Lovitură chiar înainte de US Open! Situația se schimbă complet pentru Simona Halep în urma mesajului primit de la liderii tenisului

Gabriel-Alexandru Ioniță 20.08.2022, 19:12
Lovitură chiar înainte de US Open! Situația se schimbă complet pentru Simona Halep în urma mesajului primit de la liderii tenisului

Simona Halep a aflat că a căzut un loc în ierarhia WTA, după ce a fost nevoită să abandoneze înaintea meciului din turul doi de la Cincinnati, din cauza unor probleme la coapsa dreaptă. Astfel, după ce a început turneul nord-american pe poziția a 6-a în lume, în urma succesului de senzație de la Toronto, românca de 30 de ani va începe US Open de pe locul 7 WTA.

Simona Halep a căzut pe locul 7 în lume înainte de US Open

Ea a fost depășită de Aryna Sabalenka, cea care s-a calificat în semifinale la Cincinnati. Simona Halep putea ajunge chiar pe locul 8, în cazul în care Jessica Pegula ar fi câștigat competiția. Nu s-a întâmplat însă acest lucru. Americanca a fost eliminată în sferturile de finală de Caroline Garcia, scor 6-1, 75. Astfel, Halep este sigură că va rămâne pe locul 7 până la startul turneului de la US Open.

În ciuda acestor probleme musculare, Simona Halep este considerată de către specialiști a doua favorită la câștigarea turneului de la Flushing Meadows, după liderul mondial, poloneza Iga Swiatek. Totuși, parcursul româncei la New York va fi influențat decisiv de modul în care ea se va recupera după problemele musculare acuzate în meciul cu Anastasia Potapova, din primul tur de la Cincinnati, probleme din cauza cărora a fost nevoită să abandoneze la turneul nord-american.

Premii substanțial mai mari la ediția din acest an a turneului de la Flushing Meadows

Pentru Simona Halep, la fel ca și pentru celelalte jucătoarea și jucători, ediția din acest an a turneului de la US Open are o miză ceva mai mare ca de obicei. Asta pentru că premiile vor fi substanțial mai mari în acest an față de edițiile precedente.

Concret, premiile totale pentru US Open 2022, pentru ambele tablouri, vor fi de peste 60 de milioane de dolari, record absolut în istoria competiției. Ca o comparație, precedentul record fusese stabilit la ediția de anul trecut. Atunci, premiile totale s-au ridicat la 57.5 milioane de dolari.

Astfel, câștigătorii turneului din acest an, la masculin și feminin, vor primi nu mai puțin de 2.6 milioane de dolari. De asemenea, echipele care se vor impune la dublu masculin și dublu feminin vor fi remunerate cu câte 688.000 de dolari.

Simpla accedere pe tabloul principal va fi răsplătită cu 80.000 de dolari în probele de simplu. Iar calificarea în turul doi le va aduce sportivilor nu mai puțin de 121.000 de dolari. Premiile din acest an sunt cu mult mai mari decât cele oferite la Flushing Meadows în 2016, de exemplu. Mai exact, cu 85% mai mari în turul 1 și cu 57 % mai mari în cel secund.

CITEȘTE ȘI Avertisment crunt transmis Simonei Halep despre Mouratoglou. Ce tactică ar ascunde francezul sub diplomația perfectă de care dă dovadă

Urmăriți Playsport.ro și pe