Lovitură pentru Novak Djokovic. Fiul lui ține cu Rafael Nadal. De ce nu a putut sârbul să urmărească finala de la Australian Open

Moldoveanu Camelia / 16.02.2022, 20:02
Lovitură pentru Novak Djokovic. Fiul lui ține cu Rafael Nadal. De ce nu a putut sârbul să urmărească finala de la Australian Open

Novak Djokovic nu a putut să-și apere titlul de la Australian Open, asta după ce s-a decis anularea scutirii de la vaccinare împotriva Covid-19. Sârbul nici măcar nu a putut urmări finala de la Melbourne, însă fiul lui, mare fan Rafael Nadal, a stat lipit de televizor.

Fiul lui Novak Djokovic este fanul lui Rafael Nadal. Numărul 1 ATP nu a putut urmări finala de la Australian Open

După aproape o lună de la memorabila finală, Novak Djokovic a dezvăluit că nu a putut meciul dintre Rafael Nadal (Spania, 5 ATP) și Daniil Medvedev (Rusia, 2 ATP), scor 2-6, 6-7(5), 6-4, 6-4, 7-5).

Liderul ATP a mărturisit că în casa lui a fost mare zarvă timp de cinci ore și jumătate. Fiul și soția lui Novak Djokovic au urmărit cu foarte mare atenție finala de la Australian Open 2022. Stefan, în vârstă de 7 ani, este fanul lui Nadal, în timp ce Jelena Djokovic a ținut cu rusul.

Novak Djokovic a mărturisit pentru BBC că fiului lui ridica pumnul, în stilul caracteristic al ibericului, de fiecare dată când favoritul lui obține câte un punct. Însă, Nole a subliniat că el nu a putut urmări meciul deoarece și-ar fi dorit să se afle pe terenul de la Melbourne.

Nu am vrut să văd meciul pentru că îmi doream să fiu pe teren… Iar în același timp m-am amuzat deoarece fiul meu ținea cu Nadal, iar soția era fană Medvedev.

După fiecare punct câștigat de Nadal, Stefan sărea în sus şi ridica pumnul, la fel cum face Rafa! Acum câteva zile m-a întrebat când va fi următorul turneu la care vom participa, eu și Rafa. I-am spus: ‘Sper că în curând. Dar de ce mă întrebi?’. Iar el a răspuns că și-ar dori foarte mult să facă o fotografie cu Nadal”, a dezvăluit Novak Djokovic.

Dorința lui Stefan este una surprinzătoare, asta dacă este să ne gândim la faptul că tatăl lui, Nole, și Nadal sunt mari rivali. Este de notorietate faptul că cei doi nu sunt în cele mai bune relații, ibericul criticând chiar și refuzul lui Djokovic de a se vaccina împotriva Covid-19.

Decizie de ultim moment. Preferă să nu joace decât să se vaccineze

Novak Djokovic nu a putut participa la Australian Open, fiind expulzat pentru că nu s-a vaccinat împotriva COVID-19, dar nu are de gând să se imunizeze. El a transmis că este gata să nu meargă la Roland Garros și Wimbledon dacă trebuie să se vaccineze. Declarațiile lui i-au luat prin surprindere pe iubitorii sportului alb.

Unul dintre antrenorii sportivului a subliniat, recent, că Djokovic fost extrem de afectat din punct de vedere psihic. Cu toate acestea, sârbul se încăpățânează să nu se vaccineze. Iată ce a declarat în urmă cu puțin timp:

Nu, nu sunt vaccinat împotriva COVID. Sprijin dreptul de a alege dacă te vaccinezi sau nu. Nu am spus dacă m-am vaccinat sau nu pentru că aveam dreptul de a ține asta pentru mine. Nu am fost niciodată împotriva vaccinării.

Înțeleg că toată lumea face eforturi pentru a opri virusul și, probabil, vaccinarea este cel mai bun efort făcut. Respect asta, dar mereu am sprijinit libertatea de a alege ce bagi în corpul tău. Este vorba de a înțelege ce e bine sau e rău pentru tine. Ca un sportiv de performanță, mereu am fost atent la tot ce intră în mine, la mâncare, la apă, la suplimente. Pe baza informațiilor primite, am decis să nu mă vaccinez.

Am minte deschisă. Toți căutăm cele mai bune soluții pentru a termina pandemia. Sunt parte dintr-un sport global și înțeleg consecințele deciziei mele. Una dintre acestea era imposibilitatea de a merge în Australia. Eram pregătit să nu merg și înțeleg că nefiind vaccinat în acest moment, nu pot merge la cele mai multe dintre turnee. Dar ăsta e un preț pe care sunt gata să-l plătesc.”, a spus Novak Djokovic, într-un interviu acordat pentru BBC.