Slavia Praga – CFR Cluj 0-1. Campioana României obține prima victorie în grupele Conference League

Bordei Radu 06.10.2022, 20:46
Slavia Praga – CFR Cluj 0-1. Campioana României obține prima victorie în grupele Conference League

Se anunță o seară foarte grea pentru CFR Cluj, în deplasarea din Cehia. Slavia pare, de departe, cea mai puternică echipă din grupă. Pentru a spera la calificare, însă, clujenii sunt obligați să scoată puncte din dubla cu echipa din Cehia.

FINAL: Slavia Praga – CFR Cluj 0-1

Final de meci! CFR Cluj obține prima victorie în grupele Conference League.

Clasamentul actualizat din Grupa G:

  1. FC Ballkani – 4P (7:7)
  2. Sivasspor – 4P (5:5)
  3. Slavia Praga – 4P (4:4)
  4. CFR Cluj – 4P (2:2)

Min 90+3. Galben pentru CFR. Scuffet este avertizat.


Min 90. Ocazie pentru Slavia! Usor trimite un șut cu stângul din interiorul careului, dar mingea trece peste poartă și CFR scapă.


Min 87. Schimbare la Slavia. Iese Jurasesk, intră Dorley.


Min 86. Schimbare la CFR! Iese Boateng, intră Cvek.


Min 86. Ocazie pentru Slavia! Ewerton trimite printre picioarele lui Manea, însă Scuffet este atent și reține fără emoții.


Min 76. Dublă schimbare la CFR Cluj. Ies Deac și Yeboah, intră Buș și Braun.


Min 75. Ocazie pentru Slavia! Traore se întoarce cu fața la poartă de lângă Yuri și trimite un șut cu latul. Scuffet are o nouă paradă de senzație și respinge în corner.


Min 74. Galben pentru CFR Cluj. Yeboah este avertizat pentru că l-a călcat pe picior pe un adversar.


Min 72. Ocazie pentru CFR! Deac execută o lovitură liberă de la aproape 40 de metri, iar Yuri se întinde în careu pentru a relua cu vârful bocancului. Mingea a fost doar ștearsă de fotbalistul CFR-ului, iar Kolar a reținut.


Min 70. Dan Petrescu efectuează prima schimbare la CFR Cluj. Iese marcatorul Rangelo Janga, intră Cephas Malele.


Min 69. Schimbare la Slavia. Iese Tiehi, intră Traore.


INFO. Cehii domină în continuare la aproape toate capitolele, mai puțin pe tabelă. Slavia are o posesie de 65%, 6 șuturi cadrate, două bare și 8 cornere. În schimb, CFR Cluj are doar două șuturi cadrate și două cornere.


Min 63. Ocazie pentru Slavia! Usor șutează pe jos de la marginea careului, însă Scuffet este din nou atent și reține.


Min 61. Ocazie pentru Slavia! Nou-intratul Ewerton execută bine o lovitură liberă de la 25 de metri, dar Scuffet e pe poziții și respinge în lateral.


Min 61. Dublă schimbare la Slavia. Ies Provod și Tecl, intră Ewerton și Sor.


Min 60. Galben pentru CFR Cluj! Deac, avertizat pentru că l-a „forfecat” pe Olayinka.


Min 53. Ocazie mare pentru CFR Cluj! Yuri recentrează în fața porții, iar Yeboah reia cu capul cu puțin pe lângă bara dreaptă.


Min 51. Galben pentru CFR! Muhar este avertizat pentru un fault din spate asupra lui Sevcik.


Min 49. Ocazie uriașă pentru Slavia! Olayinka șutează superb din drop, dar Scuffet intervine din nou senzațional și respinge în corner.


Min 46. A început repriza secundă. Dan Petrescu mizează pe aceiași jucători.


Pauză la Praga.


Min 45. GOOOOOLLLL CFR Cluj! Roger trimite o centrare pe jos din flancul stâng, iar Rangelo Janga îi ia fața unui adversar în careu și înscrie cu un șut la colțul scurt.


Min 43. Galben pentru Slavia Praga! Usor este avertizat pentru o contră dură pe care i-a pus-o lui Yuri.


Min 41. Ocazie uriașă pentru Slavia! Usor primește o pasă perfectă în centrul careului, dar reia peste poartă cu latul.


Min 41. BARĂ pentru Slavia Praga! Provod trimite un șut foarte bun din afara careului, însă CFR Cluj este salvată de bara dreaptă a porții.


Min 40. Ocazie pentru CFR! Camora trimite o centrare foarte bună pentru Deac, însă acesta din urmă reia slab cu capul și trimite mult pe lângă poartă.


Min 34. Ocazie pentru Slavia. Doudera trimite un șut din voleu de la marginea careului, dar mingea trece pe lângă bara dreaptă.


Min 33. Ocazie mare pentru Slavia! Kolinger respinge un șut periculos trimis de Karachaba și mingea iese în corner.


