Lovitura financiară pe care o poate da FC Voluntari dacă se perfectează transferul lui Aissa Laidouni în campionatul francez

George Drafta 25.11.2022, 21:29
Lovitura financiară pe care o poate da FC Voluntari dacă se perfectează transferul lui Aissa Laidouni în campionatul francez

Superliga nu are niciun reprezentant la Mondialul care se desfăşoară în Qatar în această perioadă.

Însă la unele dintre cele 32 de echipe participante au fost selecţionaţi jucători care au trecut la un moment dat prin campionatul românesc. Unul dintre ei este Aissa Laidouni, un mijlocaş care a petrecut doi ani la FC Voluntari, între 2018 şi 2020. Născut în Franţa, jucătorul de 25 de ani a ales să joace pentru reprezentativa Tunisiei.

Iar el a fost selecţionat între cei 26 de fotbalişti ai naţionalei africane pentru această ediţie a CM. Şi a fost apreciat pentru prestaţia sa din primul meci al vulturilor cartaginezi. Tunisia a remizat în faţa Danemrcei şi se poate gândi acum chiar la prezenţa în faza eliminatorie a competiţiei. Fapt ce ar reprezenta o premieră pentru naţionala magrebiană la competiţia supremă.

Laidouni a ajuns cu această partidă la a 25-a selecţie pentru selecţionata din nordul continentului negru, pentru care a şi marcat o dată. Iar cota sa a crescut uluitor de când a părăsit gruparea ilfoveană şi a ajuns la Ferencvaros. FC Voluntari i-a dat drumul pentru 600.000 de euro pe care ungurii i-au plătit clubului din Pipera.

Laidouni are 6 goluri în 59 de meciuri pentru campioana Ungariei
Laidouni are 6 goluri în 59 de meciuri pentru campioana Ungariei

Pot primi şi mai mult la revânzare

Dacă însă ungurii aleg să accepte una dintre ofretele pe care le vor primi pentru Laidouni, finalista Cupei României dinn sezonul trecut se poate alege cu o sumă şi mai consistentă. Şi asta pentru ca formaţia din Pipera deţine un procent la revânzarea fotbalistului.

Ar fi vorba despre 15 % dintr-o tranzacţie extrem de profitabilă care se profilează. Motivul pentru care oficialii Voluntariului îşi pot freca mânile de bucurie este acela că tunisianul este curtat de echipe din Franţa dispuse să achite şi 10 milioane de euro în schimbul său. La un calcul simplu, ilfovenii ar încasa 1,5 milioane de euro, mai mult decât dubla faţă de suma cu care l-au vândut în vara lui 2020.

Se întoarce la „origini”

În cele două sezoane în care a îmbrăcat tricoul celor de la FC Voluntari, Aissa a marcat 7 goluri în 56 de jocuri. Iar prestaţiile sale l-au făcut interesant pentru Gigi Becali. Laidouni a negociat cu FCSB, însă transferul a picat în ultima clipă din cauza impresarului fotbalistului.

Dacă va ajunge în Franţa, Laidouni practic se va întoarce în campioantul pe care l-a părăsit în urmă cu 4 ani şi jumătate. El a ajuns în Superligă de la o micuţă echipă de ligă inferioară, Chambly. Angers şi Les Herbieres sunt alte borne franceze din primii ani de seniorat ai lui Laidouni.

Urmăriți Playsport.ro și pe