Liverpool și Arsenal pregătesc o afacere colosală pe piața transferurilor. 100 de milioane de euro pentru starul de 20 de ani din naționala Angliei

Olteanu Ștefan / 31.12.2021, 17:04

Jurgen Klopp pregătește schimbări importante la Liverpool, iar un jucător de la rivala Arsenal a intrat în vizorul antrenorului neamț. Este vorba despre Bukayo Saka, fotbalist cu profil ofensiv care la 20 de ani are deja o cotă de piață de 60 de milioane de euro.

Liverpool pregătește o ofertă de 100 de milioane de euro pentru Bukayo Saka, puștiul de 20 de ani al lui Arsenal

Presa britanică a dezvăluit recent că Jurgen Klopp va începe la finalul acestui sezon o reconstrucție a lotului de la Liverpool și primul jucător pe care a pus ochii antrenorul neamț este Bukayo Saka, unul dintre cei mai valoroși jucători ai lui Arsenal.
Totul a plecat de la o dezvăluire făcută de jurnalistul Ian McGarry, care a spus că Liverpool va vinde în perioada următoare cel puțin doi jucători importanți din atac. Însă „cormoranii” au început deja să construiască și un plan de reorganizare.
Printre primele nume de pe lista lui Klopp este Bukayo Saka, despre care Ian McGarry a spus că „se potrivește pe stilul lui Liverpool”.

Am transmis prin intermediul podcastului The Transfer Window că Liverpool se uită deja către viitor, deoarece se așteaptă să vândă cel puțin doi dintre jucătorii lor de atac.
Saka este genul de fotbalist care se potrivește stiului de la Liverpool”, a transmis Ian McGarry.

Cel mai probabil, unul dintre atacanții care ar putea pleca este chiar Mohamed Salah. Egipteanul de 29 de ani va intra în ultimul an de contract în vara viitoare, iar până în acest moment nu a semnat prelungirea. Salah este dorit de mai multe cluburi importante din Europa, iar Liverpool nu va putea să risca să îl piardă gratis în iunie 2023.

Totuși, chiar dacă va obține o sumă importantă în schimbul lui Salah, Liverpool va trebui să „spargă banca” pentru a-l transfera pe Saka. Internaționalul englez de 24 de ani mai are contract cu Arsenal până în 2024, iar „tunarii” nu ar accepta mai puțin de 100 de milioane de euro.

Liverpool are și un plan B dacă nu reușește să îl aducă pe Saka

În ceea ce privește transferul lui Saka, va fi o adevărată luptă. Pe de-o parte, Mikel Arteta nu are nicio intenție să își piardă unul dintre cei mai importanți jucători din echipă și în acest context a început deja discuțiile cu jucătorul pentru prelungirea contractului.
Pe de altă parte, Daily Mail anunță că Bukayo Saka ar fi „interesat să semneze cu Liverpool”, deoarece pe Anfield ar avea ocazia să joace la cel mai înalt nivel.

Liverpool îi va oferi oportuniteatea și condițiile de a juca și a concura la cel mai înalt nivel. Și asta este ceva de care mi s-a spus că el și reprezentanții lui sunt foarte interesați”, a mai transmis McGarry.

Totuși, dacă Liverpool nu va reuși să ajungă la o înțelegere cu Arsenal, Jurgen Klopp are și un plan B. Potrivit presei britanice, pe lista sa se află și Luis Diaz, de la FC Porto.
Acesta ar solicita un salariu mult mai mic decât Saka și ar avea și un preț mai accesibil. Diaz are o clauză de reziliere stabilită la aproximativ 80 de milioane de euro.
În schimb, punctul slab al lui Diaz este că are 25 de ani, adică este cu 5 ani mai în vârstă decât Bukayo Saka.

Saka a marcat 6 goluri și a oferit 4 pase decisive în 21 de meciuri jucate pentru Arsenal în acest sezon. În schimb, Luis Diaz a marcat 14 goluri și a oferit 5 pase decisive în 24 de meciuri jucate pentru Porto.