Simona Halep – Iga Swiatek 6-7(6), 4-6. Românca a fost eliminată de la Indian Wells. Probleme medicale pentru Simo, după un meci electrizant

Autori: Giosanu Catinca, Octavian Vasilescu / 19.03.2022, 03:00
Simona Halep – Iga Swiatek 6-7(6), 4-6. Românca a fost eliminată de la Indian Wells. Probleme medicale pentru Simo, după un meci electrizant

Simona Halep (30 de ani, locul 26 WTA) a fost învinsă poloneza Iga Swiatek (20 de ani, locul 4 WTA), scor 6-7(6), 4-6, în semifinalele turneului Indian Wells.

Paula Badosa (24 de ani, locul 7 WTA) și Maria Sakkari (26 de ani, locul 6 WTA) se vor înfrunta în a doua semifinală de la Indian Wells 2022. Iga Swiatek este prima finalistă.

Simona Halep, eliminată de la Indian Wells

Primul set al semifinalei Simona Halep – Iga Swiatek a fost extrem de echilibrat, dar și foarte spectaculos în același timp. Swiatek a condus cu 4-2, iar Halep a revenit și a fost la două puncte distanță să închidă setul, la 5-4.

Poloneza a împins primul set în tie-break, unde Halep a avut două mingi de set: 6:4, 6:5. Swiatek a terminat en fanfare tie-break-ul și a câștigat primul set după ce a obținut patru puncte consecutive.

Halep a început modest setul secund, iar apoi a cerut un time-out medical. Simona a resimțit dureri la coapsa dreaptă, iar fizioterapeutul a bandajat-o în zona respectivă.

Simona a avut o răbufnire după time-out-ul medical și a trecut la conducerea setului secund, scor 4-2. Halep nu a reușit să ducă semifinala în setul decisiv din cauza problemelor medicale. Swiatek a revenit de la 2-4 și a închis setul secund la 6-4.

Rămâne de văzut cât de gravă este accidentarea Simonei Halep. Pentru româncă urmează turneul WTA de la Miami, iar apoi ar trebui să participe la barajul de la Billie Jean King Cup. România se va duela cu Polonia, iar Halep va avea ocazia să-și ia revanșa în fața adversarei de azi, Iga Swiatek.

Statistica meciului Simona Halep – Iga Swiatek

Simona Halep – Iga Swiatek 6-7 (6), 4-6

Simona Halep – Iga Swiatek 6-7(6), 4-6: Game, set și meci! Iga Swiatek se impune în fața Simonei Halep după o oră și 49 de minute. A fost un meci fabulos la Indian Wells. Problemele medicale și-au spus cuvântul în jocul Simonei.

Simona Halep – Iga Swiatek 6-7(6), 4-5: Break! Halep luptă admirabil, se agață de fiecare punct, dar nu reușește să mai țină pasul cu Swiatek. Poloneza va servi acum pentru câștigarea partidei.

Simona Halep – Iga Swiatek 6-7(6), 4-4: Game alb pentru Iga Swiatek, care egalează în setul secund după două game-uri consecutive.

Simona Halep – Iga Swiatek 6-7(6), 4-3: Rebreak! Poloneza răspunde după perioada bună a Simonei și se impune pe serviciul adversarei. Swiatek va servi acum pentru a egala în setul secund.

Simona Halep – Iga Swiatek 6-7(6), 4-2: Break! Simona Halep semnează al doilea break la rând și se îndreaptă spre câștigarea setului secund. Românca luptă formidabil în aceste momente, iar time-out-ul medical pare că a ajutat-o să-și limpezească mintea.

Simona Halep – Iga Swiatek 6-7(6), 3-2: Halep își face serviciul fără emoții și preia conducerea în setul secund. Ce duel avem la Indian Wells!

Simona Halep – Iga Swiatek 6-7(6), 2-2: Rebreak! Halep a trecut peste time-out-ul medical și a egalat în setul secund, după un game de luptă. Fanii prezenți la Indian Wells o încurajează pe Simona.

Simona Halep – Iga Swiatek 6-7(6), 1-2: Halep a fost bandajată la coapsa dreaptă și poate continua partida.

