UTA Arad – FCSB 1-1 | Ianis Stoica salvează un punct pentru FCSB în minutul 90! Primul gol în Liga I pentru puștiul de 18 ani

Olteanu Ștefan / 02.08.2021, 00:00
UTA Arad – FCSB 1-1 | Ianis Stoica salvează un punct pentru FCSB în minutul 90! Primul gol în Liga I pentru puștiul de 18 ani

UTA Arad și FCSB se întâlnesc în runda a 3-a din Liga I. Roș-albaștrii vor încerca să spele rușinea din Conference League, unde au fost eliminați de Shakhter Karagandy, cu o victorie în campionat în fața celor de la UTA Arad. Ambele formații au câte 4 puncte în clasament după primele 2 runde ale acestui sezon. Duelul UTA Arad – FCSB va fi în format LIVE TEXT pe PlaySport.ro, de la ora 22:00.

UTA Arad – FCSB 1-1

UTA Arad și FCSB fac câte 5 puncte în clasament:

FCSB obține un egal chinuit cu UTA Arad
FCSB obține un egal chinuit cu UTA Arad

Final de partidă!


Min 90. GOOOL FCSB! Ianis Stoica marchează primul său gol în Liga I. Aflat la marginea careului, puștiul de 18 ani a trimis un șut la colțul lung și Iacob nu a mai reușit să intervină. Portarul arădenilor a atins mingea, însă nu a fost de ajuns pentru a o respinge în lateral.


Min 59. Ocazie uriașă pentru FCSB! Florin Tănase trimite un șut pe jos de la marginea careului, însă Iacob reușește să prindă mingea cu dificultate!


Min 49. Ocazie uriașă FCSB! Florin Tănase primește o centrare din corner și trimite periculos cu capul. Iacob intervine din nou salvator!


Min 49. Ocazie mare pentru FCSB. Florinel Coman primește o pasă excelentă în careu și șutează în forță spre poarta lui Iacob. Portarul arădenilor s-a întins și a respins peste bara transversală!


Min 46. Schimbare la FCSB. Florinel Coman intră în locul lui Ovidiu Popescu.


Min 46. A început repriza a 2-a.


Pauză la Arad.


Min 37. Ocazie mare pentru FCSB. Denis Haruț primește o centrare din corner și trimite cu capul pe lângă poartă. Mingea a trecut cu puțin pe lângă bara dreaptă.


Min 34. Triplă schimbare la FCSB! În echipa roș-albaștrilor au intrat Olaru, Valentin Crețu și Cordea, iar cei care au ieșit sunt Oaidă, Dumiter și Iulian Cristea.


Min 33. Primul cartonaș galben al partidei! Olimpiu Moruțan intră prin alunecare, cu talpa în față, asupra lui Miculescu și este avertizat.


Min 23. Ocazie pentru UTA! Dangubic primește o pasă bună din partea lui Shliakov și scapă într-o poziție bună spre poarta lui Straton. Portarul FCSB-ului intervine la timp și salvează din fața atacantului advers.


Min 20. GOL UTA ARAD! Ubbink deschide scorul cu un șut de la marginea careului. Mingea a fost ușor deviată de Denis Haruț, iar Straton nu a mai putut să intervină.


Min 1. A început partida!


UTA Arad și FCSB sunt vecine de clasament după primele două runde din Liga I. Arădenii vin după un egal cu Farul Constanța, scor 0-0 pe teren propriu și o victorie în deplasare cu FC Argeș, scor 2-1.
De partea cealaltă, FCSB a remizat în prima etapă în deplasare la FC Botoșani, scor 0-0 și a învins Universitatea Craiova, scor 4-1 pe teren propriu.
Spre deosebire de UTA Arad, FCSB a jucat un meci și la mijlocul săptămânii trecute. Roș-albaștrii au întâlnit Shakhter Karagandy în returul din Conference League și au fost învinși cu 2-1 la finalul celor 90 de minute. Ulterior, calificarea s-a decis la loviturile de departajare și echipa antrenată de Dinu Todoran a trăit o mare rușine. Shakhter Karagandy, ocupanta locului 11 din Kazahstan, a eliminat FCSB din cupele europene.

În urma aceste rușini, Gigi Becali a anunțat că mai mulți jucători nu mai au viitor la FCSB. Printre aceștia se regăsește și numele portarului Andrei Vlad, care a fost considerat principalul vinovat pentru ratarea calificării. Gigi Becali anunța ieri că l-a cedat deja pe Andrei Vlad la Universitatea Craiova, iar la partida de astăzi este așteptat ca între buturi să apară Cătălin Straton.
În ultimele 3 întâlniri directe dintre FCSB și UTA Arad, roș-albaștrii au reușit să se impună de fiecare dată.

Echipele de start:

UTA Arad: Fl. Iacob – Vukcevic, Erico, Medimorec, Shliakov – Antal, Batha, Passaglia, Ubbink – Dangubic, Miculescu
Rezerve: Balauru – Baravykas, Tomozei, Bustea, Vorobjovas, Roger, A. Măr, Benga, I. Hora
Antrenor: Laszlo Balint

FCSB: Straton – Haruț, Al. Crețu, I. Cristea, S. Șerban – Moruțan, Ov. Popescu, Oaidă – Oct. Popescu, Dumiter, Fl. Tănase
Rezerve: Târnovanu – V. Crețu, Fl. Coman, I. Stoica, Ov. Perianu, Olaru, Musi, Radunovic, Cordea
Antrenor: Dinu Todoran

Stadion: Arena Francisc Neuman (Arad)
Arbitru: Petrescu Radu (Bucureşti) / A1: Grigoriu Mircea Mihail (Bucureşti), A2: Marica Mihai Marius (Bistriţa)

Aproximativ 8500 de suporteri vor fi prezenți în tribune, adică 75% din capacitatea arenei „Francisc Neuman”.

Declarațiile antrenorilor

Laszlo Balint:

Toată lumea îl cunoaște pe domnul Becali, nu ne-au deranjat cu absolut nimic declarațiile sale (n.r. despre David Miculescu). Miculescu este un jucător tânăr, cu potențial, este normal să iasă în evidență pentru un eventual transfer și nu doar pentru echipele din România care-și permit sume de transfer, dar și pentru cele de afară.

El a rămas cu capul pe umeri, am avut o discuție foarte serioasă cu el în ceea ce privește toate acele zvonuri. Sunt doar zvonuri, atât timp cât nu a venit nimic oficial, dacă la asta ne raportăm.

David știe că trebuie să rămână foarte concentrat pe ceea ce are de făcut la UTA, pentru că mai are multe de arătat aici. Este într-o creștere evidentă și randamentul lui este unul bun, dar e capabil de mai mult”.

Dinu Todoran:

Întâlnim o echipă foarte bine organizată, care e foarte periculoasă când recuperează mingea.

Trebuie să vedem cum stăm fizic, dar mai ales mental, pentru că suntem toți supărați. Jucătorii sunt dezamăgiți, sunt afectați. Nu le venea să creadă (n.r. după eliminarea din Conference League)”.