Lovitură pe piața transferurilor. Un jucător de la Universitatea Craiova, în Serie A

Robert Zanfir / 15.10.2021, 19:35
Lovitură pe piața transferurilor. Un jucător de la Universitatea Craiova, în Serie A

Alexandru Capac (16 ani) a fost transferat de Universitatea Craiova la Torino, locul 11 din Serie A. Puștiul nu a jucat niciun minut în Liga 1, dar a marcat pentru echipa secundă a oltenilor, în Liga 3.

Universitatea Craiova se dovedește o rampă excelentă pentru tinerii fotbaliști români. După Alex Cicâldău, Valentin Mihăilă sau Alex Mitriță, clubul condus de Mihai Rotaru lansează un nou nume în fotbalul mare.

Lovitură pe piața transferurilor. Un jucător de la Universitatea Craiova, în Serie A

Alexandru Capac a ajuns la Torino, care l-a transferat definitiv din România. Cu toate acestea, puștiul născut chiar la Craiova nu va putea debuta încă pentru rivala lui Juventus. Italienii așteaptă acordul FIFA pentru a se putea baza pe român.

Capac a jucat pentru Universitatea Craiova, dar nu în Liga 1, ci în Liga 3, acolo unde a și marcat la doar 15 ani.

Noua echipă a lui Alexandru Capac nu are cel mai bun start de sezon în Serie A. După șapte etape, Torino este pe locul 11, cu opt puncte acumulate.

În Italia, Capac îl poate întâlni pe Valentin Mihăilă, ultimul mare nume „exportat” de echipa lui Mihai Rotaru în Serie A.

Valentin Mihăilă deține recordul în ceea ce privește suma de transfer a jucătorilor Universității Craiova. Actualul internațional al României a ajuns la Parma în schimbul sumei de 8,5 milioane de euro. Mihăilă este urmat de Alex Mitriță, care a plecat în SUA, la New York City în schimbul a 8 milioane de euro, și de Alex Cicâldău, pentru care Galatasaray a plătit 6,5 milioane de euro.

Mihai Rotaru, învingător în primul război cu Adrian Mititelu

Mihai Rotaru tocmai a câștigat primul episod din rivalitatea locală cu Adrian Mititelu. Universitatea Craiova a câștigat cu 2-0 derby-ul din Bănie, iar Adi Mutu a fost îndepărtat de pe banca nou-promovatei.

Adrian Mititelu este convins, totuși, că echipa lui este adevărată învingătoare și că cele două rivale vor avea „meciuri” multe.

Noi suntem învingători. Gândiți-vă că ei jucau acum câțiva ani cu AC Milan, noi eram prin Liga a 4-a și acum am dărâmat acest ecart dintre noi. O parte dintre suporterii noștri au migrat către ei, dar o și mai mare parte a rămas alături de noi și ne vor susține diseară.

Indiferent de rezultat, noi suntem cei învingători pentru felul în care am renăscut după ce au călcat cu tancurile pe noi
Adrian Mititelu, înaintea derby-ului cu Universitatea Craiova