Simona Halep – Iga Swiatek 6-7(6), 1-2: Time-out medical! Simona Halep a cerut intervenția fizioterapeutului și acuză dureri la coapsa dreaptă.

Simona Halep – Iga Swiatek 6-7(6), 1-2: Break! Iga Swiatek a avut nevoie de două mingi de break pentru a se impune pe serviciul Simonei Halep. Românca pare afectată după ce a pierdut dramatic primul set.

Simona Halep – Iga Swiatek 6-7(6), 1-1: Swiatek nu greșește și restabilește egalitatea în setul secund.

Simona Halep – Iga Swiatek 6-7(6), 1-0: Halep câștigă primul game din setul secund cu multe emoții. Swiatek a salvat două șanse de game ale româncei, dar jucătoarea noastră a reușit în cele din urmă să-și facă serviciul.

Simona Halep – Iga Swiatek 6-7 (6): SET! Halep pierde în mod dramatic primul set, în tie-break. Halep a avut două mingi de set, dar Swiatek le-a anulat și a întors soarta setului în favoarea ei. Fix o oră a durat primul set din semifinalele Indian Wells.

Iată cum s-a desfășurat tie-break-ul din primul set al semifinalei Simona Halep – Iga Swiatek: 1:0, 2:0, 2:1, 3:1, 3:2, 4:2, 4:3, 5:3, 5:4, 6:4, 6:5, 6:6, 6:7, 6:8.


Statistica din primul set:

Simona Halep – Iga Swiatek 6-6: Serviciu solid pentru Halep, care nu cedează atât de ușor și câștigă game-ul la zero. Primul set va fi decis în tie-break.

Simona Halep – Iga Swiatek 5-6: Ce răsturnare! Game alb pentru Swiatek, iar Halep va servi acum pentru a împinge primul set la tie-break.

Simona Halep – Iga Swiatek 5-5: Rebreak! Iga Swiatek a fost la două puncte distanță să piardă primul set, dar apoi a reușit să-i fure game-ul Simonei Halep. Poloneza a fructificat și a doua minge de break pe care a avut-o în această dimineață. Halep mai are de muncit pentru a-și adjudeca primul set.

Simona Halep – Iga Swiatek 5-4: Break! „Uraganul” Simona! Halep reușește al doilea break la rând și va servi pentru câștigarea primului set. Swiatek a salvat prima minge de break, dar la a doua a trimis mult afară. Halep a fost foarte agresivă în acest game și a băgat-o în corzi pe adversara ei, care este mai tânără cu 10 ani.

Simona Halep – Iga Swiatek 4-4: Halep revine de la 2-4 și egalează în primul set. Românca a condus cu 40-0 în acest game, Iga Swiatek a revenit în joc după o dublă greșeală a Simonei, dar jucătoarea noastră a închis game-ul la 40:30. Două game-uri consecutive pentru Halep, care acum va ținti al doilea break.

Simona Halep – Iga Swiatek 3-4: Rebreak! Halep nu cedează și fructifică prima șansă de break din această dimineață. Românca va servi acum pentru a egala în primul set. Simona a reacționat superb după ce poloneza Swiatek s-a desprins la 4-2.

Simona Halep – Iga Swiatek 2-4: Break! Iga Swiatek se desprinde în primul set după un game alb. Halep nu a mai avut un serviciu la fel de hotărât, iar poloneza a profitat. Simona este nevoită să facă rebreak în game-ul următor, altfel va fi la un pas să cedeze primul set.

Simona Halep – Iga Swiatek 2-3: Swiatek închide game-ul la 40-30, cu un rever spectaculos. Mingea a mușcat din tușă, iar poloneza revine în avantaj. Avem egalitate perfectă la lovituri câștigătoare: 14-14.

Simona Halep – Iga Swiatek 2-2: Simona egalează din nou fără probleme, după ce a cedat un singur punct în acest game. Cele două jucătoare merg la cap la cap până acum, am trecut de primul sfert de oră al partidei.

Simona Halep – Iga Swiatek 1-2: Poloneza servește din nou fără greșeală și revine la conducere în primul set. Halep și Swiatek nu riscă în acest start de partidă, urmează Simona la serviciu.

