Liverpool, gata să plătească o sumă nebună pentru un talent de mare viitor. Starul care vine să câștige Premier League

Bordei Radu / 08.06.2022, 13:07
Liverpool, gata să plătească o sumă nebună pentru un talent de mare viitor. Starul care vine să câștige Premier League

Se anunță o vară plină la Liverpool. Jurgen Klopp plănuiește deja viitorul pentru formația sa așa că vor urma modificări importante în lotul vicecampioanei Angliei. Chiar staruri precum Mane sau Salah pot fi vizate pentru transferuri.

Starul care va conduce noua revoluție de la Liverpool. Englezii sunt gata să plătească peste 90 de milioane de euro pentru serviciile lui

La 22 de ani, Darwin Nunez are tot viitorul în față. Văzut drept urmașul lui Luis Suarez și Edison Cavani, în naționala Uruguay, tânărul atacant a impresionat la Benfica. În sezonul trecut a marcat 34 de goluri, în 41 de partide, cifre excelente pentru un jucător așa tânăr. După ce Manchester City și-a asigurat serviciile lui Erling Haaland, „mașina de goluri norvegiană”, șefii lui Liverpool vor și ei să transmită un mesaj. Nunez este următorul atacant de top aflat pe lista tuturor cluburilor mari. Transferul lui ar fi o lovitură și de imagine, dar și sportivă. Liverpool și-ar asigura, astfel, un marcator pur sânge pentru mulți ani de acum încolo.

Asta pentru că Jurgen Klopp deja gândește următoarea echipă mare cu care să aducă trofee la Liverpool. Managerul german știe că nu se poate baza mereu doar pe geniul lui Mo Salah sau a lui Sadio Mane. Mai mult, pregătește deja viața fără aceste staruri, care se gândesc și ele la plecare. Atacantul senegalez forțează o despărțire chiar din această vară, mai ales că Bayern Munchen îl așteaptă cu brațele deschise.

Mo Salah a anunțat deja că va rămâne și în acest sezon, o veste incredibilă pentru fani. Dar egipteanul este în ultimul an de contract și pare tentat, ulterior, de o nouă experiență, la Barcelona. Cum și Firmino va ami rămâne, maxim, un sezon, Klopp trebuie să ia măsuri rapid.

Liverpool are deja viitorul asigurat. Fanii au motive de optimism

Suporterii englezilor nu au motive de îngrijorare, totuși. Mane și Salah rămân niște fotbaliști cruciali, dar clubul a făcut deja pași importanți pentru a se asigura că plecarea lor nu va fi simțită așa tare. Diogo Jota a fost adus în 2020 și portughezul a devenit unul din cei mai buni amrcatori ai echipei și l-a scos din echipă pe brazilianul Firmino. Iar în această iarnă, Liverpool a mai reușit un transfer de excepție, cu aducerea lui Luis Dias. Columbianul a demonstrat deja că poate fi viitorul magician al formației. Eventualul transfer al lui Nunez ar asigura, practic, o nouă tripletă ofensivă de vis, pe Anfield.

Iar puștii minune Fabio Carvalho, venit în această vară și Harvey Eliott vor asigura creativitatea necesară, dar și opțiuni în plus pentru Klopp.