Liverpool dă 70 de milioane de euro pe un campion mondial. Afacerea se poate închide în scurt timp

Ioan Valentin Oprea 05.06.2023, 17:29
Liverpool dă 70 de milioane de euro pe un campion mondial. Afacerea se poate închide în scurt timp

După un sezon mai puţin reuşit, în care nu a cucerit niciun trofeu şi a ratat calificarea în Champions League, Jurgen Kloop cere investiţii masive în această perioadă de mercato. Oficialii grupării de pe „Anflied Road” nu au stat mult timp pe gânduri şi au reuşit să perfecteze deja primul transfer al acestei veri.

Campionul mondial Alexis Mac Allister este primul nume care se va alătura lotului „cormoranilor” pentru noua ediţie a Premier League. Potrivit jurnalistului italian Fabrizio Romano, specializat pe piaţa transferurilor, şefii lui Liverpool au plătit clauza de reziliere a lui Mac Allister, cifrată la 70 de milioane de euro. Transferul urmează, în scurt timp, să fie oficializat.

Va juca la Liverpool până în 2028

Fostul mijlocaş al lui Brigthon ar fi parafat deja actele şi va urma să joace pe „Anfield Road” pentru următoarele cinci sezoane, până în vara lui 2028. Cota lui Mac Allister a explodat după Cupa Mondială din Qatar. Mijlocaşul în vârstă de 24 de ani a bifat şase prezenţe în cele şapte meciuri ale sud-americanilor, iar jocul său din linia mediană a oferit multă siguranţă naţionalei conduse de pe margine de Lionel Scaloni.

Dacă înainte de startul turneului final site-ul de specialitate Transfermarkt.de îl evalua la 32 de milioane de euro, în prezent Mac Allister este cotat la 42 de milioane de euro.

A ratat doar trei meciuri în ultimul sezon

Mac Allister a sosit în Anglia la finalul lui ianuarie 2019. În cele trei sezoane şi jumătate petrecute în curtea celor de la Brighton, mijlocaşul a strâns aproape o sută de apariţii în Premier League. În ultima stagiune, Mac Allister a apărut pe teren de 35 de ori. Fotbalistul argentinian a lipsit doar în trei jocuri.

În afară de Premier League, Mac Allister a mai evoluat doar în ţara sa natală. Acesta şi-a făcut debutul pe prima scenă fotbalistică din Argentina la Argentinos Jrs., echipă pentru care a evoluat şi în liga secundă. Pentru o scurtă perioadă de timp, Mac Allister a fost împrumutat de Brighton la celebra Boca Juniors.

Urmăriți Playsport.ro și pe