Sapporo) 11:30, ora României
  • Coreea de Sud – Honduras (ora locală 17:30, Yokohama)