Lovitură cruntă pentru FRF. Oficialii CFR-ului, anunț bombă: „Dan Petrescu a promis că rămâne”

Gabriel-Alexandru Ioniță 17.12.2021, 08:36
Lovitură cruntă pentru FRF. Oficialii CFR-ului, anunț bombă: „Dan Petrescu a promis că rămâne”

Dan Petrescu a spus în mai multe rânduri recent că pe data de 20 decembrie, după ultimul meci oficial din acest an al CFR-ului, va face anunțul referitor la viitorul său. Antrenorul campioanei este principala variantă a celor de la FRF pentru postul de selecționer al echipei naționale.

„Bursucul” este însă legat contractual de CFR Cluj până în iunie 2024 și are și o clauză de reziliere destul de mare, de 400.000 de euro, clauză pe care oficialii Federației nu vor să o achite și la care Neluțu Varga nu vrea să renunțe.

Situația lui Dan Petrescu este departe de a fi lămurită în acest moment

Este deci o situație destul de complicată pentru Dan Petrescu, cel care a spus în nenumărate rânduri că își dorește să antreneze echipa națională a României.

Se crede însă că antrenorul are o relație specială cu Varga, prin prisma performanțelor pe care le-a obținut în Gruia în ultimii ani, și deci ar avea pârghiile necesare pentru a-l convinge pe patron să îi dea drumul în cele din urmă.

Astfel, acesta ar fi fost anunțul pe care multă lume s-ar fi așteptat ca Dan Petrescu să îl facă pe 20 decembrie. Se pare însă că președintele clubului, Cristi Balaj, are o cu totul altă părere în legătură cu acest subiect.

Fostul arbitru FIFA a spus recent că nu și-ar dori ca Dan Petrescu să plece de la CFR Cluj. El a argumentat prin faptul că antrenorul campioanei a fost principalul argument pentru care el a acceptat să preia această funcție și s-ar simți cumva „trădat” de o eventuală plecare a sa.

Cristi Balaj este convins că Petrescu va rămâne la CFR Cluj

Mai mult, de această dată el a mers mai departe și a spus chiar că Petrescu i-a promis că va rămâne la CFR Cluj până la finalul contractului. Iar Balaj are încredere că „Bursucul” își va respecta promisiunea.

Eu zic că Dan Petrescu nu pleacă. E sub contract, are clauză de reziliere. Cum FRF nu dorește să plătească nicio clauză, lucrurile sunt clare. Dacă presa știe mai bine decât știu eu, nu am ce să comentez. Să nu ștergem cu buretele ceea ce spun eu! Jurnaliștii vor să fie lupta strânsă la vârf, de asta fac speculații.

Mie așa mi-a promis. Am acceptat această poziție în conducerea clubului fiindcă Dan Petrescu a promis că e aici 2 ani și jumătate. E un om de cuvânt, deci lucrurile sunt simple. Suntem într-o situație delicată prin apariția acestui subiect. Avem o competiție în care trebuie să ne menținem poziția”, a spus Cristi Balaj la Look Sport.

Dan Petrescu, surprins după victoria cu Farul: „Acum am auzit, pe cuvântul meu!” Cum a comentat grupa naționalei în Liga Națiunilor

Urmăriți Playsport.ro și pe