U. Cluj – Petrolul Ploiești 0-1. Gicu Grozav a fost „călăul” fostei sale echipe. „Lupii galbeni”, prima victorie de la revenirea în prima ligă

Autori: Bordei Radu, Gabriel-Alexandru Ioniță / 05.08.2022, 20:54
U. Cluj – Petrolul Ploiești 0-1. Gicu Grozav a fost „călăul” fostei sale echipe. „Lupii galbeni”, prima victorie de la revenirea în prima ligă

U. Cluj și Petrolul Ploiești s-au duelat la Mediaș în primul meci al etapei cu numărul 4 din SuperLiga României. Singurul gol al meciului a fost marcat de Gicu Grozav în minutul 23 cu o lovitură superbă de cap. Adrian Bălan a ratat un penalty în prelungirile primei reprize pentru clujeni și astfel „lupii galbeni” au obținut prima victorie de la revenirea în prima ligă.


U. Cluj 0-1 Petrolul Ploiești

Final de meci!

Min. 90: Ocazie mare ratată de U. Cluj! Pițian a trimis puțin pe lângă poartă din 6 metri, după o centrare pe jos venită de la Bălan, din partea dreaptă.

Min. 57: O nouă ocazie pentru clujeni. Purece a trimis peste poartă din poziție foarte bună.

Min. 51: Din nou Bălan! Din poziție similară, atacantul Universității a trimis de această dată puțin pe lângă poartă.

Min. 50: Adrian Bălan a dat replica, dar a trimis doar peste poartă din colțul careului de 6 metri.

Min. 46: Prima ocazie a reprizei secunde le aparține petroliștilor. Jair a șutat puternic din afara careului, pe lângă poartă însă.

A început repriza secundă!

Final de primă repriză la Mediaș! Nae Constantin, antrenorul Petrolului, a fost eliminat după ce a protestat pe un ton agresiv. 

Min. 45+5: Adrian Bălan a trimis pe lângă poartă de la 11 metri!

Min. 45+3: Penalty pentru U. Cluj, după un duel între Ivanovski și Ispas! Pe reluări s-a putut observa că atacantul „lupilor galbeni” și-a împins adversarul din spate în timpul unui duel aerian. Sistemul VAR a confirmat decizia inițială.

Min. 45: Ocazie ratată de clujeni! Bălan a trimit peste poartă, din voleu, din colțul careului de 6 metri.

Min. 25: Șut bun trimis de Alex Chipciu de la distanță, mingea s-a dus pe lângă poartă, dar a fost deviată și va fi corner pentru U. Cluj.

Min. 23: GOL PETROLUL! Gicu Grozav a înscris superb cu o lovitură de cap trimisă cu „boltă” din interiorul careului, după o centrare venită din partea stângă, de la Huja. 

Min. 22: Ocazie Petrolul! Brănescu a intervenit foarte bine la șutul trimis de Cioiu din cădere din 8 metri, lateral dreapta. Mingea a ajuns la Ivanovski, dar nici el nu l-a putut învinge pe portarul clujenilor, tot din alunecare.

Min. 14: Replica clujenilor” Hoffman a încercat un voleu de efect din mijlocul careului, dar mingea s-a dus peste poarta lui Vâlceanu.

Min. 12: Gicu Grozav ratează prima ocazie a meciului. Atacantul Petrolului a fost incomodat de Pițian și a trimis un șut moale din 16 metri, iar Laurențiu Brănescu a reținut fără mari probleme.

A început meciul!


Echipele de start:

U. Cluj

Petrolul Ploiești


U. Cluj și Petrolul, în căutarea primei victorii. Ploieștenii nu se bazează pe Constantin Budescu

Fanii ploieșteni au primit o veste mare, favoritul lor s-a întors după o pauză de 11 ani. Budescu a semnat deja cu Petrolul, dar, din păcate, nu va fi disponibil în următoarea perioadă. Fotbalistul încă se reface după o accidentare gravă, care îl va mai ținde departe de gazon.

Sper ca în septembrie să fie totul bine, este o accidentare gravă, care te ține mult în afara terenului. Eu vreau să joc cât mai repede, dar nici nu este bine să forțez, a comentat Budescu, la prezentarea oficială

Sunt gelos pe el, se mișcă foarte bine la vârsta lui. Vreau să îl ajung, văd că este din ce în ce mai bun. Faptul că este și el aici a contat mult, putem juca mult timp împreună. Mă bucur că îl găsesc, de abia aștept să revin pe teren, a precizat Budescu