Lovitură pentru Adrian Mutu venită de la un fost partener: ”Îmi datorează 6 milioane de euro”

Ștefănescu Dragoș / 20.11.2021, 13:26
Lovitură pentru Adrian Mutu venită de la un fost partener: ”Îmi datorează 6 milioane de euro”

După demiterea de la FC U Craiova 1948, probelemele par să nu stea de departe de Adrian Mutu. ”Briliantul” a primit de curând o lovitură dură de la un fost partener de afaceri.

Adrian Mutu, lovitură de la un fost partener de afaceri

La 6 ani de la declașarea scandalului dintre Adrian Mutu și Adrian Marțian, acesta din urmă susține că ”briliantul” îi datorează suma de 6 milioane de euro. Omul de afaceri consideră că Mutu nu a pierdut niciun ban din afacerea începută împreună, ba mai mult a încercat să-l escrocheze.

Mutu nu a pierdut nimic. El a încercat să mă escrocheze pe mine. Să mă deposedeze de bunul meu, fabrica mea. A reușit până la urmă, dar nu prin el, ci prin datoriile pe care le-a făcut maică-sa cu fosta mea doamnă.

Au creat niște datorii foarte mari. Firma a intrat în insolvență apoi s-a scos la licitație. Cu toate că oferta mea la licitație a fost mai mare decât a cumpărătorului, care a fost ales tot de ei. În final am aflat că trebuia să le dea niște bani pe lângă prețul de la licitație. Apoi au ajuns într-o situație penibilă. Umblau să caute recuperatori să meargă peste ăla în Satu Mare să-și recupereze banii pe care i-a promis. A rămas doar cu fabrica vândută la insolvență.

Ne-am judecat și la București, căci oferta mea era mai marte, dar nu mai înțeleg nimic din instanțele din România. I-au dat dreptate celui care a plătit mai puțin, foarte straniu. Asta se dovedește prin acte. Ca dovadă că am câștigat la masa credală suma de 6 milioane de euro, cu care Mutu îmi este dator în momentul de față”, a declarat Adrian Marțian.

Adrian Mutu și Adrian Marțian, de la afaceri de milioane la scandal și faliment

După ce și-a încheiat cariera de fotbalist, Adrian Mutu a investit o mare parte din banii câștigați în diverse afaceri. Una dintre afacerile în care Mutu a investit nu mai puțin de 3 milioane de euro este o fabrică de biodiesel.

Astfel, în anul 2013, Adrian Mutu și partenerul său de afaceri, Adrian Marțian, au investit într-o fabrică de biodiesel, la Oradea. La momentul acela, se vehicula că întreaga investiție ar fi fost de 10 milioane de euro. Fabrica a fost amenajată într-o hală de 3.000 metri pătraţi, pe trei linii tehnologice, care aveau o capacitate de producţie de 72 de tone pe zi. Însă, în 2015, fabrica a dat faliment, iar cei doi parteneri s-au certat. Adrian Marțian l-a reclamat pe Mutu la Serviciul de Investigare a Fraudelor. Acesta i-a cerut fostului internațional despăgubiri de 5,5 milioane euro.