Lovitura de 360 de milioane de euro. Afacerea „galactică” reușită de Real Madrid

Bordei Radu / 20.05.2022, 08:02
Lovitura de 360 de milioane de euro. Afacerea „galactică” reușită de Real Madrid

Pe lângă victoriile de pe teren, Real Madrid se pregătește să dea o mega lovitură și când vine vorba de încasări. Proaspăta campioană a Spaniei a anunțat o afacere care îi va aduce sute de milioane de euro în conturi.

Real Madrid, afacerea care o transportă „în altă galaxie”. Santiago Bernabeu le aduce o avere campionilor

Știa Florentino Perez de ce a insistat pentru lucrările de modernizare a celebrei arene Santiago Bernabeu. Acestea au început în 2019, dar efectul lor deja se vede. Acestea vor fi gata în decembrie, la timp pentru a sărbători 75 de ani de la inaugurarea stadionului, în 1947. Legendara casă a galacticilor va primi un acopeiș modent, dar și un sistem de gazon retractabil. Asta va permite administratorilor arenei să organizeze tot felul de evenimente pe tot parcursul anului, fără ca suprafața de joc să aibă de suferit.

Șefii Realului deja pregătesc viitorul și tocmai ce au anunțat un parteneriat pe 20 de ani, cu o firmă puternică de investiții dar și cu o companie specializată în a organiza evenimente sportive și nu numai pe stadioane. Misiunea acestor două companii va fi să transforme Santiago Bernabeu într-o destinație pentru tot felul de activități. Vorbim de meciuri de fotbal, de fotbal american, de baschet, dar și de concerte și nu numai.

Toate acestea vor genera venituri uriașe pentru Real. Șefii clubului estimează undeva la 360 de milioane de euro, care vor putea fi investiți mai ales în transferuri cu adevărat galactice.

Marca a anunțat că Real Madrid și Kylian Mbappe au ajuns la acordul final

Finalizarea discuțiilor dintre cele două părți a fost anunțată de cotidianul spaniol Marca. Acesta a explicat că acest eveniment s-a produs încă de săptămâna trecută. Cele două părți au pus la punct toate detaliile și nu mai rămâne de făcut decât un anunț oficial în acest sens.

Totuși, se pare că acest lucru nu se va întâmpla mai devreme de 1 iulie. Apropiații lui Kylian Mbappe vor ca acesta să își respecte actualul club până la capăt. Și să nu își anunțe viitoarea destinație până nu își încheie oficial contractul cu Paris Saint-Germain.

Atacantul şi Real Madrid au încheiat acordul săptămâna trecută. Au parafat tot ce s-a vorbit în ultimele luni, cele în care Mbappe s-a confruntat cu tot felul de presiuni. Începând cu cele exercitate de conducătorii clubului, urmate de cele ale suporterilor şi terminând cu cele făcute de politicieni, cu Macron la cârmă.

El nu s-a îndoit nicio clipă, dar acele presiuni, unele însoţite de sume de bani departe de orice logică fotbalistică, au reuşit să genereze tensiune şi momente greu de suportat”, a notat sursa citată.