Min 32. Primul cartonaș galben al partidei e arătat în tabăra CFR-ului. Yuri, avertizat după ce l-a faultat din spate pe Tecl.


INFO. Slavia Praga continuă să aibă o posesie mai bună și după primele 30 de minute de joc, 66%. La capitolul șuturi pe poartă, cehii conduc cu 3-1, iar raportul cornerelor este de 4-1, tot în favoarea Slaviei.


Min 27. O nouă accidentare la CFR. Yeboah solicită intervenția echipei medicale, dar în cele din urmă se ridică și poate continua jocul.


Min 24. BARĂ pentru Slavia Praga! Olayinka profită de o minge respinsă slab și șutează din careu către colțul lung. Balonul îl lovește pe Tecl în călcâi și ricoșează în bara stângă a porții, iar Scuffet scapă fără gol primit.


Min 20. Ocazie pentru CFR! Kolinger s-a înălțat la o centrare trimisă de Deac din stânga și a reluat cu capul spre poarta lui Kolar. Execuția sa a fost lipsită de forță, iar portarul cehilor a reținut fără emoții.


Min 19. Ocazie pentru Slavia! Doudera încearcă să îl surprindă pe Scuffet cu un șut la colțul scurt de la marginea careului, dar goalkeeperul CFR-ului e atent și reține mingea.


INFO. Slavia Praga domină jocul la capitolul posesie, cu 65 de procente. De asemenea, cehii au ratat cea mai mare ocazie a startului de meci, prin Olayinka.


Min 15. Probleme pentru CFR! Scuffet a avut nevoie de îngrijiri medicale, dar se pare că poate continua jocul.


Min 11. Ocazie colosală pentru Slavia Praga! Scuffet are un reflex excelent și parează mingea trimisă cu capul de Olayinka. Ulterior, Yeboah a intervenit și a respins în corner.


Min 11. Oportunitate de a înscrie pentru Slavia Praga! Camora respinge excelent de lângă Usor, care se pregătea să îl învigă pe Scuffet cu o lovitură de cap. Căpitanul CFR-ului a trimis în corner.


Min 3. Ocazie pentru CFR! Mingea ajunge la Boateng în centrul careului și acesta a încercat să finalizeze cu un șut din cadere. Balonul a fost respins în corner de un fundaș al cehilor.


Min 1. O primă ocazie pentru Slavia Praga! Manea se aruncă la sacrificiu și respinge în corner șutul lui Jurasek.


Min 1. A început partida.


UPDATE. Echipele de start:

Slavia Praga: Kolar – Doudera, Kacharaba, Ousou, Jurasek – Sevcik, Tiehi – Usor, Provod, Olayinka – Tecl
Rezerve: Dvorak, Sirotnik – Dorley, Sor, Ewerton, Traore, Jurasek, Kricfalusi, Biegon, Subert, Labik
Antrenor: Jindrich Trpisovsky

CFR Cluj: Scuffet – Manea, Yuri, Kolinger, Camora – Deac, Boateng, Muhar, Roger – Janga, Yeboah
Rezerve: Gal, Bălgrădean – Brucic, Malele, Petrila, Mistrati, Hoban, Cvek, Braun, Buș
Antrenor: Dan Petrescu

Stadion: Eden Arena
Arbitru: Fabio Maresca / Asistenți: Preti Fabiano, Giorgio Peretti (toți din Italia)

Președintele de la CFR Cluj, speriat de Slavia Praga. Ce l-a impresionat pe oficial

Slavia Praga, viitoarea adversară a campioanei României din grupele UEFA Europa Conference League, este privită precum o sperietoare de oficialii din Gruia. Feroviarii ocupă ultimul loc în grupă, cu un singur punct, iar așteptările campioanei din dubla cu Slavia sunt destul de reduse. Cristi Balaj spune că lucrul care îl sperie cel mai tare este forța ofensivă a formației din Cehia.

Slavia e cea mai bună echipă din grupă. O echipă ofensivă, am remarcat spiritul și atitudinea lor, în meciurile pe care le-am urmărit. Atacau cu zece jucători. În România n-am văzut așa ceva. Vrem să jucăm la victorie, dar depinde de jucători. De spirit, de atitudine. Întâlnim cea mai ofensivă echipă din grupă. Nu mergem cu echipa a doua, n-am lăsat jucători importanți acasă., a transmis președintele campioanei.

Nici Dan Petrescu nu este foarte optimist, înainte de meci.
În meciurile de acasă, au marcat 40 de goluri și au primit trei în nouă meciuri până acum. Deci suntem conștienți de valoarea adversarului. Trebuie să facem un meci perfect ca să scoatem un rezultat pozitiv. Chiar dacă avem probleme mari de lot, încercăm să facem un meci bun. Trebuie să prindem o zi fantastică, cu toții, spune antrenorul campioanei.