Lovitura anului! Lewandowski a ajuns la un acord cu Barcelona. Pentru ce sumă ajunge starul polonez pe Camp Nou

Olteanu Ștefan 28.03.2022, 09:35
Lovitura anului! Lewandowski a ajuns la un acord cu Barcelona. Pentru ce sumă ajunge starul polonez pe Camp Nou

Jurnaliștii spanioli anunță lovitura anului în fotbalul mondial și susțin că Robert Lewandowski (33 de ani) a ajuns la un acord cu FC Barcelona. El ar urma să semneze un contract pentru următoarele patru sezoane pe Camp Nou. De un singur lucru mai este nevoie în acest moment pentru ca mutarea să se materializeze: acordul lui Bayern! Lewandowski mai are contract la Munchen până pe 30 iunie 2023.

Îi dă Bayern Munchen drumul lui Robert Lewandowski? Lovitura anului: polonezul a ajuns la un acord cu FC Barcelona

Publicația Sport.es, care este apropiată clubului FC Barcelona, a anunțat lovitura anului în fotbalul mondial: Lewandowski a ajuns la un acord cu clubul de pe Camp Nou.
Mutarea este una cel puțin surprinzătoare, având în vedere că nu suntem în intervalul unei ferestre de transferuri, iar polonezul nu se află în ultimele 6 luni de contract.
De altfel, spaniolii susțin că acesta este și singurul impediment care stă în calea mutării. Actuala înțelegere pe care Lewandowski o are cu Bayern Munchen expiră pe 30 iunie 2023, iar ca transferul său la Barcelona să se facă încă din vara aceasta, clubul de pe Allianz Arena trebuie să își dea acordul, ori să solicite o sumă ce poate fi plătită de catalani.
Însă, dacă Bayern și Barcelona bat palma, publicația Sport.es susține că transferul e ca și făcut. Lewandowski a acceptat să semneze un contract pe patru sezoane cu Barcelona, în speranța că pe Camp Nou va avea mai multe șanse să cucerească râvnitul „Balon de Aur”.
Rămâne de văzut dacă cele două cluburi vor ajune la un acord. În acest moment, sursa citată notează că FC Barcelona ar fi de acord să achite în schimbul polonezului o sumă de transfer situată între 50 și 60 de milioane de euro.

Robert Lewandowski, dornic să învețe o nouă „limbă străină” și să descopere o „cultură nouă”

În vara anului trecut, într-un interviu acordat pentru Canal+, Robert Lewandowski lăsa de înțeles că și-ar dori să încerce o nouă experiență după cei peste 10 ani petrecuți în Germania. În 2010, el o părăsea pe Lech Poznan pentru a semna cu Borussia Dortmund, iar din iulie 2014 este jucătorul lui Bayern Munchen.

Rămân deschis provocărilor. Mă simt excelent la Munchen, e un oraș superb. Bayern e un club minunat. Dar am fost mereu deschis să învăț o limbă străină, să descopăr o cultură nouă. Dacă asta se va întâmpla în timpul carierei sau după ce mă voi retrage… Încă nu știu”, declara Robert Lewandowski.

Șapte titluri, trei Cupe, cinci Supercupe, un Mondial al Cluburilor, Liga Campionilor și Supercupa Europei, acestea sunt trofeele pe care Lewandowski le-a cucerit doar cu Bayern. De asemenea, alături de bavarezi a obținut și de două ori trofeul „FIFA The Best” pentru „cel mai bun jucător al planetei”.

Bayern Munchen face în continuare eforturi să îi prelungească înțelegerea:

Vorbesc tot timpul cu Robert. Avem un dialog constant. Dorința noastră e clară. Vrem să-l păstrăm. Dar nu e întotdeauna atât de ușor de realizat. Nu am sentimentul că nu vrea să rămână cu noi. În final, va fi o decizie de comun acord, oricare ar fi ea. Acum, tot ce știu este că se vor purta discuții, între el și club”, a spus Julian Nagelsmann, după duelul Bayern – Union Berlin 4-0, din runda precedentă a Bundesligii.

Robert Lewandowski, atac la adresa lui Leo Messi în presa din Polonia. „Și-a schimbat părerea? Spunea altceva”.

Urmăriți Playsport.ro și pe