Simona Halep – Iga Swiatek 1-1: Halep egalează în primul set și închide game-ul cu primul as al partidei.

Simona Halep – Iga Swiatek 0-1: Swiatek își face serviciul și pornește cu dreptul în acest duel. Simona a condus cu 30-15, dar n-a reușit să se apropie de break.

Simona Halep – Iga Swiatek 0-0: Jucătoarea din Polonia va servi prima în această semifinală.

UPDATE 03:00: Bună dimineața! Meciul Simona Halep – Iga Swiatek va începe în câteva momente. Cele două jucătoare au început încălzirea.

INFO: Simona Halep conduce la general în confruntările cu Iga Swiatek, 2-1, iar în această noapte va ținti a treia victorie. Românca va avea o misiunea dificilă, având în vedere că Swiatek are 9 victorii la rând în acest moment.

INFO: Așa arată careul de ași de la Indian Wells. Învingătoarea dintre Simona Halep și Iga Swiatek se va duela în finală cu Paula Badosa sau Maria Sakkari.

Fostul lider mondial este pe val în acest moment, dar nu va avea un meci ușor. Jucătoarea în vârstă de 20 de ani e foarte solidă și constantă. Românca nu teme însă, căci își cunoștea foarte bine advesara. Ce miză financiară are duelul de la Indian Wells.

Simona Halep și Iga Swiatek se vor înfrunta pentru un loc în finala de la Indian Wells. Cele două jucătoare de tenis s-au mai întâlnit de trei ori până acum. Campioana noastră are un avantaj minim, 2-1, în meciurile directe. La Roland Garros, fiecare a învins câte o dată, însă fosta elevă a lui Darren Cahill are o victorie şi la Australian Open. Românca a fost jucătoarea care a acoperit cea mai mare distanță la turneul de la Melbourne la ediția din 2021.

Meciul Simona Halep – Iga Swiatek, din semifinale la Indian Wells, se va disputa sâmbătă dimineață, de la 03:00 (ora României). Jocul se va desfășura pe arena centrală a turneului dotat cu premii în valoare totală de 8,58 milioane de dolari.

Simona Halep – Iga Swiatek, cu o miză mare pe masă

În acest moment, Simona Halep și-a asigurat revenirea în Top 20 WTA. În clasamentul WTA Live, sportiva de la malul mării ocupă locul 19, în urcare cu șapte poziții.

Dacă va ajunge în finală, Simona Halep va urca până pe locul 14 WTA. În plus, ea își va adăuga în conturi o sumă impresionantă de bani.

Fostul lider WTA deține un titlu la Indian Wells, cucerit în anul 2015. Dacă se va impune la această ediție, ea va fi recompensată cu un cec de 1.231.245 dolari și 1000 de puncte WTA.

Halep, lăudată de americani

Jurnaliștii din străinătate sunt de părere că Simona începe să arate forma din anii precedenți.

După un an complicat, cu accidentări și ieșirea din Top 10 după 373 de săptămâni consecutive, Simona Halep (numărul 26 mondial) începe să-și redescopere cea mai bună versiune a ei.

Într-o performanță uluitoare, românca a surclasat-o pe Petra Martic (a 79-a) cu 6-1, 6-1 în 53 de minute de joc, pentru a ajunge în semifinalele Indian Wells pentru a patra oară în carieră. Un număr care o poziționează doar în spatele a trei alte sportive: Lindsay Davenport (8 semifinale), Maria Sharapova (6) și Martina Hingis (5).

Rivala sa de acolo va fi Iga Swiatek (a 4-a favorită). Poloneza și-a extins recordul de victorii consecutive la 9: a venit în SUA din postura de campioană la Doha. În sferturi, poloneza a obținut o victorie împotriva lui Madison Keys (locul 29) cu 6-1, 6-0 în 56 de minute de meci.”, au transmis jurnaliștii de la ESPN.

Pentru atingerea semifinalelor, Halep a încasat un cec de 343,985 dolari și 390 de puncte WTA.

Partida dintre Iga Swiatek și Simona Halep va putea fi urmărită în format LIVE TEXT pe PlaySport.ro.