Locul misterios în care a fost văzută Simona Halep. Românca a postat câteva imagini pe rețelele de socializare

Gabriel-Alexandru Ioniță 11.01.2023, 14:20
Locul misterios în care a fost văzută Simona Halep. Românca a postat câteva imagini pe rețelele de socializare

Întrucât este suspendată provizoriu pentru dopaj, Simona Halep nu va participa la Australian Open, primul turneu de Grand Slam al anului. În schimb, jucătoarea de tenis de 31 de ani profită în această perioadă de timpul rămas până la startul procesului, care va fi instrumentat de tribunalul independent londonez Sports Resolutions.

Simona Halep, vacanță în Oman înaintea startului procesului în care este acuzată de dopaj

Simona Halep se află în aceste zile în Oman, potrivit unor fotografii pe care le-a publicat pe Instagram, la secțiunea Insta Story, în cursul zilei de miercuri. „Bună dimineața”, a fost mesajul transmis de sportiva din Constanța urmăritorilor ei.

Apărarea româncei în procesul de dopaj pare foarte solidă

În paralel, avocații angajați de Simona Halep lucrează de zor și dau semnale că au pregătit deja în mare parte apărarea pentru proces. Și pare a fi vorba despre o apărare foarte solidă.

Potrivit prosport.ro, ea ar fi identificat exact produsul pe care l-a consumat și în urma căruia a fost depistată pozitiv la Roxadustat la finalul lunii august a anului trecut. În plus, ea ar ști numărul de lot și ar fi intrat în posesia certificatului de analiză.

Mai mult, poate cel mai important argument este reprezentat de faptul că jucătoarea de tenis de 31 de ani ar avea documente care ar putea demonstra faptul că a fost sfătuită să consume acel supliment nutritiv de către un medic autorizat, cu mai bine de 40 de ani de experiență în sportul de mare performanță.

Simona Halep ar fi luat acel supliment chiar la recomandarea producătorului

Acesta ar fi fost delegat de sportiva din Constanța să se documenteze în legătură cu ingredientele din care era compus suplimentul nutritiv respectiv, astfel încât să se asigure că acestea nu sunt incluse pe lista WADA a substanțelor interzise, valabilă pentru sezonul 2022. Asta după ce acel produs i-ar fi fost recomandat Simonei Halep chiar de către producătorul lui. După această documentare, s-a ajuns la concluzia că suplimentul nutritiv respectiv nu prezenta riscuri pentru sănătate. Aspect care ar fi fost menționat chiar și pe prospect.

Acesta ar fi contextul în care Simona Halep a luat decizia de a consuma acel produs. Ea se poate apăra prin încercarea de a justifica necesitatea folosirii unei astfel de variante, în absența la acel moment a unei alternative alimentare satisfăcătoare pentru un sportiv de acest nivel.

Așadar, în cazul în care va fi capabilă să demonstreze aceste lucruri în instanță, Halep ar avea șanse destul de mari de a scăpa de o suspendare drastică. Momentan, după cum se știe deja, ea este suspendată doar provizoriu, până la finalizarea procesului.

Alte două argumente în favoarea fostului lider WTA

În primul rând, apărarea româncei s-ar baza pe faptul că ea ar putea dovedi că ea nu a încălcat reglementările anti-doping în acest caz, întrucât nu a fost depistată pozitiv la o substanță de abuz. Și nici nu a folosit o metodă nespecifică. În această situație, fostul lider WTA ar putea primi doar o mustrare, fără perioadă de suspendare.

De asemenea, Simona Halep ar mai putea face dovada faptului că Roxadustatul a ajuns în organismul său în urma consumului unui produs despre care ea nu știa că ar putea conține acea substanță. Și în acest caz, sportiva din Constanța ar putea primi tot doar o mustrare, fără perioadă de suspendare.

Urmăriți Playsport.ro și pe