Liverpool plătește 70 de milioane și îl ia pe diamantul Ungariei. Transferul e iminent

Iosif Pintilie 30.06.2023, 22:38
Liverpool plătește 70 de milioane și îl ia pe diamantul Ungariei. Transferul e iminent

Liverpool vrea să treacă peste sezonul slab avut și, deși echipa va juca în Europa League, Jurgen Klopp face transfer după transfer.

Fotbalistul ce va semna cu Liverpool

„Cormoranii” vor să transfere un fotbalist maghiar. Dominik Szoboszlai, de 22 de ani, este ținta lui Klopp. Pentru acesta, Liverpool vrea să scoată bani frumoși din buzunar.

Actualmente la RB Leipzig, acesta este chemat să joace în Premier League. Fabrizio Romano a anunțat că acesta are o clauză de reziliere de 70 de milioane de euro care va fi activată de fosta campioană a Europei.

Dominik Szoboszlai e la Liverpool din 2021, iar contractul lui era scadent în 2026. Anul trecut, el a dat 10 goluri și a oferit 13 pase de gol în peste 40 de meciuri jucate.

El va juca în Europa League alaturi de Liverpool, deși RB Leipzig, locul trei din Germania, este calificată în Champions League.

Va fi al treilea cel mai scump transfer din istoria cormoranilor, după Virgil van Dijk (84,6 milioane de euro) și Darwin Nunez (80 de milioane de euro). Fotbaliști precum Alisson (62,5), Naby Keita (60) sau Luis Diaz (47) au fost mai ieftini decât Dominik Szoboszlai.

Liverpool a mai transferat un mijlocaș important

Cormoranii l-au luat și pe Alexis Mac Allister, campion mondial alături de Argentina. Coleg cu Lionel Messi în echipa națională, Allister spune că și-a împlinit un vis după transferul la Liverpool.

„E un sentiment grozav. E un vis devenit realitate, e grozav să fiu aici şi abia aştept să încep. Voiam să fiu aici încă din prima zi, aşa că e bine că s-a rezolvat totul. Abia aştept să îmi întâlnesc coechipierii. A fost un an fantastic pentru mine. Cupa Mondială, plus tot ce am realizat cu Brighton. Acum e timpul să mă gândesc la Liverpool şi să devin un jucător şi un om mai bun în fiecare zi”, a declarat Alexis Mac Allister.

Urmăriți Playsport.ro și pe