Meciul Shuai Zhang – Sorana Cîrstea nu se va mai juca astăzi din cauza ploii. A fost amânat pentru duminică

Dragos Stefanescu 18.06.2022, 16:34
Meciul Shuai Zhang – Sorana Cîrstea nu se va mai juca astăzi din cauza ploii. A fost amânat pentru duminică

UPDATE. Din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile de la Birmingham, s-a decis ca meciul dintre Shuai Zhang și Sorana Cîrstea să fie reprogramat duminică, după ce a fost amânat de mai multe ori. Ora de start va fi comunicată ulterior de organizatori.


Știrea inițială. Sorana Cîrstea are un parcurs excelent în cadrul turneului de la Birmingham și a reușit să se califice în semifinale. În penultimul act al competiției, românca o va înfrunta pe Shuai Zhang. Partida poate fi urmărită în format Live Text pe PlaySport.ro, sâmbătă, cu începere de la ora 13:00.

Shuai Zhang – Sorana Cîrstea, în semifinalele turneului de la Birmingham. Românca forțează calificarea pentru prima oară în finala unui turneu pe iarbă

Sorana Cîrstea are un parcurs excelent în cadrul turneului de la Birmingham și a reușit să se califice în semifinale. În penultimul act al competiției, românca o va înfrunta pe Shuai Zhang (33 de ani, 54 WTA).  Calificarea în semifinalele de la Birmingham este o premieră pentru Sorana, ea nereușind până acum să atingă această fază la o competiție pe iarbă.

La Birmingham, Sorana Cîrstea și Shuai Zhang se vor duela pentru a treia oară în circuitul WTA. Ele s-au mai înfruntat până acum de două ori. În 2021, Sorana s-a impus în fața lui Zhang în cadrul turneului de la Strasbourg, scor 6-2, 6-1. Chinezoaica și-a luat însă revanșa în luna martie a acestui an, la Miami, unde a învins-o pe Sorana cu scorul de 6-1, 6-1.

Sorana Cîrstea se simte excelent pe iarba de la Birmingham

În sferturile de finală ale turneului de la Birmingham, Sorana Cîrstea a reușit o victorie spectaculoasă în fața croatei Donna Vekic. După ce a pierdut primul set cu 5-7, Sorana a revenit uluitor și și-a adjudecat următoarele două seturi cu scorul de 6-3, 6-4. Astfel după două ore și jumătate, românca a obținut calificarea în semifinalele turneului.

La finalul partidei maraton cu Donna Vekic, Sorana le-a mulțumit fanilor care au fost alături de ea în ciuda căldurii de afară. Tototdată, românca a subliniat că se simte excelent la Birmingham și că niciodată nu este prea târziu pentru a progresa în carieră, chiar și când este vorba despre suprafețe de joc pe care nu a excelat de-a lungul timpului.

Cred că nu este niciodată prea târziu pentru a învața, pentru a te îmbunătăți. Indiferent de locul din clasament sau de vârstă, nu e niciodată prea târziu să te îmbunătățești. Donna a revenit, a avut câteva game-uri în care a fost incredibilă. Am încercat să nu mă gândesc că adversara este mai bună ca mine. Am încercat să lupt pentru fiecare punct și să nu mă gândesc la scor.

E incredibil, mă simt ca acasă. Mulțumesc tuturor pentru că ați stat atât de mult în căldură”, a spus Sorana Cîrstea la finalul meciului cu Donna Vekic din sferturile de finală ale turneului de la Birmingham.

Urmăriți Playsport.ro și pe