Lovitură de teatru! Juventus, penalizată cu 10 puncte! Decizia de azi a Curții de Apel. Ce se întâmplă cu Pavel Nedved

Alex Matei 22.05.2023, 22:31
Lovitură de teatru! Juventus, penalizată cu 10 puncte! Decizia de azi a Curții de Apel. Ce se întâmplă cu Pavel Nedved

Lovitură de teatru în Italia. Comisia de Apel a luat în seara aceasta o decizie definitivă în scandalul legat dosarul „plusvalențelor fictive Prisma”.

Asta după ce oficialii de la Colegiul de Garanție al CONI luaseră hotărârea de a suspenda sancțiunea de -15 puncte.

De la -15 puncte, la -10!

Așadar, Juventus are acum mai puțin de 15 puncte și a ieșit din zona clasamentului care asigură accesul în UEFA Champions League.

În aceste condiții, ”Bătrâna Doamnă” a căzut pe locul 7 în Serie A, cu 59 de puncte. Ultimul loc de UEFA Champions League e ocupat acum de AC Milan, cu 64 de puncte, cu două etape înainte de final.

Cei șapte foști directori, printre care și Pavel Nedved, pentru care fuseseră solicitate opt luni de suspendare, au fost în schimb achitați.

Alte 8 cluburi, implicate în dosar

Alte opt cluburi au fost implicate în doar, însă toate, alături de reprezentanții lor, au fost achitate: Sampdoria, Empoli, Genoa, Parma, Pisa, Pescara, Pro Vercelli și Novara.

Cazul este unul similar cu celebrul ”Dosar al Transferurilor” din țara noastră. Nu s-au dictat pedepse cu închisoarea însă.

Inițial, și Juventus a fost achitată, în luna aprilie. Dar procesul a fost reluat la cererea procurorului federal Giuseppe Chine. Juventus era acuzată că a supraevaluat prețurile de vânzare a unor fotbaliști, înregistrând astfel capital nejustificat.

Urmăriți Playsport.ro și pe