LIVESCORE | FCU Craiova – Csikszereda 0-0. Oltenii au promovat matematic în Liga 1

Mihai Cheles / 13.05.2021, 17:15
LIVESCORE | FCU Craiova – Csikszereda 0-0. Oltenii au promovat matematic în Liga 1

FCU Craiova – Csikszereda Miercurea Ciuc, 0-0. Partida de pe „Ion Oblemenco” a adus oltenilor mult dorita promovare în Liga 1. Cu 2 etape rămase din play-off-ul Ligii 2, ei au 6 puncte în fața echipei de pe locul 3,  CS Mioveni. Mai urmează întâlnirile contra Rapidului și Dunării Călărași. Din sezonul următor, Bănia va avea două echipe în primul eșalon. Dar o singură ambiție: s-o învingă pe cealaltă!

LIVESCORE | FCU Craiova – Csikszereda 0-0

FCU Craiova – Csikszereda Miercurea Ciuc, 0-0, în runda 8 din play-off-ul Ligii 2. Un scor alb, după un meci gri. O partidă de uitat rapid, dar care, paradoxal, va rămâne nemuritoare pentru olteni. Cel puțin pentru „Craiova lui Mititelu” care a reuși, grație punctului cucerit,  să obțină și matematic promovarea în Liga 1. Elevii lui Eugen Trică au abordat întâlnirea în viteza I, ferindu-se de mari primejdii. Prima repriză a fost atât de anostă, încât abia în minutul 41 s-a consemnat primul corner.

În mitanul al doilea, odată cu începerea ploii, lucrurile s-au mișcat un pic mai spre a doua viteză. Au apărut și câteva ocazii, la ambele porți. Harghitenii puteau da lovitura pe final, dar Toni Suciu n-a profitat de o „întâlnire” 1 la 1 cu portarul oltenilor. Meciul s-a încheiat în strigătele de bucurie ale oficialilor Craiovei, în frunte cu Adrian Mititelu Jr.


Final de meci! Craiova este în Liga 1, după punctul obținut la sfârșitul unui meci apăsător, ca miză.

Min 86. Toni Suciu ratează o ocazie imensă pentru Csikszereda. El nu a putut să profite de o eroare a lui Paramatti.

Min 77. Altă mutare la harghiteni. Toni Suciu intră în locul lui Raul Palmeș.

Min 67. Schimbare la olteni. Cristea îi ia locul lui Ciolacu.

Min. 61. Mare ocazie pentru Csikszereda. Takacs nu ajunge la o minge centrată în fața porții goale.

Min 59. Prima schimbare la Craiova. Robert Răducanu intră în locul lui Andrei Voicu. O repriză ceva mai alertă, dar singurul eveniment notabil este că a început să plouă peste Bănie.

Min. 46. La ciucani, Takacs și Schieb i-au înlocuit pe Rotar și Bor

A început repriza a 2-a. Scor 0-0.

PAUZĂ. Un joc insipid, presărat mai mult cu greșeli individuale. Craiovenii sunt la 45 de minute de promovarea în Liga 1.

Min 38. Prima ocazie a meciului aparține Craiovei. Vali Munteanu reia, însă, fără vlagă, cu capul, din colțul careului mic, iar Gyenge reține.

Min. 8. Szondi, accidentat, e înlocuit cu Casiadi de antrenorul Vali Suciu.

Min. 3. Norbert Pinter, de la harghiteni, primește galben pentru o simulare în careu.

17.30. A început meciul!


Echipele de start:

FC U Craiova 1948: Popa – Gîț, Paramatti, Ispas, Huyghebaert – Munteanu, Albu, Baeten, Voicu – Ciolacu, Compagno
Antrenor: Eugen Trică

Csikszereda: Gyenge – Palmeș, Kelemen, Apro, Bor – Savin, Szondi – Bara, Pinter, Bauza – Rotar
Antrenor: Valentin Suciu

LIVESCORE | FCU Craiova - Csikszereda, ora 17:30, în play-off-ul Ligii a 2-a! Oltenii sunt la un punct distanță de promovare
LIVESCORE | FCU Craiova – Csikszereda, ora 17:30, în play-off-ul Ligii a 2-a! Oltenii sunt la un punct distanță de promovare

Miză importantă pentru ambele combatante

În clasament, FCU Craiova este lider, cu 49 de puncte, și mai are nevoie doar de un punct pentru a-și asigura matematic promovarea în Liga 1. Locul trei este ocupat de CS Mioveni, cu 44 de puncte. Dacă va termina cel puțin la egalitate partida cu Csikszereda, ar crește diferența la șase punct, cu două etape rămase. Cu toate acestea, Craiova are avantajul meciurilor directe cu formația din Mioveni, 4-2 pe teren propriu, și 0-0 la Mioveni.

Formația din Miercurea Ciuc poate forța prinderea, pe ultima sută de metri, a unuia dintre locurile de baraj. Pe locul patru, în acest moment, este Dunărea Călărași, cu 43 de puncte. Dacă se va impune, Csikszereda va face 40 de puncte, cu două etape rămase. Având un meci direct împotriva formației din Călărași, în următoarele etape.

Într-un sondaj creat de Gazeta Sporturilor, în care suporterii erau întrebați cu cine vor ține în Liga 1, în sezonul viitor , când vor fi ambele formații – Craiova lui Rotaru sau Craiova lui Mititelu – suporterii au ales: din 50.000 de voturi – 38.000 pentru Craiova lui Mititelu și 12.000 pentru Craiova lui Rotaru.