Ion Țiriac, implicat în Superliga. Clubul din România care beneficiază de aportul magnatului

Alex Matei 16.07.2023, 17:38
Ion Țiriac, implicat în Superliga. Clubul din România care beneficiază de aportul magnatului

Ion Țiriac (84 de ani) e implicat la CFR Cluj. Cel mai bogat român al momentului și unul dintre cei mai avuți oameni ai Planetei, fost mare sportiv, dar un foarte bun manager, este implicat mai nou și în fotbalul românesc.

Magnatul este implicat, printr-una dintre firmele sale la CFR Cluj, fosta campioană a României.

Ion Țiriac e implicat la CFR Cluj. Cine e noul sponsor principal

CFR Cluj a început cu dreptul noul sezon de campionat, după ce s-a impus cu 2-0 în fața celor de la Poli Iași. Ardelenii, care au din această vară un nou antrenor, Andrea Mandorlini (62 de ani), au evoluat și în echipamentul nou de joc.

Gruparea din Gruia a jucat într-un echipament vișiniu pe care a fost inscripționat și numele noului sponsor principal al echipei, RMB.

RMB InterAuto este o firmă codeținută de o companie controlată de Ion Țiriac și, în proporție de 30%, de Ioan Rus, politician influent apropiat de clubul din Gruia, susține gsp.ro. A fost înființată în 1993, iar pe site-ul oficial se spune că această companie e ”reprezentant zonal pentru șase dintre cele mai importante mărci de pe piaţa auto, membru al grupului Țiriac Auto, cea mai extinsă reţea de dealeri şi service auto la nivel naţional”.

RMB InterAuto a avut în sezonul trecut statutul de partener secundar, sigla companiei fiind afișată în zona umerilor tricourilor de joc.

În același timp, fostul sponsor principal eToro, platformă de tranzacționare și investiții în active financiare care le plătea ardelenilor 1,8 milioane de euro pe an, a fost trecut acum pe spate, deasupra numerelor.

El este transferul de titlul făcut de CFR Cluj. Ardelenii vor să dea lovitura cu el. Marți ajunge în România

CFR Cluj vinde, dar și aduce jucători, mai ales acum în condițiile în care a apărut un sponsor foarte puternic. După ce i-a dat pe Burcă și Yuri, ardelenii vor să transfere un fundaș din Israel.

Ziv Morgan de la Kiryat Shmona Shi va fi împrumutat de CFR Cluj pentru suma de 150 000 de euro.

Clujenii vor avea și o opțiune de cumpărare de 800 000 de euro în cazul în care fotbalistul va da randamentul scontat. În vârstă de 23 de ani, Morgan va zbura ajunge marți în România și va face vizita medicală la Cluj, iar apoi va semna contractul, conform site-ului www.one.co.il.

Ziv Morgan este unul dintre cei mai promițători fotbaliști din Israel. El poate juca fundaș stanga și funda central, cota ridicându-se acum la 300 000.

Căbuz, Matija Boben, Arlind Ajeti, Vasile Mogoș, Durel Avounou, Philip Otele, Betancour sunt transferurile făcute în această vară de CFR Cluj.

Au plecat de la echipa ardeleană Boateng, Burcă, Yuri, Scuffet, Braun.

Urmăriți Playsport.ro și pe