Live Text Viitorul Tg. Jiu – Universitatea Craiova 2-2. Echipa din Bănie s-a calificat în finala Cupei României. Vezi rezumatul VIDEO

Olteanu Ștefan 12.05.2021, 20:30
Live Text Viitorul Tg. Jiu – Universitatea Craiova 2-2. Echipa din Bănie s-a calificat în finala Cupei României. Vezi rezumatul VIDEO

Viitorul Tg. Jiu – Universitatea Craiova 2-2 în returul celei de-a doua semifinale a Cupei României. Echipa din Bănie a pornit cu un avantaj considerabil, dobândit în meciul tur, când au câștigat pe teren propriu cu 3-0. Returul a fost o simplă formalitate, deși cei de la Viitorul Tg Jiu au condus de două ori. Craiova va da piept în actul final cu Astra Giurgiu, finala urmând să aibe loc pe 22 mai, la Ploiești.

Live Text Viitorul Tg. Jiu – Universitatea Craiova, 2-2 (Buia 12, Paraschiv 28 / Ofosu 19, Tudorie 36)

Viitorul Tg. Jiu – Universitatea Craiova 2-2 a stabilit cea de-a doua finalistă a actualei ediții de Cupa României. Partida a avut două reprize diametral opuse. În primele 45 de minute s-a prcticat un joc deschis, spectaculos. Rezultatul: 4 goluri. Dar toate s-au marcat pe fondul unor mari erori făcute de defensivele ambelor echipe. Echipa din Liga 2 a condus în două rânduri, dar craiovenii au revenit de fiecare dată.

Pentru formația din Tg. Jiu au înscris Buia, în minutul 12 și Paraschiv, minutul 28. Golurile echipei din Bănie au fost marcate de Ofosu, minutul 19 și Tudorie, minutul 36. Cea de-a doua repriză s-a desfășurat într-o lentoare desăvârșită. Cei de la Viitorul au părut, totuși, că doresc să-și încheie sezonul cu o victorie, pe când craiovenii așteptau finalul unei partide deja tranșate.

FINAL DE MECI. Scorul a rămas același ca la pauză, 2-2. Craiova se califică în finala cu Astra Giurgiu.

Min. 87. A doua repriză e un festival al schimbărilor. A 5-a înlocuire la gorjeni. Iese Mitrică, intră Vulpe.

Min. 81. Băican, de la Viitorul, iese accidentat și e schimbat cu Misarăș.

Min. 78. Triplă schimbare la Viitorul Tg. Jiu. Ciul, Bădăuță și Cioiu i-au înlocuit pe Buleică, Paraschiv și Țegle.

Min. 70. Dublă schimbare la Craiova. Constantin îi ia locul lui Ofosu, în timp ce Mateiu îl înlocuiește pe Screciu.

Min. 58. Schimbare la Craiova. Mamut îi ia locul lui Tudorie. A doua repriză se joacă într-un ritm mult mai lent. Jucătorii par a-și fi consumat toată energia în prima parte a meciului.

A început repriza a doua!

PAUZĂ. Scor 2-2, după primele 45 de minute.

Min. 36. GOOOL!! 2-2. Egalează Craiova prin Tudorie, după o pasă a lui Camara.

Min. 28. GOOOL!! 2-1 pentru Viitorul Tg Jiu. O altă eroare în defensiva Craiovei a dus la o centrare a lui Prejmerean, iar Paraschiv înscrie din apropierea porții.

Min. 19. GOOOL Craiova! 1-1. Fază aproape trasă la indigo, dar la cealaltă poartă. Ofosu marchează cu un șut frumos după o greșeală a lui Băican.

Min. 17. GOOOL!! 1-0 pentru Viitorul Tg Jiu. Darius Buia speculează o eroare a lui Acka și îl execută pe Piglacelli.

Min. 3. Ocazie pentru Craiova! Boltă frumoasă a lui Juan Camara, din afara careului de 16 metri, dar mingea lovește transversala porții lui Moga.

20.30. A început meciul!


Universitatea Craiova pornește ca mare favorită în returul cu Viitorul Tg. Jiu din această seară. Oltenii s-au impus în meciul tur, scor 3-0 și pornesc cu prima șansă la calificare.
Dacă va ajunge în actul final, Universitatea Craiova se va lupta pentru trofeu cu Astra Giurgiu. Formația antrenată de Ionuț Badea a trecut la loviturile de departajare de Dinamo, după ce „câinii” au terminat în avantaj, scor 1-0, la finalul celor 120 de minute de joc.
Cupa României e cel mai important obiectiv rămas în joc pentru Universitatea Craiova, care și-a luat adio de la titlu în Liga I. De asemenea, oltenii pot beneficia în finală și de suportul fanilor.
Ultimul act al Cupei României se va disputa pe stadionul „Ilie Oană” din Ploiești, iar în tribune ar putea fi 50% din capacitatea arenei. Ministrul Eduard Novak a dezvăluit recent condițiile în care suporterii vor putea reveni pe stadioanele din România.

Cupa României e un obiectiv important pentru noi, jucătorii au înțeles asta și vor fi motivați și în retur. E posibil să-i odihnesc pe unii, ne așteaptă două derby-uri”, a declarat Marinos Ouzounidis, antrenorul Universității Craiova.

Universtatea Craiova s-a impus cu 3-0 în turul cu Viitorul Tg. Jiu
Universtatea Craiova s-a impus cu 3-0 în turul cu Viitorul Tg. Jiu

Echipele de start:

Viitorul Tg. Jiu: Moga – Buleică, Băican, Copaci, Dragu – Prejmerean, Ţegle – Mitrică, Buia, Gîrbiţă, Paraschiv
Antrenor: Cristian Lupuț

Universitatea Craiova: Piglacelli – Căpăţînă, Bălaşa, Acka, Mitran – Fedele, Bic, Screciu – Ofosu, Tudorie, Camara
Antrenor: Marinos Ouzounidis

Stadion: „Tudor Vladimirescu” (Târgu Jiu)
Arbitru: Vlad Băban

Live Text Viitorul Tg Jiu - U Craiova

Viitorul Tg. Jiu – Universitatea Craiova, 2-2. Vezi rezumatul VIDEO al meciului

Se știe și cea de-a doua finalistă a Cupei României, după Viitorul Tg. Jiu – Universitatea Craiova, 2-2. Meciul retur din semifinale a fost lipsit de miză, dat fiind scorul partidei tur, 3-0 pentru craioveni. Cu toate acestea, cei de la Tg Jiu și-ar fi dorit să încheie sezonul cu o victorie în fața uneia dintre formațiile de top din Liga 1. Prima repriză a fost spectaculoasă, ambele echipe practicând un joc deschis, dar suferind în apărare. Pe o mare eroare a lui Acka, divizionara secundă a deschis scorul în minutul 17, prin Buia.

După doar 2 minute, situația s-a repetat, dar la cealaltă poartă, iar Ofosu a egalat. În minutul 28, Paraschiv i-a adus din nou pe gorjeni în avantaj. După alte 8 minute, Tudorie a restabilit egalitatea, 2-2. Scorul s-a menținut același până la final, ambele echipe părând a-și fi consumat energia în primele 45 de minute. Rezumatul partidei îl puteți vedea mai jos: